Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Η κριτική τον κάνει καλύτερο

Ολυμπιακός: Η κριτική τον κάνει καλύτερο

Οι μεταγραφές που έγιναν μεσούσης της περιόδου βοηθούν τον Γιώργο Μπαρτζώκα να ξεδιπλώσει στο παρκέ το αγωνιστικό σκεπτικό του και παράλληλα …σκληραγωγούν τους Ερυθρόλευκους.

Εχει διαφορά σε σχέση με τους πρώτους μήνες αυτής της αγωνιστικής σεζόν ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ. Ας μην κλείνουμε τα μάτια στην αλήθεια. Οι μεταγραφές που έγιναν μεσούσης της περιόδου βοηθούν τον Γιώργο Μπαρτζώκα να ξεδιπλώσει στο παρκέ το αγωνιστικό σκεπτικό του και παράλληλα …σκληραγωγούν τους Ερυθρόλευκους.

Γιατί κάθε τους παιχνίδι μοιάζει με «τελικό», ζητούν τη νίκη και ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια της βαθμολογίας. Πού θα φτάσουν; Αν δούμε το αισιόδοξο σενάριο, μπορούν να πλασαριστούν και στην πρώτη τετράδα, άρα να αποκτήσουν σαφές πλεονέκτημα.

Κι όμως, η αρχή δεν έδειχνε τόσο ρόδινη. Η κούραση από το Μουντομπάσκετ, οι πολλοί τραυματισμοί, η ανάγκη να μάθει η ομάδα να παίζει κάτι διαφορετικό μετά τη φυγή των Βεζένκοφ- Σλούκα, δημιούργησε μια κατάσταση εσωστρέφειας.

Ορισμένοι αναφέρθηκαν σε σεζόν που θα κυλούσε με σκαμπανεβάσματα, ακόμη – ακόμη πως δεν θα είχε την πλέον ικανοποιητική κατάληξη. Κι όμως, η ατυχία με τους αθλητές που λαβώνονταν ο ένας μετά τον άλλον και παράλληλα η σκληρή κριτική που ασκήθηκε από ορισμένους, μοιάζουν να είναι η εφετινή τύχη του Ολυμπιακού. Οξύμωρο; Όχι και τόσο. Το πρόσωπο της ομάδας έχει βελτιωθεί. Ναι, ο Μήτρου-Λονγκ στην Ευρώπη δεν υπολογίζεται πολύ από τον κόουτς, δίνει όμως ανάσες στους συμπαίκτες του και βοηθά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Πετρούσεφ βάζει πόντους, ανεβάσει σε ύψος την ομάδα και τώρα που λείπει ο Μιλουτίνοφ, το άγχος είναι πολύ λιγότερο. Ο δε Ράιτ, παίκτης – εύρημα, άφησε εκτός ομάδας τον Σίκμα και ήδη κερδίζει τις καρδιές του κοινού με το σθένος, την αλτικότητα και την αφοσίωση στο πλάνο. Τι βλέπουμε το τελευταίο διάστημα; Τον Ολυμπιακό να έχει τέσσερις νίκες στα πέντε ευρωπαϊκά ραντεβού, έχοντας χάσει (και δύσκολα, μάλιστα) μόνο από τη Ρεάλ.

Δεν είναι επίσης τυχαίο πως «πήρε» τη διαφορά από τη Βαλένθια: είχε ηττηθεί με 63-56 στο Νέο Φάληρο και νίκησε πανεύκολα με σκορ 78-65. Η άμυνα παραμένει όπλο για τους κόκκινους που έπαιξαν με μαύρη εμφάνιση προκειμένου να τιμήσουν τα θύματα της Θύρας 7, οι αρχές δεν αλλάζουν, ωστόσο όποιος πει ότι στο παρκέ ξετυλίγονται αντίστοιχες εικόνες με το πρόσφατο παρελθόν, μάλλον θα θέλει να ξεγελά τον εαυτό του: ο Πίτερς μαζεύει ριμπάουντ (11 στο ματς με τη Βαλένθια ) και ίσως δεν σκοράρει τόσο πολύ, απλά γιατί το σκορ και οι προσπάθειες μοιράζονται, ο Λαρεντζάκης υποχωρεί στο rotation, ο Κάνααν συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις και ο Μακ Κίσικ ανεβαίνει έχοντας τη σαφή στήριξη του προπονητή του. Με μια λέξη, πλουραλισμός.

Συμπέρασμα: οι λύσεις που έχει ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι πάρα πολλές. Οπλα θα βγαίνουν από τη φαρέτρα συνεχώς, σε καμμιά θέση δεν υφίσταται πρόβλημα και αυτό που βλέπουμε είναι μια ομάδα λίγο προτού παρουσιαστεί σε πλήρη σύνθεση. Όπως (θα) την ήθελε ο προπονητής της, ή και ακόμη καλύτερη με βάση τις προσθήκες που έγιναν. Μετά την κριτική…

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024