Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Ο θεσμικός κατήφορος της κυβέρνησης συνεχίζεται - Επίθεση Π. Μαρινάκη on air σε δημοσιογράφο

ΣΥΡΙΖΑ: Ο θεσμικός κατήφορος της κυβέρνησης συνεχίζεται – Επίθεση Π. Μαρινάκη on air σε δημοσιογράφο

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως η ΝΔ έχει συνηθίσει να θεωρεί τα ΜΜΕ ως μέσα προβολής της «κυβερνητικής προπαγάνδας και υπονόμευσης των πολιτικών της αντιπάλων»

«Ο θεσμικός κατήφορος της κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη συνεχίζεται μέχρι τελικής πτώσης», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή την επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, σε δημοσιογράφο και, μάλιστα, στον τηλεοπτικό «αέρα», την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατακρίνεται στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και για την πολιτική της στον τομέα της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνει η Κουμουνδούρου, «το Ευρωκοινοβούλιο με ψήφισμα-κόλαφο καλεί την Κομισιόν να αναλάβει δράση για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, την ελευθερία του Τύπου, το σκάνδαλο των υποκλοπών και τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών. Η κυβέρνηση κάνει σα να μη συμβαίνει τίποτα, ενώ στελέχη της και βουλευτές της δεν διστάζουν να δείξουν το πραγματικό της πρόσωπο».

Υπενθυμίζει πως, την περασμένη Τρίτη ο κυβερνητικός βουλευτής Δημήτρης Μαρκόπουλος, πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, «αποκάλεσε σε τηλεοπτική εκπομπή ‘γιουσουφάκι’ δημοσιογράφο κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, χαρακτήρισε σήμερα άλλο δημοσιογράφο ‘εντεταλμένο’».

Και αυτό, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «επειδή τους έγιναν δημοσιογραφικές ερωτήσεις που δεν τους άρεσαν».

Δείτε την τηλεοπτική κόντρα στο 01:26’’ του βίντεο

«Αυτή είναι η αντίληψη της ΝΔ για τον ρόλο των ΜΜΕ και τη δημοσιογραφία», σημειώνει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «ο σεβασμός της ελευθερίας άσκησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος είναι προφανώς άγνωστη έννοια, όχι μόνο στον γνωστό για το ύφος και ήθος κ. Μαρκόπουλο, αλλά και συνολικά στην κυβέρνηση, όπως αποδεικνύει η αλαζονική συμπεριφορά του εκπροσώπου της».

Για να προσθέσει ότι, «προφανώς, έτσι τους δίδαξε το κόμμα τους, που έχει συνηθίσει να θεωρεί τα ΜΜΕ ως μέσα προβολής της κυβερνητικής προπαγάνδας και υπονόμευσης – κατασυκοφάντησης των πολιτικών της αντιπάλων».

«Ο άνθρωπος αυτός έχει έρθει σήμερα εντεταλμένος», είπε ο Παύλος Μαρινάκης για τον δημοσιοφράφο

«Ας αναλογιστούν οι πολίτες ότι ο Δημήτρης Μαρκόπουλος έχει τοποθετηθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών και ο Παύλος Μαρινάκης είναι ο επίσημος εκφραστής της πολιτικής της αντίληψης», τονίζει η Κουμουνδούρου, κάνοντας λόγο για «δύο τοξικούς πολιτικούς, που δεν σέβονται στοιχειωδώς τους κανόνες δεοντολογίας στο δημόσιο διάλογο», και καλούνται να επιτελέσουν κορυφαίους θεσμικούς ρόλους.

«Αυτή είναι η αντίληψη της ΝΔ για τους θεσμούς. Το πρόβλημά της είναι ότι στην Ευρώπη, την πήραν είδηση. Όταν η είδηση καταφέρνει να τρυπώσει  και στην Ελλάδα, ο πανικός της δεν κρύβεται», καταλήγει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η επίθεση Μαρινάκη on air σε δημοσιογράφο

Σε έναν έντονο τηλεοπτικό διάλογο, με αντιπαράθεση μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου και του δημοσιογράφου Γιάννη Μακρυγιάννη, οδήγησε ερώτηση του δεύτερου για το καταδικαστικό για την Ελλάδα ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, το οποίο εγκαλεί τη χώρα μας για το Κράτος Δικαίου, προκαλώντας τον εκνευρισμό του Παύλου Μαρινάκη.

Ο κ. Μαρινάκης, υπεραμυνόμενος των κυβερνητικών θέσεων, ανέφερε ότι «η Ελλάδα δεν δημιουργήθηκε το 2019», συμπληρώνοντας απαξιωτικά: «Είστε και δημοσιογράφοι».

Ακολούθησε διάλογος των δύο, σε υψηλούς τόνους, και όταν η δημοσιογράφος του ΑΝΤ1, Γιώργος Παπαδάκης, παρενέβη για να κατευνάσει τα πνεύματα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «ο άνθρωπος αυτός έχει έρθει με συγκεκριμένο σκοπό», για να συμπληρώσει λίγο αργότερα: «Δεν μου έχει συμβεί ποτέ αυτό 7 μήνες που είμαι κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Μακρυγιάννης έχει έρθει σήμερα εντεταλμένος»…

Sports in

Συγκλονιστικό βίντεο: Η θρυλική πορεία του Ολυμπιακού έως τους «4» (vid)

Απολαύστε το βίντεο με την πορεία του Ολυμπιακού μέχρι τα ημιτελικά του Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024