Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση Μαρκόπουλου κατά δημοσιογράφου - «Επιβεβαίωσε την αντίληψη της ΝΔ για την ελευθερία του Τύπου»

Επίθεση Μαρκόπουλου κατά δημοσιογράφου – «Επιβεβαίωσε την αντίληψη της ΝΔ για την ελευθερία του Τύπου»

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος έχοντας χάσει την ψυχραιμία του φώναζε ακραίες εκφράσεις κατά της δημοσιογράφου Ελένης Καλογεροπούλου

Με βαρύς χαρακτηρισμούς κατά της δημοσιογράφου Ελένης Καλογεροπούλου καταφέρθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας -και δημοσιογράφος στο επάγγελμα- Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Σε πάνελ της εκπομπής «Πίσω από τις γραμμές» του τηλεοπτικού σταθμού Action24 ο Δημήτρης Μαρκόπουλος έχοντας χάσει την ψυχραιμία του φώναζε ακραίες εκφράσεις κατά της δημοσιογράφου.

«Η συμπεριφορά του καθίσταται ακόμα πιο θλιβερή δεδομένου ότι και ο ίδιος είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ»

Μεταξύ άλλων την κατηγόρησε ως φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ και πως είναι υπέρ των καταλήψεων. «Δεν είσαι δημοσιογράφος, είσαι γιουσουφάκι», είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ο βουλευτής της ΝΔ.

Παράλληλα ο Δημήτρης Μαρκόπουλος παραπονέθηκε ότι «τα ίδια κάνει κάθε φορά που υπάρχει βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος στη συγκεκριμένη εκπομπή».

Η ενέργεια του βουλευτή της ΝΔ έφερε σφοδρές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους χρήστες να τον κατηγορούν για χυδαία επίθεση κατά του δημοσιογράφου.

Δείτε το βίντεο:

ΣΥΡΙΖΑ: Αήθης επίθεση του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, δια μέσω του τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής και ΜΜΕ Γιώργου Καραμέρου, καταδίκασε την «αήθη και χυδαία επίθεση» του Δημήτρη Μαρκόπουλου κατά της δημοσιογράφου.

Όπως τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, «ο κ. Μαρκόπουλος επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά την αντίληψη της ΝΔ και της κυβέρνησης για την Ελευθερία του Τύπου. Η δε συμπεριφορά του καθίσταται ακόμα πιο θλιβερή δεδομένου ότι και ο ίδιος είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ αλλά δεν διστάζει να καταπατά τον κώδικα δεοντολογίας της».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την αήθη και χυδαία επίθεση του βουλευτή Β`) Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Μαρκόπουλου σε βάρος της δημοσιογράφου του τηλεοπτικού σταθμού Action24 Ελένης Καλογερόπουλου κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Πίσω από τις γραμμές» την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου.

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη όπου και εκεί με αντίστοιχο αήθες ύφος χαρακτήρισε την επιτροπή «γουρλίδικη» προσβάλλοντας την μνήμη των θυμάτων και τον πόνο το συγγενών τους, χθες βράδυ στον τηλεοπτικό αέρα έβρισε σκαιότατα την Δημοσιογράφο γιατί διαφωνούσε με τις ερωτήσεις και τα σχόλια της.

Ο κ. Μαρκόπουλος επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά την αντίληψη της ΝΔ και της κυβέρνησης για την Ελευθερία του Τύπου. Η δε συμπεριφορά του καθίσταται ακόμα πιο θλιβερή δεδομένου ότι και ο ίδιος είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ αλλά δεν διστάζει να καταπατά τον κώδικα δεοντολογίας της.

Ο κ. Μητσοτακης υπουργοί και βουλευτές τους με slapps (Strategic lawsuits against public participation) υβρεολόγιο, απειλές και στημένους φορολογικούς ελέγχους κατά Δημοσιογράφων διασύρουν την Ελλάδα.

Καθόλου τυχαία απόψε στο ευρωκοινοβούλιο κατατίθεται προς ψήφιση καταδικαστικό ψήφισμα για τη χώρα μας σε σχέση με το κράτος Δικαίου και την Ελευθερία του τύπου».

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024