Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Smartphone με τεχνητή νοημοσύνη φτάνουν μαζικά στην αγορά της Κίνας

Smartphone με τεχνητή νοημοσύνη φτάνουν μαζικά στην αγορά της Κίνας

Το μοντέλο ΑΙ της Baidu θα ενσωματωθεί σε συσκευές Lenovo και Samsung, μεταξύ άλλων.

H Lenovo προστέθηκε αυτή την εβδομάδα στη λίστα των κατασκευαστών που θα λανσάρουν κινητά τηλέφωνα με ενσωματωμένες υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) από τον κινεζικό γίγαντα της τεχνολογίας Baidu.

Η Lenovo, αναφέρει την Παρασκευή το Reuters, θα χρησιμοποιήσει στις συσκευές της το μοντέλο Erni, το οποίο θα ενσωματωθεί επίσης σε μοντέλα της Samsung και της Honour.

Παραμένει ωστόσο ασαφές αν η τεχνολογία της Baidu θα χρησιμοποιηθεί και σε κινητά της Motorola, η οποία ανήκει στη Lenovo.

Το Erni έχει ήδη ενσωματωθεί στον browser και τα app store των υπολογιστών και των τάμπλετ της Lenovo.

Τέτοια εργαλεία ΑΙ επιτρέπουν για παράδειγμα στον χρήση να κάνει γενικές ερωτήσεις ή να μεταφράζει διαλόγους σε πραγματικό χρόνο.

Η αξιοποίηση της παραγωγικής ΑΙ στα smartphone είναι το νέο στοίχημα αφότου η τεχνολογία έγινε διάσημη στα τέλη του 2022 με το λανσάρισμα του ChatGPT της OpenAI.

Όμως οι υπηρεσίες ΑΙ που προσφέρουν Δυτικές εταιρείες όπως η OpenAI και η Google δεν είναι διαθέσιμες στην Κίνα, αφήνοντας τη μεγάλη αυτή αγορά στις κινεζικές εταιρείες. Περισσότερα από 200 μοντέλα ΑΙ είναι σήμερα διαθέσιμα στην κινεζική αγορά, ανάμεσά τους αυτά που προσφέρουν η Alibaba και η Tencent, οι κύριοι ανταγωνιστές της Baidu.

Άλλες κινεζικές εταιρείες κινητών, όπως οι Vivo, Xiaomi και Huawei, αναπτύσσουν τα δικά τους μοντέλα ΑΙ αλλά δεν έχουν αποκαλύψει λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με εκτίμηση της εταιρείας ερευνών Canalys, περίπου το 5% των smartphone που θα πωληθούν το 2024, ή 60 εκατομμύρια κομμάτια, θα διαθέτουν λειτουργίες ΑΙ.

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024