Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ήρθε η ώρα των απελάσεων

Ήρθε η ώρα των απελάσεων

Μισός αιώνας ακέφαλης ελληνικής εξωτερικής πολιτικής

Μετά βίας ο μέσος σημερινός πολιτικοποιημένος Έλληνας ψάχνει να βρει δύο-τρεις λέξεις, για να επαινέσει την ατμόσφαιρα πολιτικού εξανδραποδισμού που ακολούθησαν και ακολουθούν οι τελευταίες ελληνικές κυβερνήσεις στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής.

Η ατιμώρητη παράνομη εισβολή και κατοχή από τις… ψευδοσυμμαχικές νατοϊκές ορδές του τουρκικού Αττίλα 1 και Αττίλα 2 στο 40% της ελληνοκυπριακής επικράτειας είναι και θα παραμένει κατά τα φαινόμενα το χειρότερο χρονικό ντροπής για τον πολιτικό κόσμο (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ), που χειρίστηκε το κυπριακό πρόβλημα, ταυτίζοντάς το με τα συμφέροντα του αμερικανο-τουρκο-βρετανικού άξονα.

Και το χειρότερο: Σε ελάχιστες περιπτώσεις οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ επρόβαλαν ως ακαταμάχητο επιχείρημα τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, για εκδίωξη των κατσαπλιάδων τούρκων, που λυμαίνονται ατιμώρητοι, για την επί μισόν ακριβώς αιώνα υποδούλωση του 40% της κυπριακής επικράτειας στα χαϊδεμένα παιδιά του ίδιου του Μπάιντεν, αλλά και του γεν.γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ. Σ’ αυτούς ακριβώς που με όπλα, στολές και χρήματα του ψευδοσυμμαχικού ΝΑΤΟ μετέτρεψαν τους τούρκους εισβολείς σε διαρκές φόβητρο της ανατολικής Μεσογείου.

Ένας ακόμη κάκιστος γείτονας

Όμως, μακάρι το διαρκές χρονικό πολιτικού εξανδραποδισμού να τελείωνε εδώ. Ήδη, εδώ και τρία περίπου χρόνια, ο δεύτερος κάκιστος γείτονας της ελληνικής επικράτειας είναι ο καθοδηγούμενος από τον τουρκικό σωβινισμό πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, η συμπεριφορά του οποίου ξεπερνά σε τυχοδιωκτισμούς την ηγεσία του παράνομου ψευδοκράτους των τούρκων εισβολέων στο 40% της κυπριακής επικράτειας.

Με φωτογραφική αυταρέσκεια ο Έντι Ράμα το παίζει σε όλα τα ταμπλό. Ακόμη και σε φωτογραφίες που τον καίνε από την κορυφή μέχρι τα νύχια…

Μιλάμε ανοιχτά λοιπόν για έναν Έντι Ράμα, που ουσιαστικά έχει καταργήσει λειτουργικά το κράτος Δικαίου στη βόρεια Ήπειρο, όπου ενδημεί η πλειονότητα της ελληνικής μειονότητας, την οποίαν ειρήσθω εν παρόδω, την είχε σεβαστεί εμπράκτως ο Εμβέρ Χότζα. Κίνητρα της φιλικο-τρομοκρατικής συμπεριφοράς του Ράμα, η σταδιακή καταπάτηση των ελληνικών ιδιοκτησιών (ακίνητα-χωράφια) της περιοχής με ψευδείς τίτλους κυριότητας υπέρ των μη αυτοχθόνων αλβανών.

Αυτός λοιπόν ο κύριος ακολουθεί κατά γράμμα τη δικτατορική συμπεριφορά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που είχε συγκεντρώσει υποστηριζόμενος από δύναμη «ημετέρων» πραιτωριανών σχεδόν όλες τις εξουσίες, υπό το σκήπτρο του στην Τουρκία.

Εξιλαστήριο θύμα της κοινοβουλευτικής δικτατορίας του Ράμα είναι ο επί πολλούς μήνες έγκλειστος στις φυλακές νομίμως εκλεγείς δήμαρχος Χειμάρας Έντι Μπελέρι, υποστηριχθείς από την τοπική πλειοψηφία των Ελλήνων μειονοτικών. Στο θέμα αυτό ο έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας κράτησε «διακριτικές» αποστάσεις, με την ελπίδα ότι ο Έντι Ράμα θ’ αλλάξει επί τα βελτίω τακτική στο θέμα της παράνομης φυλάκισης του Φρέντι Μπελέρι.

Παρόλα αυτά, κύκλοι του ελληνικού ΥΠΕΞ προβλέπουν ότι οι προσφιλείς στον έλληνα υπουργό εναγκαλισμοί απέδωσαν τα αντίθετα αποτελέσματα σε μία περίοδο, όπου ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Τσαβούσογλου φωτογραφιζόταν διαρκώς εναγκαλισμένος με τον έλληνα ομόλογό του Δένδια. Οι ίδιοι τέλος κύκλοι φρονούν ότι η λυσιτελέστερη μέθοδος… εξημερώματος των τούρκων και αλβανών πολιτικών είναι οι ομαδικές απελάσεις τούρκων διπλωματών από την Αθήνα με αντίστοιχες ανακλήσεις ελλήνων διπλωματών από τα Τίρανα…

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024