Την Παρασκευή (9/2) αναμένεται η ανακοίνωση της IFAB σχετικά με μια καινοτομία που θα αλλάξει το ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Telegraph, το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει την εισαγωγή τρίτης κάρτας στο δημοφιλέστερου αθλήματος του κόσμου.
Μια κάρτα η οποία θα είναι μπλε χρώματος.
Η επαναστατική κίνηση θα ανακοινωθεί ως μέρος των sin-bin πρωτοκόλλων, που θα προβλέπουν πως οι παίκτες θα βγαίνουν για 10 λεπτά από τον αγωνιστικό χώρο αν κάνουν σκόπιμο φάουλ ή έχουν απρεπή συμπεριφορά απέναντι σε διαιτητή.
Το νέο πρωτόκολλο που θα ανακοινωθεί την Παρασκευή θα περιορίσει τη χρήση της νέας κάρτας σε δύο περιπτώσεις:
1.Σκόπιμο φάουλ που σταματάει υποσχόμενη επίθεση 2.Ασέβεια απέναντι στον διαιτητή.
Επιπλέον, αν ένας παίκτης δεχθεί δύο μπλε κάρτες ή μπλε και κίτρινη τότε θα αποβάλλεται οριστικά από τον αγώνα. Οι τοπ διοργανώσεις δεν θα υιοθετήσουν άμεσα την μπλε κάρτα, αλλά οι δοκιμές θα αρχίσουν το καλοκαίρι, πιθανότατα σε διοργανώσεις γυναικών.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η μπλε κάρτα σίγουρα δεν θα χρησιμοποιηθεί στο Euro 2024 που θα γίνει στη Γερμανία, αλλά ούτε και στα Champions/Europa/Conference League της επόμενης σεζόν. Θυμίζουμε, ότι πριν από έναν μήνα, ο Αλεξάντερ Τσεφέριν εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του με την ιδέα της μπλε κάρτας και δήλωσε «δεν είναι ποδόσφαιρο αυτό πλέον».
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Η 38η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague ξεκαθάρισε την κατάσταση της εξάδας, με τις ομάδες που απομένουν για τα play in να έχουν μπροστά τους -πέρα από τα play off- και μια αρνητική παράδοση…
Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 1η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague και Παναθηναϊκός την 7η. Δείτε πως μπορούν να «πέσουν» μαζί οι δύο «αιώνιοι» στα πλέι οφ της διοργάνωσης.