Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από γήπεδο σε… εργοτάξιο: Νέες φωτογραφίες από τις εργασίες για την ανακαίνιση του Καμπ Νου

Από γήπεδο σε… εργοτάξιο: Νέες φωτογραφίες από τις εργασίες για την ανακαίνιση του Καμπ Νου

Χιλιάδες εργάτες δουλεύουν καθημερινά για την ανακαίνιση του Καμπ Νου – Οι νέες φωτογραφίες από τα έργα και πώς θα είναι όταν ολοκληρωθεί.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την ανακαίνιση του Καμπ Νου. Η ιστορική έδρα της Μπαρτσελόνα έχει μετατραπεί σε ένα εργοτάξιο, με χιλιάδες εργάτες να δουλεύουν καθημερινά για να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό το νέο Καμπ Νου.

Ένα υπερσύγχρονο γήπεδο, το οποίο θα προσφέρει μοναδικές ανέσεις στους χιλιάδες θεατές που θα παρακολουθούν τους αγώνες της Μπαρτσελόνα σε Ισπανία και Ευρώπη. Το νέο Καμπ Νου θα έχει χωρητικότητα 105.000 θέσεις (σ.σ το προηγούμενο είχε 99.354 θέσεις) ενώ θα υπάρχει ένα μεγάλο σκέπαστρο, το οποίο θα καλύπτει όλες τις θέσεις του νέου ποδοσφαιρικού «ναού» της Μπαρτσελόνα.

Το σχήμα του θα είναι ίδιο με αυτό του παλιού Καμπ Νου, καθώς οι άνθρωποι του ισπανικού συλλόγου θέλουν να κρατήσουν τον «μεσογειακό χαρακτήρα του γηπέδου», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωσή του.

Μέσα θα υπάρξουν σαρωτικές αλλαγές, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, που θα προσφέρουν ανέσεις στους θεατές και μια μοναδική εμπειρία κορυφαίου επιπέδου.

Εκτός από τα νέα καθίσματα που θα τοποθετηθούν σε όλες τις εξέδρες του γηπέδου, θα υπάρξει επίσης μια διπλή «ζώνη» VIP μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου διαζώματος, αλλά και μια τεράστια οθόνη, που θα απλώνεται περιμετρικά των κερκίδων, προκειμένου οι θεατές να μπορούν να δουν σε ριπλέι τα γκολ. Παράλληλα θα δίνεται η δυνατότητα στην Μπάρτσα να προβάλλει διαφημίσεις των χορηγών της, που θα της φέρουν έξτρα έσοδα.

Οι εσωτερικοί χώροι (σ.σ όπως τα VIP Lounge, Members Lounge και τα δημοσιογραφικά θεωρεία), θα ανακαινιστούν και θα εξοπλιστούν με νέα υπερσύγχρονα μηχανήματα, ενώ παράλληλα έχει αποφασιστεί να μεγαλώσει το μουσείο του συλλόγου και να ενισχυθεί η στατικότητα του γηπέδου: Μια αναγκαία εργασία, για την ασφάλεια των θεατών.

Οσον αφορά στην οροφή του νέου Καμπ Νου, στην οποία θα είναι γραμμένο και το όνομα του βασικού χορηγού της Μπαρτσελόνα (σ.σ Spotify), θα τοποθετηθεί ένα ηλιακό πάνελ μεγέθους 30.000 μ², με το οποίο οι Καταλανοί θα εκμεταλλευτούν την ηλιακή ενέργεια. Στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου θα κατασκευαστούν τα νέα γραφεία του συλλόγου, όπως επίσης ένα μεγάλο ξενοδοχείο, αλλά και πλήθος καταστημάτων και εστιατορίων.

Το νέο γήπεδο θα αρχίσει να φιλοξενεί αγώνες και θεατές από την σεζόν 2025/2026. Αρχικά θα ανοίξει ένα μέρος του, ενώ στο υπόλοιπο θα συνεχιστούν κανονικά οι εργασίες, μέχρι να ολοκληρωθούν και να δοθεί ολόκληρο το γήπεδο στην διάθεση της Μπαρτσελόνα και των φιλάθλων της. Το συνολικό κόστος της ανακαίνισης θα φτάσει σχεδόν το 1.5 δις. ευρώ.

Κομμάτια χορταριού από το παλιό Καμπ Νου

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Μπαρτσελόνα έχει βγάλει στην αγορά κομμάτια από τον χλοοτάπητα του παλιού γηπέδου ως αναμνηστικά, τα οποία μάλιστα έχουν και τη «σφραγίδα» του νομικού τμήματος του συλλόγου ότι είναι αυθεντικά. Τα πιο μικρά κομμάτια πωλούνται 20 έως 50 ευρώ και τα μεγαλύτερα από 80 ως 420 ευρώ. Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και η Ατλέτικο Μαδρίτης, όταν μετακόμισε από το «Βιθέντε Καλδερόν» στο «Μετροπολιτάνο».

Δείτε φωτογραφίες από τα έργα στο Καμπ Νου:

Sports in

Τι ισχύει για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 5 με τους Πέισερς

Οι Μπακς παίζουν όλη τη σεζόν στο Game 5 με τους Πέισερς στο Μιλγουόκι (1/5, 04:30) και ενδεχομένως να αγωνιστούν ξανά χωρίς τους Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ, που εξακολουθούν να είναι αμφίβολοι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024