Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε σοκ παραμένει η Μεγάλη Βρετανία για τον καρκίνο του βασιλιά Καρόλου

Σε σοκ παραμένει η Μεγάλη Βρετανία για τον καρκίνο του βασιλιά Καρόλου

Οι Βρετανοί παραμένουν ανήσυχοι για την υγεία του βασιλιά, την ώρα που η βασιλική οικογένεια προετοιμάζει τον διάδοχο Ουίλιαμ για να

Σοκαρισμένη παραμένει η βρετανική κοινωνία από την είδηση ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε ότι πάσχει από καρκίνο, κάτι που διαγνώστηκε κατά την πρόσφατη νοσηλεία του για το πρόβλημα που είχε στον προστάτη.

Η πρώτη εμφάνιση

Στην πρώτη φωτογραφία του μετά την ανακοίνωση για την υγεία του, ο βασιλιάς Κάρολος χαμογελά μέσα από το αυτοκίνητο, έξω από το σπίτι του Κλάρενς Χάουζ προς το Μπάκιγχαμ.

Λίγη ώρα αργότερα, ελικόπτερο μετέφερε τον Βρετανό μονάρχη και τη σύζυγό του στο παλάτι του Σάντριγχαμ όπου αναμένεται να περάσει την περίοδο της θεραπείας του, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ.

Στην τελευταία δημόσια εμφάνισή του πριν τη διάγνωση, ο βασιλιάς Κάρολος έδειχνε σκεπτικός καθώς έφευγε από την εκκλησία. Μια μέρα μετά, το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου έχει καρκίνο.

Η είδηση ότι ο μονάρχης, που στέφθηκε βασιλιάς μόλις τον περασμένο Μάιο, νοσεί, έπεσε σαν βόμβα στην Βρετανία.

Δεκάδες Βρετανοί έξω από το Μπάκιγχαμ

Το ξημέρωμα της Τρίτης βρήκε δεκάδες ανθρώπους έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Το παλάτι δεν αποκάλυψε τον τύπο του καρκίνου που προσέβαλε τον βασιλιά, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπείες από τη Δευτέρα.

Μετά την ανακοίνωση, που λέει μόνο πως δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, κορυφαίοι ογκολόγοι κάνουν υποθέσεις μιλώντας στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

«Πρέπει να βρίσκεται κάπου στην ίδια περιοχή. Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης είναι ο δεύτερος πιο συνηθισμένος ανάμεσα στους ανθρώπους της ηλικίας του. Πιθανότατα κατά τη διάρκεια της επέμβασης, οι γιατροί έλεγξαν με κάμερα και την κύστη και είδαν εκεί κάτι ασυνήθιστο. Το έστειλαν για βιοψία και περίμεναν. Ακόμα για την περίπτωση του βασιλιά, χρειάζεται μια εβδομάδα για το αποτέλεσμα. Και τώρα τον υποβάλλουν σε τακτικές θεραπείες, σε χημειοθεραπεία ή σε ραδιοθεραπεία» ;ανέφερε ο ογκολόγος Κάρελ Σικόρα.

Παγκόσμια ανησυχία

Μιλώντας στο BBC, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, εξέφρασε την ανακούφισή του ότι το πρόβλημα του Καρόλου εντοπίστηκε εγκαίρως.

«Ευτυχώς διαγνώστηκε νωρίς και όλοι ευχόμαστε να θεραπευτεί και να επανέλθει πλήρως. Όλοι ελπίζουμε και το ευχόμαστε».

Από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την ανησυχία του. «Θα του τηλεφωνήσω. Ανησυχώ για αυτόν. Μόλις έμαθα για την διάγνωση. Θα του μιλήσω» υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ευχές για ταχεία ανάρρωση έστειλε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Εύχομαι στην Αυτού Μεγαλειότητα Βασιλιά Κάρολο Γ’ ταχεία και πλήρη ανάρρωση. Είναι πραγματικός φίλος της Ελλάδας και αυτές τις μέρες η σκέψη μας είναι με την οικογένειά του και τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου» σημείωσε.

Με ανάρτησή του στη δική του πλατφόρμα και ο Ντόναλντ Τραμπ ευχήθηκε «καλή ανάρρωση» στον Κάρολο.

Η επόμενη ημέρα στη βασιλική οικογένεια

Η βρετανική μοναρχία είναι αντιμέτωπη πλέον με μια κρίση και ήδη εξετάζονται όλες οι προβλέψεις σε περίπτωση που ο βασιλιάς Κάρολος χρειαστεί να απέχει από τα καθήκοντά του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πέραν του ενός μηνός.

Το σίγουρο είναι πως ο Κάρολος ο Γ’ θα αποσυρθεί από τα δημόσια καθήκοντά του για τουλάχιστον έναν μήνα, όμως θα εξακολουθήσει να ασχολείται με το κόκκινο κουτί που περιέχει την αλληλογραφία και άλλα σημαντικά κρατικά έγγραφα.

Όπως προβλέπει το βασιλικό πρωτόκολλο, η βασίλισσα Καμίλα θα διατηρήσει την ατζέντα της και σε κάποιες περιπτώσεις θα αντικαταστήσει τον σύζυγό της σε ορισμένες δημόσιες εμφανίσεις.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ που αντιμετωπίζει και αυτός ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα με την ασθένεια της Κέιτ, επιστρέφει στα καθήκοντά του, τα οποία πλέον αναμένεται να είναι περισσότερα.

Αυτό το καθεστώς ίσως να διατηρηθεί για το χρονικό διάστημα ενός μηνός που αναφέρει το παλάτι πως ο Κάρολος θα λείψει από τα δημόσιες εμφανίσεις του.

Τα ερωτήματα είναι πολλά για το τι θα συμβεί αν για οποιονδήποτε λόγο ο βασιλιάς δεν καταφέρει να επανέλθει σύντομα στη δημόσια ζωή.

Στο Λονδίνο ο πρίγκιπας Χάρι

Μόλις ανακοινώθηκε η διάγνωση για τον βασιλιά, ο πρίγκιπας Χάρι πήρε την πρώτη πτήση από την Καλιφόρνια και ήδη έφτασε στο Χίθροου για να βρεθεί κοντά στον πατέρα του.

Τα δύο σοβαρά περιστατικά υγείας στη βασιλική οικογένεια οδηγεί πολλούς να σκεφτούν πως υπάρχει πιθανότητα ο Χάρι να αναλάβει και πάλι πριγκιπικά καθήκοντα.

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024