Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποτσετίνο για Τσέλσι: «Είναι σαν να χτίζεις ένα σπίτι»

Ποτσετίνο για Τσέλσι: «Είναι σαν να χτίζεις ένα σπίτι»

Την δουλειά του στην Τσέλσι με το «χτίσιμο ενός σπιτιού» σύγκρινε ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο

Η Τσέλσι οδεύει από το κακό στο χειρότερο με τους μπλε του Λονδίνου να βρίσκονται στην 11η θέση της βαθμολογίας, πολύ μακριά από τις θέσεις που δίνουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Παραμονές του επαναληπτικού του Κυπέλλου κόντρα στην Άστον Βίλα, ο Αργεντίνος τεχνικός των Λονδρέζων, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο ζήτησε από τους οπαδούς να μην δυσανασχετούν και να κάνουν υπομονή, συγκρίνοντας την δουλειά του με αυτή ενός «χτισίματος σπιτιού».

«Πρόκειται για τη δημιουργία μιας ομάδας, το χτίσιμο μιας ομάδας είναι πραγματικά σημαντικό», δήλωσε πριν από τον επαναληπτικό αγώνα του τέταρτου γύρου του FA Cup της Τετάρτης με την Άστον Βίλα. «Είναι σαν να χτίζεις ένα σπίτι. Πρέπει να είσαι σίγουρος για όλα τα βήματα που κάνεις.

Αν κάνεις ένα λάθος, αφού φέρεις έναν ωραίο καναπέ και έπιπλα, το σπίτι αρχίζει να κινείται και ωχ (πέφτει). Ελάτε! Δεν θέλω να πω ότι τίποτα (δεν είναι) λάθος, αλλά πάντα χρειαζόμαστε χρόνο και χτίζουμε από το μηδέν. Μερικές φορές φαίνεται ότι προχωράς μπροστά αλλά μερικές φορές πρέπει να γυρίσεις πίσω γιατί φαίνεται (ότι υπάρχουν) κάποια προβλήματα.

Πάντα χρειάζεται χρόνος. Κοιτάξτε τα έργα της Μάντσεστερ Σίτι ή της Λίβερπουλ. Είναι πάντα θέμα χρόνου, είναι θέμα χρόνου και πολύ ξεκάθαρης ηγεσίας όπως ο Πεπ (Γκουαρδιόλα) ή ο Γιούργκεν (Κλοπ). Είναι τόσο ξεκάθαρο ότι από εκεί χτίζεις όλα αυτά τα έργα».

«Πρέπει να δημιουργήσουμε μια καλή σχέση με τους οπαδούς. Οι οπαδοί πρέπει να καταλάβουν ότι τώρα πηγαίνεις στο Στάμφορντ Μπριτζ και είναι μια διαφορετική Τσέλσι, ένα διαφορετικό πρότζεκτ, διαφορετικά τα πάντα.

Ναι, νομίζω ότι είναι δική μας ευθύνη, των παικτών και φυσικά του προσωπικού του συλλόγου, είναι δική μας ευθύνη να δημιουργήσουμε μια σύνδεση, να βρούμε κάτι μεταξύ μας για να το εκτιμήσουμε πραγματικά. Δεν έχει να κάνει με την ποιότητα. Δεν μπορούμε να κατηγορούμε τους παίκτες επειδή δεν αποδίδουν.

Σκεφτόμαστε κάθε μέρα και κάθε ώρα [στιγμή] που περνάμε εδώ σήμερα, μιλούσαμε με έναν παίκτη. Χθες περάσαμε ίσως δύο με τρεις ώρες μιλώντας. Μερικές φορές είναι πνευματικό. Δεν είναι σωματικό, δεν είναι ποιοτικό – πρέπει να νιώσουν την αυτοπεποίθηση, πρέπει να βρουν την εμπιστοσύνη, πρέπει να βρουν τη θέση τους», πρόσθεσε.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024