Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με μεσολάβηση υπουργού η αστυνομική επέμβαση στη Νομική Σχολή, καταγγέλλει ο κοσμήτορας

Με μεσολάβηση υπουργού η αστυνομική επέμβαση στη Νομική Σχολή, καταγγέλλει ο κοσμήτορας

Η επέμβαση της αστυνομίας «επιβλήθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μετά από μεσολάβηση αποφοίτου μας και σημερινού υπουργού», καταγγέλλει ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής ΔΠΘ

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ Μιχάλης Χρυσομάλλης, τονίζοντας ότι η βίαιη επέμβαση της αστυνομίας με τις προσαγωγές φοιτητών έγινε μετά από μεσολάβηση υπουργού.

Όπως ανέφερε για την επέμβαση της αστυνομίας ο Μιχάλης Χρυσομάλλης, μιλώντας στο ONE, «νομίζω ότι επιβλήθηκε από τα πάνω. Επιβλήθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μετά από μεσολάβηση αποφοίτου μας και σημερινού υπουργού. Μέχρι εκεί μπορώ να πω».

«Σας θυμίζω ότι πέντε τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής στην Ξάνθη εδώ και δέκα μέρες»

Ο Μιχάλης Χρυσομάλλης ανέφερε ακόμη ότι «η επέμβαση στη Νομική Σχολή Κομοτηνής η οποία ήταν στη μία από τις επτά πανεπιστημιακές σχολές που ήταν κατειλημμένες. Σας θυμίζω ότι πέντε τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής στην Ξάνθη εδώ και δέκα μέρες».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «μαζί με εμάς ξεκίνησε κατάληψη και η Ιατρική της Αλεξανδρούπολης όπου τα πράγματα ενδεχόμενα να είναι πιο σοβαρά γιατί εκεί η κατάληψη μπορεί να θίγει και τη λειτουργία του νοσοκομείου, που εξυπηρετεί όλο τον λαό της Θράκης».

Δείτε βίντεο:

Τι είχε συμβεί

Υπενθυμίζεται ότι σε βίντεο, που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, διακρίνονταν οι άντρες των ΜΑΤ να προχωρούν σε βιαιοπραγίες και να απομακρύνουν άτομα από τη Νομική, που τελούσε υπό κατάληψη μετά από απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου ενάντια στην ίδρυση «μη κρατικών πανεπιστημίων».

Η αστυνομία είχε προχωρήσει σε 18 προσαγωγές, με τους φοιτητές να διαμαρτύρονται έξω από το αστυνομικό μέγαρο στην Κομοτηνή. Από τα 18 άτομα, τα 6 αφέθηκαν ελεύθερα. Τα άλλα 12 συνελήφθησαν και με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν όλα ελεύθερα.

Η ΕΛ.ΑΣ. σε ενημέρωση ανέφερε ότι η επέμβαση στη Σχολή έγινε μετά από αίτημα των πρυτανικών αρχών. Ωστόσο, ο κοσμήτορας το διέψευσε, λέγοντας πως η επιχείρηση των ΜΑΤ έλαβε χώρα μετά από καταγγελία φοιτητών.

«Δεν ζητήθηκε ούτε από την κοσμητεία ούτε από την πρυτανεία η επέμβαση της αστυνομίας», ξεκαθάρισε και πρόσθεσε ότι «είχε προαναγγελθεί κατάληψη από μία μειοψηφία του Συλλόγου Φοιτητών, η οποία έκανε μία συγκέντρωση -επιτροπή κατάληψης το είπε, συντονιστική πόλης το είπε- και αποφάσισε την προηγούμενη Πέμπτη κατάληψη από τη Δευτέρα».

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024