Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Στρατό» αποκαλούσε τους followers του ο tiktoker που κακοποιούσε ΑμεΑ σε ζωντανή μετάδοση

«Στρατό» αποκαλούσε τους followers του ο tiktoker που κακοποιούσε ΑμεΑ σε ζωντανή μετάδοση

Ο «Hayate» συνελήφθη την Τρίτη και κατηγορείται για εμπορία αδύναμων ατόμων με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά κίνητρα

«Στρατό» αποκαλούσε τους followers ο γνωστός tiktoker «Hayate» που κακοποιούσε ΑμεΑ σε live μετάδοση και συνελήφθη την Τρίτη από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στα βίντεο του tiktoker που προκαλούν αποτροπιασμό αποτυπωνόταν η κακοποίηση ατόμων με αναπηρία και μετρούσαν εκατομμύρια views.

Ο «Hayate» είχε χιλιάδες πιστούς ακολούθους που δεν «χόρταιναν» να βλέπουν ανθρώπους να κακοποιούνται σε ζωντανή μετάδοση

O 35χρονος «Hayate» ή «Αρχηγός» μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές εις βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος. Από τους χιλιάδες «πιστούς» ακολούθους του, τον «στρατό» του όπως τους αποκαλούσε, οι οποίοι δεν «χόρταιναν» να βλέπουν ανθρώπους να κακοποιούνται σε ζωντανή μετάδοση, ο «Hayate» εισέπραττε χιλιάδες ευρώ.

Μάλιστα, στο παρελθόν μία μητέρα είχε κάνει αναφορά για ξυλοδαρμό του παιδιού της.

Πώς δρούσε

Ο 35χρονος ανάγκαζε άτομα που αντιμετώπιζαν διάφορα προβλήματα να πραγματοποιήσουν προκλήσεις τις οποίες έθεταν οι θεατές καταβάλλονατς το ανάλογο αντίτιμο.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ο «Hayate» κατά το χρονικό διάστημα από τις αρχές του περασμέμου Ιανουαρίου έως και χθες 6 Φεβρουαρίου, καθώς και σε άλλα χρονικά διαστήματα, προέβη κατ’ εξακολούθηση σε κακοποιητικές συμπεριφορές.

Οι κακοποιητικές συμπεριφορές του 35χρονου περιελάμβαναν εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες και σεξουαλικές πράξεις

Αυτές περιελάμβαναν εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, σεξουαλικές πράξεις, εις βάρος ατόμων με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης και στη μετάδοση αυτών σε πραγματικό χρόνο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναγκάζοντας αυτούς να πραγματοποιήσουν διάφορες προκλήσεις που έθεταν θεατές πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο, με σκοπό να αποκομίζει ο ίδιος οικονομικό όφελος.

Τα ξημερώματα της Τρίτης, ο 35χρονος προέβη στην τελευταία προ της συλλήψεώς του ζωντανή μετάδοση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok, σε πράξεις όμοιες με αυτές που περιγράφονται παραπάνω.

Ο 35χρονος συνελήφθη στην οικία του από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, προέβη σε νέα ζωντανή μετάδοση τέτοιων πράξεων, εις βάρος δύο αδύναμων ατόμων, τα οποία και μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας.

Στις νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 σκληροί δίσκοι και -4- κινητά τηλέφωνα, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για «εμπορία ανθρώπων», «σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων» και «απειλή», με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου 82Α ‘Έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά’ λόγω αναπηρίας».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024