Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αυτά τα παιδιά γίνανε superstars» - Τι λέει ο «αρχηγός» για την live κακοποίηση ΑμεΑ στο YouTube

«Αυτά τα παιδιά γίνανε superstars» – Τι λέει ο «αρχηγός» για την live κακοποίηση ΑμεΑ στο YouTube

«Ο κόσμος το γούσταρε, το στήριξε, το αγάπησε» - Ο επονομαζόμενος «αρχηγός» μιλά για την «ιδέα» της κακοποίησης ανθρώπων ζωντανά και επί πληρωμή - Ποια η σχέση του με τον 42χρονο που προφυλακίστηκε

Εξακολουθεί να μην μπορεί να χωρέσει ανθρώπινος νους την «ιδέα» της κακοποίησης νεαρών με νοητική υστέρηση σε «live» μετάδοση στο YouTube, παρά τις διαστάσεις που έχει λάβει το τελευταίο η υπόθεση. Ο 42χρονος youtuber από το Κερατσίνι πήρε τον δρόμο για τις φυλακές με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αλλά ο «αρχηγός» παραμένει ελεύθερος.

Ποιος είναι ο «αρχηγός»;

Ο άνδρας με το παρατσούκλι «αρχηγός» φαίνεται να είναι ο δημιουργός της «ιδέας» για την κακοποίηση ανθρώπων σε ζωντανή μετάδοση επί πληρωμή, που ξεκίνησε αρχικά με τη συνεργασία μαζί με τον 42χρονο από το Κεραστίνι. Σύντομα όμως οι δρόμοι τους χωρίστηκαν και ο καθένας απέκτησε την δική του πλατφόρμα μέσω των οποίων κάνουν ζωντανές συνδέσεις και συνδρομητές πληρώνουν σημαντικά χρηματικά ποσά, ανάλογα από τη δυσκολία των challenge.

Συνεννοούνταν για το τι θα πουν στον δημοσιογράφο που τους κάλεσε

Ο δημοσιογράφος του Mega, Κυριάκος Μαντούβαλος, επικοινώνησε με τον «αρχηγό», ο οποίος απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις του κλείνοντας το τηλέφωνο με συνοπτικές διαδικασίες. Την ίδια ώρα όμως εκείνος έκανε ζωντανή μετάδοση στο YouTube, όπου ακούγεται να συνομιλεί με έναν άλλο άνδρα και να προσπαθούν να σκεφτούν τι θα απαντήσουν στον δημοσιογράφο.

Άγνωστος: Λέγε τι να κάνω. Να τους πω 2-3 πράγματα;

Αρχηγός: Πρέπει να φτιάξουμε την υπερασπιστική γραμμή σωστά.

Αγν.: Να του πω ότι δεν ξέρουμε τίποτα να τελειώνουμε;

Αρχ.: Τι δεν ξέρουμε τίποτα; Γιατί χαζοί είναι;

Ψάχνουν και οι δύο να δουν τι θα απαντήσουν στον δημοσιογράφο του Live News.

Αγν.: Εγώ να τους πω ότι αυτά τα δύο stream είναι ξεχωριστά, εμείς δεν έχουμε πειράξει κανέναν από τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς δεν έχει γίνει. Στέγη πρόσφερες, φαγητό, ρούχα και όλα αυτά. Την αλήθεια θα πω.

Αρχ.: Θα σε διπλαρώσει ο «Εισαγγελάτος» ρε μ@λ@κ@, θα σε κάνει τούμπα, θα σε κάνει ρόμπα.

Και τότε απαντάει στο Live News ακριβώς τις θέσεις που συνεννοήθηκαν να υποστηρίξουν σε ζωντανή μετάδοση και οι οποίες έχουν καταγραφεί. Κατά την επικοινωνία που είχαν λίγο αργότερα, ο «αρχηγός» ανέφερε στον δημοσιογραφο τα εξής:

«Καμία σχέση το stream το οποίο συλλάβανε τον κύριο, ο οποίος είναι γνωστός, είχε τραμπουκίσει τον άνθρωπο που κάνουμε εμείς τα live. Στο ένα stream γίνονταν ακραιότητες, χτυπήματα και καμία σχέση το δικό μας».

Λίγο αγότερα, ξανά σε live μετάδοση, ο «αρχηγός» απολογήθηκε στο διαδικτυακό του κοινό:

«Εγώ είχα κάνει μία φάση, εγώ streamαρα. Με αυτά και με αυτά με κάποιο τρόπο μαζευτήκανε κάποια άτομα, με αυτά τα άτομα χτίσαμε κάτι ωραίο, ο κόσμος το γούσταρε, το στήριξε, το αγάπησε. Δεν γίνεται να τρώμε κράξιμο και πρήξιμο για το τίποτα, δεν λέει, να ξέρετε».

«Όλα αυτά τα παιδιά από την αφάνεια και το περιθώριο γίνανε superstars, κυριολεκτικά superstars. Όταν κάποιοι είδαν ότι αυτά τα παιδιά που είναι εύκολα διαχειρίσιμα να τους επηρεάσεις, γίνανε superstars, πήγανε από δίπλα να το παίξουνε φίλοι τους».

Ξανά στο σπίτι του «αρχηγού» οι δύο νεαροί με νοητική αναπηρία

Τα δύο άτομα με νοητική αναπηρία για τα οποία κατηγορείται ο 42χρονος ότι κακοποιούσε κατ’ εξακολούθηση, σήμερα βρίσκονται ξανά στο σπίτι του «αρχηγού».

Μετά τη σύλληψη του 42χρονου, η 21 ετών κοπέλα με τον 25χρονο φίλο της συνεχίζουν τις ζωντανές συνδέσεις στο πλευρό του επονομαζόμενου «αρχηγού».

Οι δύο νεαροί ΑμεΑ σε δηλώσεις τους στην κάμερα του Live News τις προηγούμενες μέρες έλεγαν για τον αρχηγό πως δεν τους πλήρωσε ποτέ για αυτά που «πρόσφεραν» στους θεατές:

«Αυτός δεν πρόσφερε τίποτα, ούτε λεφτά που μας χρωστάει. Δε μας έδωσε τίποτα, ούτε στα παιδιά εδώ πέρα. Μας χρωστάει πολλά, πάρα πολλά λεφτά».

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024