Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιες εταιρείες ταμειακών μηχανών και POS κινδυνεύουν με κυρώσεις

Ποιες εταιρείες ταμειακών μηχανών και POS κινδυνεύουν με κυρώσεις

Προθεσμία μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου – Έρχεται τροπολογία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Αυστηρές κυρώσεις στις εταιρίες πώλησης ταμειακών μηχανών και τερματικών μηχανημάτων (POS) που δεν θα αναβαθμίσουν τα λογισμικά τους έως τις 29 Φεβρουαρίου, ημέρα που εκπνέει και η προθεσμία διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές για τις επιχειρήσεις, πρόκειται να θεσπιστούν με τροπολογία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που κατατίθεται τις επόμενες ημέρες.

Τον Σεπτέμβριο του 2023 θεσπίστηκε το μητρώο POS και ολοκληρώθηκε η πρώτη διαβίβαση στοιχείων από τους παρόχους

Όπως επισημαίνουν πηγές του ΥΠΟΙΚ, η εν λόγω αναβάθμιση των λογισμικών των εταιριών παροχής ταμειακών μηχανών και POS κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία η διασύνδεση των ταμειακών με τα POS όλων των επιχειρήσεων. Παράλληλα, είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθούν και τα πρόστιμα για τις επιχειρήσεις που οφείλουν να διασυνδέσουν τα POS με τις ταμειακές τους έως τις 29/2.

«Δεν θα κάνουμε πίσω»

Από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών διαμηνύεται ότι δεν πρόκειται να υπάρξει οποιαδήποτε οπισθοχώρηση στην υλοποίηση της εμβληματικής αυτής μεταρρύθμισης καθώς πέραν του ότι συμβάλει στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, αποτελεί και έργο ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και η μη υλοποίηση του θα οδηγήσει σε απώλεια κοινοτικών πόρων.

Ήδη η πρόοδος είναι σημαντική:

  • Τον Σεπτέμβριο του 2023 θεσπίστηκε το μητρώο POS και ολοκληρώθηκε η πρώτη διαβίβαση στοιχείων από τους παρόχους
  • Τον Οκτώβριο του 2023 εκδόθηκαν όλες οι σχετικές αποφάσεις αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα και τη διαδικασία διασύνδεσης
  • Τον Νοέμβριο έληξε η προθεσμία υποβολής δήλωσης στο Μητρώο POS (1.032.000 POS είναι καταγεγραμμένα), που αφορά ενεργά POS έως και τις 30/09/2023, ενώ καθ’όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου οι πάροχοι είχαν το χρονικό περιθώριο να συμμορφωθούν με τους κανόνες του νέου πλαισίου δήλωσης και λειτουργίας τόσο των ενσύρματων όσο και των ασύρματων POS.

«Το έργο της διασύνδεσης πρόκειται να ολοκληρωθεί και ο καθένας οφείλει να αναλάβει εγκαίρως τις ευθύνες που του αναλογούν», διαμηνύουν πηγές του ΥΠΟΙΚ.

Πηγή: ΟΤ 

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024