Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα και οι υπόλοιποι 12 φοιτητές

Ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα και οι υπόλοιποι 12 φοιτητές

Σύμφωνα με πληροφορίες αφέθηκαν ελεύθεροι και οι υπόλοιποι δώδεκα φοιτητές που προσήχθησαν σήμερα το απόγευμα στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι 12 προσαχθέντες φοιτητές οι οποίοι θα διανυκτέρευαν στο Αστυνομικό Μέγαρο και μετά την ταυτοποίηση των στοιχείων τους θα περνούσαν από εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι φοιτητές δήλωσαν πως δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η επιχείρηση της αστυνομίας έλαβε χώρα με άνωθεν εντολή, χωρίς να έχει προηγηθεί εντολή από τις πρυτανικές αρχές του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.

Πλέον και οι 18 φοιτητές είναι ελεύθεροι

Σε βίντεο που ήλθαν στο φως της δημοσιότητας, φαίνεται άσκηση βίας στη Νομική Κομοτηνής, η οποία από το πρωί τελούσε υπό κατάληψη μετά από απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Το οπτικοακουστικό υλικό επαληθεύει το γεγονός ότι υπήρχαν ενέργειες αρκετής έντασης.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. «Μεσημβρινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, για την απομάκρυνση ομάδας ατόμων που εισέβαλε σε αυτό τις πρωινές ώρες σήμερα»

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας «ομάδα νεαρών ατόμων επιχείρησε να καταλάβει το κτήριο της Νομικής Σχολής παρεμποδίζοντας τους υπαλλήλους να προσέλθουν στην εργασία τους και περίπου 400 φοιτητές να προσέλθουν για γραπτή εξέταση, με αποτέλεσμα οι πρυτανικές Αρχές να ζητήσουν τη συνδρομή της Αστυνομίας. Με άμεση και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η απομάκρυνση των ατόμων. Στη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν 18 προσαγωγές και ο χώρος αποδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές».

Διευκρινίζεται πως ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ δήλωσε μετά από την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ότι φοιτητές ήταν αυτοί αιτήθηκαν την παρέμβαση της αστυνομίας! Πληροφορίες που ακούστηκαν σε τηλεοπτικό κανάλι κάνουν λόγο για επιστολή που εστάλη στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από άγνωστο «φοιτητικό σύλλογο». Το μέγεθος των πανελλαδικών αντιδράσεων έρχεται σε αντίθεση με το κυρίαρχο πολιτικό αφήγημα που κάνει λόγο μενονωμένα περιστατικά ή «μειονότητες». Η απόφαση για κατάληψη είχε ληφθεί με μεγάλη πλειοψηφία.

Sports in

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58 και η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 8/5

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024