Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χιλή: Τραγωδία χωρίς τέλος - 46 οι νεκροί από τις πυρκαγιές αναμένεται να αυξηθούν

Χιλή: Τραγωδία χωρίς τέλος – 46 οι νεκροί από τις πυρκαγιές αναμένεται να αυξηθούν

Ο πρόεδρος Μπόριτς, δήλωσε ότι 40 άνθρωποι έχασαν την ζωή στις πυρκαγιές και άλλοι έξι πέθαναν από εγκαύματα σε νοσοκομεία. «Δεδομένων των συνθηκών, ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί» ανέφερε.

Οι δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στην κεντρική Χιλή έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 46 ανθρώπων, δήλωσε το Σάββατο ο πρόεδρος Γκαμπριέλ Μπορίκ, προειδοποιώντας ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να συνεχίσει να αυξάνεται. Μαύρος καπνός υψωνόταν στον ουρανό πάνω από πολλά τμήματα της περιοχής Βαλπαραΐσο, που φιλοξενεί σχεδόν ένα εκατομμύριο κατοίκους στην κεντρική Χιλή, ενώ οι πυροσβέστες με ελικόπτερα και φορτηγά αγωνίζονταν να κατασβέσουν τις φλόγες.

Οι περιοχές γύρω από την παραθαλάσσια τουριστική πόλη Βίνα ντελ Μαρ ήταν από τις πιο σκληρά πληγείσες και τα σωστικά συνεργεία αγωνίζονταν να φτάσουν σε όλες τις πληγείσες περιοχές, δήλωσαν οι χιλιανές αρχές το Σάββατο.

Η παρατεταμένη ξηρασία λόγω του φαινόμενου Ελ Νίνιο, έχει καταστήσει τα δάση εύφλεκτα

Ο πρόεδρος Μπορίκ, ενημερώνοντας το έθνος, δήλωσε ότι 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις πυρκαγιές και άλλοι έξι πέθαναν από εγκαύματα σε νοσοκομεία. «Δεδομένων των συνθηκών της τραγωδίας, ο αριθμός των θυμάτων είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες», δήλωσε ο Μπόριτς.

Η χώρα θρηνεί ήδη δεκάδες νεκρούς, ζώα και χιλιάδες καμμένα στρέμματα δάσους.

«Η κατάσταση είναι πραγματικά πολύ δύσκολη»

Σε ολόκληρη τη χώρα υπήρχαν 92 ενεργές πυρκαγιές, με αποτέλεσμα να έχουν πληγεί περισσότερα από 43.000 εκτάρια από το συμβάν, δήλωσε νωρίτερα σήμερα η υπουργός Εσωτερικών Καρολίνα Τόχα, η οποία έκανε λόγο για 19 νεκρούς. «Η έκταση με τις πυρκαγιές σήμερα είναι πολύ μικρότερη από πέρυσι (αλλά) αυτή τη στιγμή ο αριθμός των εκταρίων που έχουν πληγεί πολλαπλασιάζεται πολύ γρήγορα», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Καρολίνα Τόχα.

Οι πυρκαγιές δεν είναι ασυνήθιστες στη Χιλή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και πέρυσι, με αφορμή ένα κύμα καύσωνα ρεκόρ, περίπου 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότερα από 400.000 εκτάρια επλήγησαν. Η παρατεταμένη ξηρασία λόγω του φαινόμενου Ελ Νίνιο, έχει καταστήσει τα δάση ιδιαίτερα εύφλεκτα σε σχέση με άλλες χρονιές.

Μεταξύ Παρασκευής και Σαββάτου τα εκτάρια που επηρεάστηκαν από τις πυρκαγιές αυξήθηκαν από 30.000 σε 43.000. Η Τόχα δήλωσε ότι η μεγαλύτερη ανησυχία των αρχών ήταν ότι ορισμένες από τις ενεργές πυρκαγιές αναπτύσσονταν πολύ κοντά σε αστικές περιοχές «με πολύ μεγάλη πιθανότητα να επηρεάσουν ανθρώπους, σπίτια και εγκαταστάσεις».

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024