Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 0-2: Νίκη στο φινάλε για τον «δικέφαλο»

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 0-2: Νίκη στο φινάλε για τον «δικέφαλο»

Ο ΠΑΟΚ είχε δύο δοκάρια, ένα ακυρωμένο γκολ και πολλές ευκαιρίες κόντρα στον Ατρόμητο που λύγισε τελικά στο 89′ από τον Σβαμπ, με τον Δικέφαλο να επικρατεί με 2-0 (Κωνσταντέλιας το άλλο γκολ)

Για 89 λεπτά όλα πήγαιναν στραβά στον ΠΑΟΚ. Δύο δοκάρια, πολλές ευκαιρίες, ένα γκολ του Οζντόεφ που ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Και εκεί που… μύριζε γκέλα, ο Δικέφαλος «χτύπησε» με δύο γκολ στο φινάλε από Σβαμπ, Κωνσταντέλια και έφυγε νικητής με 2-0 από το Περιστέρι επί του Ατρόμητου για την 21η αγωνιστική της Super League.

Μία νίκη που κρατά τους «ασπρόμαυρους» στο +2 από την ΑΕΚ την οποία θα υποδεχτούν την επόμενη αγωνιστική στην Τούμπα για το ντέρμπι κορυφής του πρωταθλήματος.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο ΠΑΟΚ είχε τον Κοτάρσκι στην εστία και τετράδα της άμυνας τους Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκη και Μπάμπα. Ο Οζντόεφ με τον Μεϊτέ ήταν στη μεσαία γραμμή, με τον Μουργκ να είναι μπροστά τους και τους Τάισον και Ζίβκοβιτς στα δύο άκρα της επίθεσης. Στην κορυφή ήταν ο Τόμας.

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε με τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια, τους Ντε Μποκ, Τσακμάκη, Ασεβέδο και Αθανασίου στην τετράδα της άμυνας και τους Κούντε, Έρλινγκμαρκ στον άξονα. Ο Ρομπάιγ με τον Ντιρκς ήταν στα άκρα της επίθεσης και ο Γιουμπιτάνα πιο πίσω από τον Βέργο.

Διαβάστε επίσης: Άρσεναλ – Λίβερπουλ 3-1: Πήραν το ντέρμπι κορυφής και μείωσαν στους 2 οι «κανονιέρηδες»

Έπαιζε μόνος του ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ήταν απόλυτα κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο το οποίο ολοκληρώθηκε με δύο δοκάρια κι ένα ακυρωμένο γκολ για τον Δικέφαλο. Μόλις στο 5’ ο Τόμας με πλασέ βρήκε δοκάρι και στο ριμπάουντ ο Σάστρε έστειλε την μπάλα έξω. Στο 18’ ήταν σειρά του Τάισον να βρει σίδερο σε πλασέ μέσα από την περιοχή και στο 42’ ο Οζντόεφ σκόραρε.

Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Ρώσος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά μετά από τετράλεπτη εξέταση στο VAR το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους ο Τόμας από κοντά δεν κατάφερε να σκοράρει και οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με 0-0.

Έριξε το… τείχος ο Σβαμπ

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Ο ΠΑΟΚ σφυροκοπούσε τον Ατρόμητο, αλλά δεν μπορούσε να βρει το γκολ. Στο 56′ και μετά από όμορφη ομαδική προσπάθεια ο Τόμας πλάσαρε άουτ από εξαιρετική θέση και στα επόμενα λεπτά ο Δικέφαλος δυσκολεύτηκε να βρει ευκαιρίες παρότι ήταν μονίμως γύρω ή και μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων.

Η λύση ήρθε τελικά για τον ΠΑΟΚ στο 89′ όταν μετά από φάση διαρκείας η μπάλα στρώθηκε στον Σβαμπ κι εκείνος από κοντά την έστειλε με δύναμη στα δίχτυα. Τρία λεπτά μετά μάλιστα, ο Τσιντώτας έδιωξε πάνω στον Κωνσταντέλια και ο νεαρός άσος του Δικεφάλου τον κρέμασε με άψογο πλασέ για το τελικό 0-2.

Ατρόμητος: Τσιντώντας, Τσακμάκης, Ασεβέδο, Ντε Μποκ, Αθανασίου, Κούντε (Φριντζόνσον 68’), Έρλινγκμαρκ, Γιουμπιτάνα (Γκονζάλες 61’), Ρομπάϊγ (Κουέν 76’), Ντιρκς (Βαλένσια 61’), Βέργος (Αντιέλσκι 76’).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (Σβαμπ 76’), Μεϊτέ, Αντρίγια (Ντεσπόντοφ 71’ ), Τάισον, Μουργκ (Κωνσταντέλιας 60’), Τόμας (Σαμάτα 60’).

Sports in

Ο Έμερι υποκλίθηκε στον Ολυμπιακό: «Το άξιζαν…» (vid)

Ο Ισπανός τεχνικός της Άστον Βίλα αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τη σπουδαία εμφάνιση – νίκη στο Villa Park.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024