Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρατούμενη στις γυναικείες φυλακές Θήβας καταγγέλει ασέλγεια και επίθεση από συγκρατούμενές της

Κρατούμενη στις γυναικείες φυλακές Θήβας καταγγέλει ασέλγεια και επίθεση από συγκρατούμενές της

Μια 19χρονη κρατούμενη προφυλακισμένη για ανθρωποκτονία κατήγγειλε πως συγκρατούμενές της ασέλγησαν σε βάρος της και πως την χαράκωσαν με ξυράφι.

Μια 19χρονη που έχει προφυλακιστεί για ανθρωποκτονία στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα στην Θήβα, κατέθεση μήνυση εναντία σε τρεις συγκρατούμενές της, διηγούμενη την τραυματική της εμπειρία.

Η 19χρονη κατήγγειλε πως οι τρεις συγκρατούμενές της, της επιτέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 2 Φεβρουαρίου και προέβησαν σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της, ενώ μια από αυτές την χαράκωσε με ξυράφι στο αριστερό της χέρι.

Οι φερόμενες δράστιδες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα

Η 19χρονη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Θηβών από σωφρονιστικούς υπαλλήλους όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Στην συνέχεια υπέβαλε μήνυση στις συγκρατούμενές της. Οι συγκρατούμενές της συνελήφθησαν από αστυνομικούς του ΤΑ Θηβών τις πρωινές ώρες του Σαββάτου και στην συνέχεια οδηγήθηκαν σιδηροδέσμιες στον αρμόδιο εισαγγελέα, με την δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεσή τους για τα περαιτέρω.

Δραματική η κατάσταση στις φυλακές της χώρας – Κακές συνθήκες και υπερπληθυσμό καταγγέλουν οι κρατούμενοι

Εξέγερση σημειώθηκε στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών ξημερώματα Παρασκευής, όπου περίπου 60 κρατούμενοι αρνήθηκαν να μπουν στα κελιά τους καταγγέλοντας απάνθρωπες συνθήκες κράτησης. Κάποιοι από αυτούς έβαλαν φωτιά στα στρώματά τους αρνούμενοι να παραμείνουν φυλακισμένοι υπό αυτές τις συνθήκες. Στο περιστατικό επενέβη η εξωτερική φρουρά των φυλακών και δύο διμοιρίες των ΜΑΤ από Σέρρες και Θεσσαλονίκη.

Στις φυλακές Κορυδαλλού υπήρξαν καταγγελίες για απρεπή και εξευτελιστικό έλεγχο σε γυναίκες επισκέπτριες κρατουμένων.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Β. Λαμπρόπουλου «γυναίκες επισκέπτριες τους υπέστησαν απρεπείς ελέγχους με ολική αφαίρεση των ρούχων τους από εξωτερικούς φρουρούς του σωφρονιστικού καταστήματος» και σωματική έρευνα.

Οι υπάλληλοι των φυλακών υποστήριξαν πως «Οι σωματικοί έλεγχοι στις επισκέπτριες γίνονται αποκλειστικά από γυναίκες φρουρούς» και μόνο όταν υπήρχε ένδειξη από τον ειδικό σαρωτή ότι ο επισκέπτης είχε ύποπτο αντικείμενο. Οι κρατούμενοι της Δ πτέρυγας θεωρούν εκδικητική συμπεριφορά για κινητά τηλέφωνα και αιχμηρά αντικείμενα που βρέθηκαν στα κελιά τους στις 31 Ιανουαρίου. Αρνούνται όμως πως τα επισκεπτήρια έλαβαν χώρα για λόγους αναπλήρωσης των ευρημάτων.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024