Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγρίνιο: Αγρότες με τρακτέρ έκλεισαν συμβολικά την Εθνική Οδό - «Στην κοροϊδία απαντάμε με αγώνα»

Αγρίνιο: Αγρότες με τρακτέρ έκλεισαν συμβολικά την Εθνική Οδό – «Στην κοροϊδία απαντάμε με αγώνα»

Υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση δεν έδωσε καμιά ουσιαστική απάντηση στα δίκαια αιτήματά τους, αλλά αρκέστηκε σε «κούφια λόγια» - Απαιτούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και εγγυήσεις

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας έκλεισαν συμβολικά με τα τρακτέρ τους την παλαιά Εθνική Οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων σήμερα στον κόμβο της Ερμίτσας, λίγο έξω από το Αγρίνιο.

Αρχικά, τα τρακτέρ παρατάχθηκαν παραπλεύρως της εθνικής οδού, λίγο πιο κάτω από τη γέφυρα της Ερμίτσας, και στη συνέχεια σύσσωμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι προχώρησαν σε ολιγόωρο κλείσιμο του δρόμου με τη διακοπή της κυκλοφορίας.

Από τη μία η κυβέρνηση διαμηνύει προς τους αγρότες «ό,τι δώσαμε, δώσαμε» ενώ ταυτόχρρονα αφήνει ανοιχτό «παράθυρο» να επανέλθει με νέα μέτρα σε βάθος χρόνου, από την άλλη όμως οι ανικανοποίητοι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας διεκδικώντας τα αιτήματά τους.

Σε δηλώσεις τους, εκπρόσωποι τους, δηλώνουν ανικανοποίητοι από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και αναφέρουν πως θα αποφασίσουν σε συντονισμό και με άλλους συναδέλφους τους, σε διάφορες περιοχές της χώρας, για το αν θα πάνε σε κλιμάκωση.

«Στην κοροϊδία απαντάμε με κλιμάκωση του αγώνα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΑΣ Αιτωλ/νίας Σπύρος Κοτοπούλης.

«Καλούμε κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο σε στήσιμο νέου μπλόκου, παρατάσσοντας τα τρακτέρ μας στην Ερμίτσα Αγρινίου την Κυριακή 4 Φλεβάρη στις 12:00, όπου σε πανελλαδικό συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας» είχε ανακοινώσει η ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα, στην οποία υπογραμμίζεται ότι «τώρα χρειάζεται μεγαλύτερη πίεση προς την κυβέρνηση, ο αγώνας να φουντώσει μέρα με τη μέρα, μπλόκα αγροτών ξεπηδούν σε όλη τη χώρα και σε όλη την Ευρώπη».

«Καμία ουσιαστική απάντηση στα δίκαια αιτήματά μας, μόνο κούφια λόγια – Δεν θα περάσει η κοροϊδία της κυβέρνησης»

Στην ανακοίνωσή της η ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας αναφέρει τα εξής:

«Δεν θα περάσει η κοροϊδία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, όπου και στην επίσκεψη που έκανε στο μπλόκο που έχουν στήσει οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ακτίου-Βόνιτσας και Κατούνας-Μεδεώνων, δεν έδωσε καμιά ουσιαστική απάντηση στα δίκαια αιτήματά μας, μένοντας σε κούφια λόγια και όχι συγκεκριμένες δεσμεύσεις για κατώτατες εγγυημένες τιμές, μείωση του κόστους παραγωγής, αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, 200 ευρώ/στρέμμα αποζημίωση για την ακαρπία της ελιάς.

Ενώ για την τιμή του γάλακτος μας είπε με θράσος ότι έχει ανέβει σε σχέση με πριν 4 χρόνια, κρύβοντας προκλητικά ότι το κόστος παραγωγής για τους μικρούς κτηνοτρόφους εκτοξεύτηκε, αλλά και το γεγονός ότι κερδίζουν μόνο οι μεγαλέμποροι και βιομήχανοι των τροφίμων, από τις απλησίαστες για τα λαϊκά στρώματα τιμές στο ράφι των σούπερ μάρκετ.

Οι αιτίες όσων ζούμε είναι ίδιες σε όλη την Ευρώπη. Γι’ αυτό και ξεσηκώνονται παντού στην ΕΕ οι αγρότες. Είναι η ΚΑΠ 2023-2027, που αφαιρεί από τους αγρότες για να δώσει στους ομίλους και του αγροτοδιατροφικού τομέα, νέα κονδύλια, νέα πακέτα. Ενώ την ίδια ώρα επικαλείται ότι «δεν αντέχει η οικονομία μας», θα δώσουμε ορισμένα ψίχουλα στο όριο της «δημοσιονομικής αντοχής μας», παράλληλα αποφασίζεται νέο πακέτο 50 δισ. ευρώ για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Τώρα είναι η ώρα να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, να πυκνώσουν οι κινητοποιήσεις μας, να φτιαχτούν νέα μπλόκα».

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024