Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το νέο απόκτημα στη συλλογή νησιών του mr Google - Πόσο κόστισε στον Λάρι Πέιτζ

Το νέο απόκτημα στη συλλογή νησιών του mr Google – Πόσο κόστισε στον Λάρι Πέιτζ

Το νησί είναι γνωστό για τις παραλίες με τη λευκή άμμο, τους κοραλλιογενείς υφάλους και το καταφύγιο για θαλάσσιες χελώνες

Η ζωή είναι σκληρή, ως γνωστόν. Άλλοι συλλέγουν γραμματόσημα και άλλοι… νησιά. Στη δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνεται ο συνιδρυτής της Google, Λάρι Πέιτζ , ο οποίος εσχάτως πρόσθεσε στη συλλογή του ένα ακόμη απόκτημα έναντι 32 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το Business Insider, πρόκειται για το Cayo Norte, ένα μεγάλο ιδιωτικό νησί στο Πουέρτο Ρίκο, το οποίο πέρασε στην ιδιοκτησία του το 2018.

Η αγορά περιλάμβανε ένα μεγάλο τμήμα του νησιού για 28,7 εκατομμύρια δολάρια και ένα άλλο μικρότερο τμήμα για 3,4 εκατομμύρια δολάρια.

Οι προθέσεις του Πέιτζ για το Cayo Norte είναι ασαφείς

Με το Cayo Norte, ο Πέιτζ έχει συνολικά πέντε νησιά, σύμφωνα με το BI, τα οποία βρίσκονται στην Καραϊβική και στον Νότιο Ειρηνικό.

Το Cayo Norte βρίσκεται περίπου 20 ναυτικά μίλια ανατολικά του Πουέρτο Ρίκο.

Είναι γνωστό για τις παραλίες με τη λευκή άμμο, τους κοραλλιογενείς υφάλους που περιβάλλουν και το καταφύγιο για τις θαλάσσιες χελώνες που απειλούνται με εξαφάνιση. Προηγουμένως ανήκε στον Dan Shelley, έναν τοπικό κατασκευαστή που απέκτησε το νησί μέσω της SVI Investments το 2006 όταν τέθηκε σε δημοπρασία, και στην οικογένεια Padrón για αρκετές δεκαετίες πριν από τότε.

Με το Cayo Norte, ο Πέιτζ έχει συνολικά πέντε νησιά

Ιδιωτικά και αθόρυβα

Η πώληση στον Πέιτζ έγινε ιδιωτικά και τόσο αθόρυβα που, όταν ρωτήθηκαν από το BI, αρκετοί τοπικοί αξιωματούχοι γης στο Πουέρτο Ρίκο δεν είχαν ιδέα.

Τόσο, που κάποιοι πίστευαν ότι το Cayo Norte εξακολουθούσε να ανήκει στον Shelley. Ο Louis Padrón, απόγονος της οικογένειας που κατείχε προηγουμένως το νησί πριν από τον Shelley, είπε στο BI ότι είχε ακούσει μια φήμη ότι ένα “στέλεχος της Google” αγόρασε το νησί αλλά δεν ήξερε ποιος ήταν.

Οι προθέσεις του Πέιτζ για το Cayo Norte είναι ασαφείς. Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις για οικοδόμηση στο νησί.

Το ενδιαφέρον της Page για την Cayo Norte χρονολογείται τουλάχιστον από το 2013, σύμφωνα με μια απομαγνητοφώνηση από μια δικαστική υπόθεση το 2016, στην οποία ο Wayne Osborne, ο Διευθύνων Σύμβουλος του γραφείου της οικογένειας Πέιτζ, ρωτήθηκε σχετικά με την αγορά νησιών για λογαριασμό του συνιδρυτή της Google.

«Το 2013 περίπου, ο κ. Πέιτζ μου εξέφρασε ότι ενδιαφέρεται να δημιουργήσει μια οντότητα για να αγοράσει ένα νησί στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ, συγκεκριμένα, τα νησιά Great Hans Lollik, Little Hans Lollik ή Cayo Norte, κοντά στο Πουέρτο Ρίκο», φέρεται να είπε ο Osborne εκείνη την εποχή, σύμφωνα με την απομαγνητοφώνηση που επικαλείται το BI.

Ο Πέιτζ αγόρασε τα νησιά Lollik, τα οποία βρίσκονται 23 μίλια ανατολικά του Cayo Norte, το 2014 για 23 εκατομμύρια δολάρια.

Είναι άγνωστο εάν ο Πέιτζ με προσωπική περιουσία 117,2 δις. δολαρίων, θα διατηρήσει το Cayo Norte στη φυσική του κατάσταση.

Η Mary Ann Lucking, διευθύντρια μιας τοπικής ΜΚΟ για τη διατήρηση των κοραλλιών που ονομάζεται CORALations, είπε στο BI ότι το Cayo Norte έχει υψηλή οικολογική αξία για την περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του ηφαιστειακού εδάφους που θα μπορούσε να είναι επιζήμιο εάν εισαχθεί στα παράκτια ύδατα.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024