Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά καταδικάζει την «ποινικοποίηση των φοιτητικών κινητοποιήσεων»

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά καταδικάζει την «ποινικοποίηση των φοιτητικών κινητοποιήσεων»

Σύμφωνα με τον ΔΣΠ, «τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων», θα πρέπει να αξιολογείται κατά περίπτωση «και όχι σαν μία γενικευμένη αμφισβήτηση της νομιμότητας των φοιτητικών κινητοποιήσεων».

Την καταδίκη του στην προσπάθεια ποινικοποίησης των φοιτητικών κινητοποιήσεων, εκφράζει με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, με αφορμή την εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, κατά τη συνεδρίασή του της 01/02/2024, και με αφορμή την εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια:

Αποτελεί αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα κάθε πολίτη η διεκδίκηση των δικαιωμάτων του

Θεωρεί αυτονόητο ότι αποτελεί αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα κάθε πολίτη η διεκδίκηση των δικαιωμάτων του μέσα στο υφιστάμενο συνταγματικό και νομοθετικό πλαίσιο. Είναι δε προφανές ότι στο ανωτέρω πλαίσιο εμπίπτει και το φοιτητικό κίνημα και οι διεκδικήσεις του. Και είναι γνωστοί στην πρόσφατη και απώτερη ιστορία της χώρας μας οι δυναμικοί αγώνες των φοιτητών για τα δικαιώματά τους, αλλά και ευρύτερα οι αγώνες τους για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία».

«Δεν είναι επιτρεπτό να ποινικοποιούνται συλλήβδην οι κινητοποιήσεις…»

Δηλώνει ότι «δεν είναι επιτρεπτό, ούτε νομικά ούτε ηθικά, να ποινικοποιούνται συλλήβδην οι κινητοποιήσεις των φοιτητών και να καταστέλλονται με χρήση βίας.

Η Εισαγγελία, ως ανεξάρτητη αρχή, έχει σύμφωνα με το νόμο ως αποστολή την τήρηση της νομιμότητας, την προστασία του πολίτη και τη διαφύλαξη των κανόνων της δημόσιας τάξης και των συνταγματικών δικαιωμάτων, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται και το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι».

Υπογραμμίζει επίσης ότι «τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων, η οποία προφανώς και δεν πρέπει να τυγχάνει ασυλίας, θα πρέπει να αξιολογείται μόνο ως συμπεριφορά καταγγελλόμενη και ερευνώμενη κατά περίπτωση και όχι σαν μία γενικευμένη αμφισβήτηση της νομιμότητας των φοιτητικών κινητοποιήσεων».

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024