Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Είναι ντροπή»: Άγριος καβγάς Παγώνη – Καλλιακμάνη για τα «φακελάκια» του Άδωνι

«Είναι ντροπή»: Άγριος καβγάς Παγώνη – Καλλιακμάνη για τα «φακελάκια» του Άδωνι

«Τι θέλετε να μας πείτε δηλαδή ότι τα παίρνουμε;», είπε η Ματίνα Παγώνη - «Το δίνεις το φακελάκι γιατί αλλιώς δεν μπαίνεις ποτέ να κάνεις εγχείρηση!», είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνης

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της προέδρου της ΕΙΝΑΠ Ματίνας Παγώνη και του προέδρου των αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργου Καλλιακμάνη ξέσπασε, με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για το «φακελάκι» στους γιατρούς και τα απογευματινά χειρουργεία, κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Σήμερα κάποιος που δίνει φακελάκι, πάει γρηγορότερα ή όχι; Δυστυχώς για να είμαστε ειλικρινείς συμβαίνει. Τι λέμε τώρα; Λέμε αντί να συμβαίνει παράνομα και εξωθεσμικά, θα συμβαίνει νόμιμα και θεσμικά. Άρα θα μειωθεί και το φακελάκι», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας σηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

«Είναι ντροπή!»

«Το πήρατε τώρα εσείς με τα φακελάκια. Έγινε μια λάθος έκφραση», είπε στην αρχή η Ματίνα Παγώνη, με τον Γιώργο Καλλιακμάνη να απαντά ειρωνικά: «Δεν παίρνουν οι γιατροί φακελάκια».

«Ο υπουργός εννοούσε ότι αυτοί που θα κάνουν απογευματινά χειρουργεία, θα πληρωθούν»

«Τι θέλετε να μας πείτε δηλαδή ότι τα παίρνουμε;», είπε η Ματίνα Παγώνη, με τους δυο τους να αντιπαρατίθενται σε έντονους τόνους.

«Δεν ξέρει ο κόσμος ότι για να κάνει μια εγχείρηση, άμα δεν δώσει φακελάκι. τι λέτε τώρα», είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, με τη Ματίνα Παγώνη να απαντά:

«Υπάρχει πλειοψηφία των γιατρών που παίρνει φακελάκι; Αυτό λέτε σήμερα το πρωί; Αν υπάρχει μια μειοψηφία γιατρών να την καταγγείλετε! Και γιατί τους δίνετε εσείς το φακελάκι;».

«Το δίνεις γιατί αλλιώς δεν μπαίνεις ποτέ να κάνεις εγχείρηση!», είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, με τη Ματίνα Παγώνη να ανταπαντά:

«Εσείς πιστεύετε λοιπόν ότι ο γιατρός θα πάει να σκοτώσει στο χειρουργείο αν δεν του δώσετε λεφτά; Είναι ντροπή!».

«Δεν θα κάνει την εγχείρηση. δεν λέω για όλους τους γιατρούς. Οι περισσότεροι γιατροί είναι έντιμοι», είπε ο κ. Καλλιακμάνης.

«Δηλαδή θα μπει στο χειρουργείο να σκοτώσει τον άλλον επειδή δεν του έδωσε φακελάκι; Μα είναι σοβαρά αυτά; (…) Αυτοί που δίνουν το φακελάκι σημαίνει ότι είναι συνυπεύθυνοι», είπε η Ματίνα Παγώνη.

Το σκεπτικό του υπουργείου Υγείας

Η Ματίνα Παγώνη ακολούθως εξήγησε το σκεπτικό του υπουργείου Υγείας σχετικά με τα απογευματινά χειρουργεία.

«Ο υπουργός εννοούσε ότι αυτοί που θα κάνουν απογευματινά χειρουργεία, θα πληρωθούν. Αυτό εννοούσε. Θα πληρωθούν γιατί τα απογευματινά χειρουργεία που θέλει να κάνει ο υπουργός, είναι για να μειώσει την πρωινή λίστα των τακτικών που σημαίνει ότι αυτοί που το πρωί είναι στη λίστα και μειωθεί, πάνε μερικοί που θα πληρώσουν όπως γίνεται και στα ιδιωτικά, το 70% ο ΕΟΠΥΥ και 30% αυτοί. Αυτοί λοιπόν που θα έχουν τα απογευματινά χειρουργεία, θα πληρωθούν. Το πρωί δεν πληρώνει κανείς», ανέφερε.

Μια ερώτηση του Γιώργου Καλλιακμάνη πυροδότησε ξανά την ένταση μεταξύ τους.

«Μπορείτε να σταματήσετε κ. Καλλιακμάνη, τα ξέρετε όλα; Να σας βάλουμε στα νοσοκομεία», υπογράμμισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

«Δεν μπορώ να ρωτήσω εγώ;», ανταπάντησε, προσθέτοντας πως «υπάρχει διαφθορά στην αστυνομία και τη διαφθορά πρέπει να την πατάξουμε. Υπάρχει το Εσωτερικών Υποθέσεων, οι διεφθαρμένοι αστυνομικοί πρέπει να είναι εκτός Σώματος. Πέστε το και εσείς για τους γιατρούς!».

«Όπου υπάρχει φακελάκι να καταγγελθεί και είναι συνυπεύθυνος αυτός ο οποίος τα δίνει», είπε η Ματίνα Παγώνη.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι σε συνάντηση που είχαν με τον Άδωνι Γεωργιάδη του εξέφρασαν τη διαφωνία τους με αυτήν την εξαγγελία «πλήρως και καθέτως, γιατί δεν έχουμε ούτε χειρουργικά τραπέζια, ούτε προσωπικό. Λέμε ότι δεν μπορούν να βγάζουν 10 χειρουργεία την ημέρα, εξαντλούνται».

Δείτε βίντεο:

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024