Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: 30 Παλαιστίνιοι που κρατούνταν από το Ισραήλ βρέθηκαν νεκροί, με χειροπέδες μέσα σε σχολείο

Γάζα: 30 Παλαιστίνιοι που κρατούνταν από το Ισραήλ βρέθηκαν νεκροί, με χειροπέδες μέσα σε σχολείο

Όπως ανέφερε η Παλαιστινιακή Εταιρεία Κρατουμένων «Τριάντα πτώματα με χειροπέδες και δεμένα τα μάτια βρέθηκαν μέσα σε ένα σχολείο στην Μπέιτ Λάχια στη βόρεια Γάζα».

Το Ισραήλ αρνείται να δώσει πληροφορίες για την τύχη των Παλαιστινίων που κρατούνται στη Γάζα, λέει τοπική ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στα δικαιώματα των κρατουμένων.  Παλαιστινιακή μη κυβερνητική οργάνωση κατηγόρησε τον ισραηλινό στρατό ότι εκτέλεσε 30 Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας. «Τριάντα πτώματα με χειροπέδες και δεμένα τα μάτια βρέθηκαν μέσα σε ένα σχολείο στην Μπέιτ Λάχια στη βόρεια Γάζα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη η Παλαιστινιακή Εταιρεία Κρατουμένων.

Είπε ότι οι νεκροί Παλαιστίνιοι είχαν συλληφθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις πριν από το θάνατό τους. «Είναι σαφές ότι οι κατοχικές δυνάμεις είχαν πραγματοποιήσει επιτόπια εκτέλεση εναντίον αυτών των ανθρώπων», πρόσθεσε η οργάνωση και ΜΚΟ κατηγορώντας το Ισραήλ για γενοκτονία. Η ομάδα δήλωσε ότι οι ισραηλινές αρχές αρνούνται να παράσχουν πληροφορίες σχετικά με την τύχη των Παλαιστινίων που κρατούνται από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας.

«Τα συνεχιζόμενα ισραηλινά εγκλήματα κατά του λαού μας αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα»

Το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για τις σφαγές του Ισραήλ, καθώς και για την τύχη των Παλαιστινίων που κρατούνται από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς ζήτησε επίσης να τεκμηριωθεί η εκτέλεση 30 Παλαιστινίων από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

«Τα συνεχιζόμενα ισραηλινά εγκλήματα κατά του λαού μας αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα» αναφέρει η Χαμάς για τις εκτελέσεις

«(Το έγκλημα) δείχνει ότι ο στρατός κατοχής είχε πραγματοποιήσει μια σφαγή εναντίον αμάχων, εκτελώντας τους στο έδαφος αφού τους κακοποίησε», πρόσθεσε. Η Χαμάς κάλεσε τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων «να καταγράψουν αυτό το φρικτό έγκλημα, ώστε να διωχθούν ποινικά αυτός ο εγκληματικός στρατός και οι ναζιστές ηγέτες του που συνεχίζουν να σκοτώνουν και να εξοντώνουν τον παλαιστινιακό λαό μας».

Το Ισραήλ καταστρέφει τα σπίτια των κατοίκων της Γάζας με κάθε τρόπο.

Η σημερινή ανακοίνωση της Λέσχης Παλαιστινίων Κρατουμένων

Η Λέσχη Παλαιστινίων Κρατουμένων δήλωσε ότι, με αφορμή το έγκλημα που αποκαλύφθηκε χθες στην Beit Lahia, βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, που ήταν η ανακάλυψη των σωμάτων 30 μαρτύρων μέσα σε ένα από τα σχολεία που πολιορκούσε η κατοχή, και παρατηρήθηκε από τους παρευρισκόμενους στο σημείο ότι οι μάρτυρες ήταν δεμένοι με χειροπέδες και δεμένα μάτια, δηλαδή ήταν υπό κράτηση, κάτι που αποτελεί σαφή ένδειξη ότι η κατοχή εκτέλεσε έγκλημα επιτόπιας εκτέλεσης εναντίον τους.

Η Λέσχη Κρατουμένων πρόσθεσε ότι τα στοιχεία σχετικά με την εκτέλεση κρατουμένων από τη Γάζα κλιμακώνονται υπό το φως της συνεχιζόμενης γενοκτονίας στη Γάζα, παράλληλα με τη συνέχιση του εγκλήματος της εξαναγκαστικής εξαφάνισης εναντίον των κρατουμένων της Γάζας μετά από 117 ημέρες επίθεσης, εκτός από την κλιμάκωση των μαρτυριών από κρατουμένους που έχουν απελευθερωθεί το τελευταίο διάστημα, για βασανιστήρια, κακοποίηση και εξευτελισμό, συμπεριλαμβανομένων μαρτυριών από γυναίκες και παιδιά.

Η Λέσχη Κρατουμένων «επαναβεβαιώνει ότι η επιμονή της κατοχής να κρατά τους κρατούμενους της Γάζας υπό καθεστώς εξαναγκαστικής εξαφάνισης φέρει μία ερμηνεία, ότι δηλαδή υπάρχει απόφαση απομόνωσής τους, με στόχο τη διάπραξη περισσότερων εγκλημάτων εναντίον τους υπό καθεστώς μυστικότητας, όπου η κατοχή αρνείται να παράσχει σε ιδρύματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων διεθνών και παλαιστινιακών εξειδικευμένων, οποιαδήποτε στοιχεία σχετικά με την τύχη τους και τους χώρους κράτησής τους μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των νεκρών κρατουμένων της Γάζας».

Sports in

«Ο Ολυμπιακός φαβορί για το Conference League» (pics)

Οι «Ερυθρόλευκοι», πριν από τις ρεβάνς της ημιτελικής φάσης, συγκεντρώνουν ποσοστό πιθανοτήτων 36,3%, έναντι  35,7% της Φιορεντίνα, 17,5% της Μπριζ και μόλις 10,5% της Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024