Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ραγκούσης: Λάθος η καταψήφιση του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο

Ραγκούσης: Λάθος η καταψήφιση του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο

Πρέπει να υπάρξει αυστηρή κοστολόγηση εξαγγελιών μας, πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος

Ο Γιάννης Ραγκούσης χαρακτήρισε «λάθος την καταψήφιση του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο», κατά τη σημερινή (1/2) συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Είναι απολύτως συνετή και υπεύθυνη η αρχική τοποθέτησή μας στα αμυντικά θέματα για τα F-35», προσέθεσε ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνέχισε λέγοντας ότι «πρέπει να υπάρξει αυστηρή κοστολόγηση εξαγγελιών μας».

Κριτική και προτάσεις συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Τέλος, ανέφερε ότι «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός ως μέλος του κόμματος ο πρώην δήμαρχος Ιάσμου».

Θεοχαρόπουλος: «Όχι» σε μια νέα κούρσα εξοπλισμών χωρίς όριο

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στην δική του τοποθέτηση ανέφερε: «Πρέπει να υπάρχει κοστολόγηση θέσεών μας και προτεραιοποίηση. Είμαστε κόμμα διακυβέρνησης».

Για τις περιπολίες στην Ερυθρά Θάλασσα εξέφρασε την διαφωνία του «με το να είναι η Λάρισα το στρατηγείο αυτής της υπόθεσης. Γιατί να εμπλακούμε σε αυτό τον βαθμό και γιατί εμείς να συμφωνήσουμε σε μια τέτοια επιλογή που είναι απέναντι με την διαχρονική στάση της χώρας μας; Διαφωνώ επίσης με μια νέα κούρσα εξοπλισμών χωρίς όριο».

Αιχμές Τεμπονέρα

Ο Διονύσης Τεμπονέρας από την πλευρά του εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη δημοσκοπική εικόνα του κόμματος, καθώς επίσης και για την απουσία των δυνάμεων του κόμματος από τις κινηματικές πρωτοβουλίες που είναι σε εξέλιξη, αλλά και για  την πορεία του προσυνεδριακού διαλόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τεμπονέρας ανέφερε ότι «οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, ότι χρειαζόμαστε αλλαγή στρατηγικής και εξήγησε: Απαιτείται άμεση κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων πολιτικής, εξωστρεφής δράση εκτός των κομματικών οργανώσεων με ανοιχτές εκδηλώσεις σε συνεργασία με πρωτοβουλίες πολιτών,  ανάκτηση της αξιοπιστίας που δεν εξασφαλίζεται με αμφίσημες θέσεις (νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, θέση για τα εξοπλιστικά, νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, επιστολική ψήφος) και αξιοποίηση όλων των στελεχών με διάθεση συμπερίληψης».

Υπογράμμισε ότι «είναι ζωτικής σημασίας ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι τουλάχιστον δεύτερος στις προσεχείς ευρωπαϊκές εκλογές και ότι στόχος αντικειμενικός είναι η διατήρηση της κυβερνητικής προοπτικής, έστω και από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εξέφρασε την εκτίμησή του ότι «το κόμμα φαίνεται να χάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να μην εμφανίζει εικόνα συντεταγμένου πολιτικού φορέα.

Τέλος, αναφέρθηκε και στον προσυνεδριακό διάλογο λέγοντας ότι εξελίσσεται με πολύ χαμηλή συμμετοχή των μελών, καθώς επίσης ότι «απουσιάζει η αρθρογραφία, οι εκδηλώσεις προβληματισμού, η συμμετοχή των κοινωνικών φορέων και των υπολοίπων κομμάτων του προοδευτικού χώρου».

Sports in

Κασσελάκης στο TikTok: Η δίαιτα, το «welcome to Leros» και η ερώτηση για τη… Φάρλι

Στο βίντεο, ο Στέφανος Κασσελάκης περιγράφει με χιούμορ τις χαρές αλλά και τα «ζόρια» της «ναυτικής» περιοδείας του, ενώ στέλνει και τα μηνύματά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024