Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και χημικά στην πύλη εμπορίου της ΔΕΘ

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και χημικά στην πύλη εμπορίου της ΔΕΘ

Πεδίο μάχης η Εγνατία μετά από την αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΑΠΘ

Εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από την αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΑΠΘ. 

Βίντεο από τα επεισόδια στην πύλη εμπορίου της ΔΕΘ

Ομάδα κουκουλοφόρων, η οποία βρισκόταν στον χώρο του ΑΠΘ, επιτέθηκε με πέτρες σε αστυνομικούς που βρίσκονταν στην πύλη εμπορίου της ΔΕΘ.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ απώθησαν τους κουκουλοφόρους με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα. Η Εγνατία μετετράπη σε πεδίο μάχης.

Νωρίτερα, επεισόδια σημειώθηκαν σε Σύνταγμα και Εξάρχεια, στο κέντρο της Αθήνας, όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες φοιτητές για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ίδρυση παραρτημάτων ξένων ΑΕΙ στην Ελλάδα.

Μετά από την έφοδο των ΜΑΤ και ΕΚΑΜ από το πάρκινγκ του ΑΠΘ, οι περισσότεροι φοιτητές έφυγαν χωρίς να συγκρουστούν. Ωστόσο, η παραπάνω ομάδα αντιεξουσιαστών παρέμεινε στο σημείο και ακολούθησαν επεισόδια με την αστυνομία. Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς και έβαλαν φωτιά σε κάδους, ενώ τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών.

Θυμίζουμε ότι αστυνομικοί των ΜΑΤ και της ΕΚΑΜ εισήλθαν στον χώρο του κτηρίου Διοίκησης του ΑΠΘ από τη κεντρική είσοδό του, αλλά και από το πάρκινγκ που βρίσκεται ακριβώς από κάτω, όπου όπου φοιτητές πραγματοποιούσαν κατάληψη. Άμεσα, οι φοιτητές αποχώρησαν από το κτήριο και αυτή την ώρα φωνάζουν συνθήματα, παραμένοντας στο σημείο.

Σημειώνεται ότι στο κτήριο της πρυτανείας του ΑΠΘ εισέβαλε ομάδα ατόμων που συμμετείχε στην πορεία κατά του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024