Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέλος τα ρωσικά διαμάντια και από την Ελβετία - Οι νέες κυρώσεις της ΕΕ

Τέλος τα ρωσικά διαμάντια και από την Ελβετία – Οι νέες κυρώσεις της ΕΕ

Να απαγορεύσει την εισαγωγή ρωσικών διαμαντιών σκοπεύει η Ελβετία, ευθυγραμμιζόμενη με τον τελευταίο γύρο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Να απαγορεύσει την εισαγωγή ρωσικών διαμαντιών σκοπεύει η Ελβετία, ευθυγραμμιζόμενη με τον τελευταίο γύρο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία.

Η Βέρνη συμφώνησε να υιοθετήσει τον 12ο γύρο κυρώσεων που εφάρμοσε η ΕΕ τον Δεκέμβριο, με μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου, όπως έκανε με όλους τους προηγούμενους γύρους από την έναρξη του πολέμου πριν από σχεδόν δύο χρόνια.

Μεταξύ των μέτρων αυτών είναι η σταδιακή απαγόρευση της αγοράς και της εισαγωγής ρωσικών διαμαντιών.

«Η Ελβετία προσχωρεί έτσι στα μέτρα που συμφωνήθηκαν στη σύνοδο κορυφής της G7 στις 6 Δεκεμβρίου 2023 για να στερήσει από τη Ρωσία αυτή τη σημαντική ροή εσόδων», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Και νέες απαγορεύσεις

Απαγορεύονται επίσης οι εισαγωγές άλλων αγαθών που αποφέρουν έσοδα στη Ρωσία, όπως ο χυτοσίδηρος και το υγρό αέριο πετρελαίου.

Η Ελβετία δήλωσε ότι επεκτείνει τον κατάλογο των απαγορευμένων εξαγωγών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των στρατιωτικών και τεχνολογικών τομέων της Ρωσίας. Έτσι, προστέθηκαν οι εξαγωγές μπαταριών λιθίου, κινητήρων για μη επανδρωμένα αεροσκάφη και εργαλειομηχανών και εξαρτημάτων.

Στον χρηματοπιστωτικό τομέα, οι Ρώσοι υπήκοοι και τα άτομα που ζουν στη Ρωσία θα απαγορεύεται να ελέγχουν εταιρείες στην Ελβετία που παρέχουν υπηρεσίες κρυπτογράφησης περιουσιακών στοιχείων.

Η Ελβετία έχει θεσπίσει κυρώσεις σε βάρος επιπλέον 147 ατόμων και εταιρειών, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 1.422 άτομα και 291 οργανισμούς.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024