Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Έφηβος καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη για δολιοφθορά σε σιδηροδρομική γραμμή

Ρωσία: Έφηβος καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη για δολιοφθορά σε σιδηροδρομική γραμμή

Αξιωματούχοι έχουν συνδέσει φιλοουκρανικές ομάδες δολιοφθορέων με πολυάριθμες επιθέσεις σε σιδηροδρόμους ώστε να διακοπεί ο ανεφοδιασμός των δυνάμεων στο μέτωπο του πολέμου

Ρώσος έφηβος καταδικάστηκε σήμερα σε κάθειρξη οκτώ ετών αφού κρίθηκε ένοχος για δολιοφθορά σε σιδηροδρομική γραμμή κοντά στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Βιατσεσλάβ Ζάιτσεβ, 19 ετών, παραδέχθηκε την ενοχή του, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του δικαστηρίου της πόλης, ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο.

Ο Ζάιτσεβ παραδέχθηκε την ενοχή του – Ενεργούσε για λογαριασμό «χειριστή» που τον πλήρωσε 10.000 ρούβλια σε κρυπτονόμισμα

Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν συνδέσει φιλοουκρανικές ομάδες δολιοφθορέων με πολυάριθμες επιθέσεις σε σιδηροδρόμους, που έχουν στόχο να προκαλέσουν προβλήματα στον ανεφοδιασμό των δυνάμεων στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία από τότε που ξεκίνησε η εισβολή της Μόσχας πριν από σχεδόν δύο χρόνια.

Η εγχώρια υπηρεσία κατασκοπείας της Ουκρανίας έχει επίσης κατηγορηθεί ότι πυροδότησε εκρηκτικά σε γραμμές τρένου εντός της Ρωσίας.

Σε κρυπτονόμισμα η πληρωμή του 19χρονου

Ο Ζάιτσεβ εντοπίστηκε πέρυσι τον Μάρτιο να έχει βάλει φωτιά σε κυτίο με εξοπλισμό σήμανσης και επικοινωνίας σε τμήμα γραμμής νοτίως της Αγίας Πετρούπολης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας, με στόχο να «υπονομεύσει την οικονομική ασφάλεια και την αμυντική ικανότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε το δικαστήριο.

Ο 19χρονος ενήργησε για λογαριασμό ενός «χειριστή», με τον οποίο επικοινώνησε μέσω της εφαρμογής μηνυμάτων Telegram και ο οποίος τον πλήρωσε 10.000 ρούβλια σε κρυπτονόμισμα για να διαπράξει το έγκλημα, ανέφερε το δικαστήριο.

Πέρυσι το καλοκαίρι, στρατοδικείο καταδίκασε έναν 22χρονο με ρωσική και ουκρανική υπηκοότητα σε κάθειρξη 22 ετών για την ανατίναξη σιδηροδρομικής γραμμής στη νότια Ρωσία ύστερα από οδηγίες της Ουκρανίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024