Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ActionAid: Η αναστολή χρηματοδότησης της UNRWA αποτελεί θανατική καταδίκη για εκατομμύρια

ActionAid: Η αναστολή χρηματοδότησης της UNRWA αποτελεί θανατική καταδίκη για εκατομμύρια

Η ActionAid International τόνισε ότι η αναστολή της χρηματοδότησης της UNWRA από ορισμένες χώρες ισοδυναμεί με θανατική ποινή για εκατομμύρια εξαθλιωμένους Παλαιστίνιους.

Η ActionAid International τόνισε ότι «η απόφαση ορισμένων χωρών να αναστείλουν τη χρηματοδότηση της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) αποτελεί θανατική καταδίκη για εκατομμύρια Παλαιστίνιους πρόσφυγες».

Το πρακτορείο ειδήσεων Wafa ανέφερε σε ανακοίνωσή του την Τρίτη ότι η απερίσκεπτη αυτή απόφαση θα επιδεινώσει την τρέχουσα καταστροφική ανθρωπιστική κρίση που υφίστανται εκατομμύρια Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη και θα οδηγήσει σε περιφερειακές συνέπειες για τους πρόσφυγες στη Συρία, την Ιορδανία και τον Λίβανο.

Οι ίδιοι που ζητούσαν περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια είναι αυτή που έκοψαν την χρηματοδότηση

«Καταγγέλλουμε έντονα την ανάλγητη επιλογή να τιμωρηθεί ένας ολόκληρος πληθυσμός από ορισμένα από τα ίδια τα έθνη που προηγουμένως ζήτησαν αυξημένη βοήθεια και προστασία για τους ανθρωπιστές στη Γάζα. Η απόσυρση της χρηματοδότησης από αυτές τις χώρες-χορηγούς δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια θανατική καταδίκη για περίπου δύο εκατομμύρια πολίτες, με πάνω από τα μισά από αυτά να είναι παιδιά που εξαρτώνται από τη βοήθεια της UNRWA στη Γάζα για να επιβιώσουν», δήλωσε η ActionAid.

Ένα νέο παιδί με τα τρόφιμα από τα οποία εξαρτάται η ζωή της οικογένειάς του.

Σας καλούμε να ανακαλέσετε την απόφασή σας

«Η απόφαση αυτή θα αφαιρέσει τη σωτήρια βοήθεια σε μια εποχή που οι άμαχοι αντιμετωπίζουν τη ζοφερή πραγματικότητα της πείνας, του επικείμενου λιμού και της εξάπλωσης ασθενειών που επιδεινώνονται από τους ανηλεείς βομβαρδισμούς του Ισραήλ», δήλωσε η οργάνωση.

Περισσότεροι από 152 υπάλληλοι της UNRWA έχουν σκοτωθεί και περισσότερες από 141 εγκαταστάσεις της UNRWA κείτονται σε ερείπια ή έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές από τους συνεχιζόμενους ισραηλινούς κατοχικούς βομβαρδισμούς, σημείωσε η οργάνωση.

Η οργάνωση κάλεσε τις δωρήτριες χώρες να «ανακαλέσουν την απόφασή τους, να σταματήσουν τη συλλογική τιμωρία των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας και στην περιοχή, να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους έναντι του παλαιστινιακού λαού και να αυξήσουν άμεσα την ανθρωπιστική τους βοήθεια».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024