Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευδοκία Τσαγκλή: Στο τέλος θα φταίμε εμείς που μπήκαμε στο τρένο

Ευδοκία Τσαγκλή: Στο τέλος θα φταίμε εμείς που μπήκαμε στο τρένο

«Απαράδεκτο το ό,τι γίνεται ένα έγκλημα, πάνω στο έγκλημα» λέει η Ευδ. Τσαγκλή και στέκεται στην κατάθεσης της Μ. Καρυστιανού που «ίσως την πιο σημαντική» ομιλία που έχει γίνει στην Εξεταστική.

Εξοργισμένη για όσα διαδραματίζονται στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη εμφανίστηκε η επιζήσασα της τραγωδίας, Ευδοκία Τσαγκλή.

Συναισθηματικά φορτισμένη σημείωσε (OPEN TV) αρχικά πως «για πολλούς μήνες είχα χάσει το χαμόγελό μου, αλλά σιγά σιγά έχω αρχίσει να παίρνω τα πάνω μου» ενώ τόνισε πως «πολλά πράγματα πήγαν λάθος και πολλοί γνώριζαν και με αποδεικτικά στοιχεία τι πρόκειται να συμβεί» συμπληρώνοντας πως «ένας μαραθώνιος, είναι μπροστά μας».

Με τις μνήμες βαθιά χαραγμένες στο μυαλό εξέφρασε το παράπονό της καθώς «αυτή τη στιγμή βρίσκονται προφυλακισμένοι μόνο ένας επιθεωρητής του ΟΣΕ και ο σταθμάρχης, έχουν ασκηθεί 15 καινούριες ποινικές διώξεις (…)» και «η βασική κατηγορία είναι ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ πολλοί άνθρωποι από εμάς μιλάμε για ενδεχόμενο δόλο».

«Απαράδεκτο, το ό,τι γίνεται ένα έγκλημα, πάνω στο έγκλημα»

Δεν ξέχασε τη συγκλονιστική ομιλία που έκανε στην εξεταστική επιτροπή στη Βουλή η Μαρία Καρυστιανού χαρακτηρίζοντάς την «ίσως την πιο σημαντική που έχει γίνει» και λέγοντας πως η Μαρία «αντιπροσωπεύει την Ελληνίδα μάνα των Τεμπών».

Απογοητευμένη από τη διαδικασία στη Βουλή και τις τοποθετήσεις που γίνονται, σχολίασε πως: «Στο τέλος θα φταίμε εμείς που μπήκαμε στο τρένο. Είναι απαράδεκτο, το ό,τι γίνεται ένα έγκλημα, πάνω στο έγκλημα και αντί να αναρρώνεις και να βλέπεις ότι το κράτος σε βοηθάει, που γι αυτό υπάρχει, να σε ρίχνει ακόμα πιο χαμηλά και να το έχεις απέναντί σου προσπαθώντας να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Είναι μαχαιριά πάνω στη μαχαιριά».

Η κατάθεση που συγκλόνισε

Θυμίζουμε πως πριν λίγες ημέρες, η Μαρία Καρυστιανού, με τρεμάμενη φωνή και συναισθηματικά φορτισμένη, κατέθεσε ως μάρτυρας στην Εξεταστική, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.

Η μητέρα της θανούσης 20χρονης φοιτήτριας

Στο σημείο που συγκλόνισε τους πάντες ήταν όταν κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννη Σαρακιώτη.

Η κ. Καρυστιανού θυμήθηκε τις πρώτες δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά το δυστύχημα. «Βγήκε νομίζω προσπαθώντας να κλάψει, να δείξει συγκινημένος […] Θυμάμαι που ζήτησε και συγγνώμη. Συγγνώμη ζητάς όταν σκουντάς κάποιον στο διάδρομο, όχι όταν του σκοτώνεις το παιδί. Και μιλάω τόσο αυστηρά γιατί γνώριζε» ανέφερε αφοπλιστικά.

Η μητέρα της θανούσης 20χρονης φοιτήτριας εξέφρασε την αμφιβολία της για το εάν η εξεταστική επιτροπή θα μπορέσει να συμβάλλει στο να αναδειχθεί πλήρως και σε βάθος μια υπόθεση, όπου όπως σημείωσε, οι εμπλεκόμενοι ξεκινούν από την κορυφή του πολιτικού συστήματος, και καταλήγουν σε διευθυντές και προέδρους σημαντικών θέσεων με άμεση επαφή και συνεργασία με το υπουργείο».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024