Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκριμάου: «Δεν έχουμε μιλήσει με τον Ρούμπιο»

Γκριμάου: «Δεν έχουμε μιλήσει με τον Ρούμπιο»

Ο Ρότζερ Γκριμάου μίλησε στην Media Day της Μπαρτσελόνα για την πιθανή μεταγραφή του Ρίκι Ρούμπιο στους Καταλανούς.

Ο Ρίκι Ρούμπιο πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με την Μπαρτσελόνα σήμερα (30/1), δεκατρία χρόνια μετά την τελευταία του στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» και ο τεχνικός των Καταλανών, Ρότζερ Γκριμάου, έβαλε τέλος στα σενάρια περί απόκτησης του Ισπανού διεθνή γκαρντ.

Ρούμπιο και Γκριμάου υπήρξαν συμπαίκτες στην Μπαρτσελόνα τη διετία 2009-11, αλλά από σήμερα οι δυο τους βρίσκονται σε διαφορετικό ρόλο στην Μπαρτσελόνα. Ο Ρούμπιο ζήτησε ο ίδιος να βοηθά στις προπονήσεις των «μπλαουγκράνα», αφού πρώτα αποχώρησε από το ΝΒΑ, λόγω θεμάτων ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει.

Και ο Γκριμάου, κατά τη διάρκεια της Media Day πριν τον αγώνα με τη Βίρτους Μπολόνια, για την 24η αγωνιστική της Euroleague έσπευσε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. «Ο Ρίκι απλώς προπονείται, τίποτα πέρα από αυτό. Δεν έχουμε μιλήσει για την πιθανότητα μιας μεταγραφής στην ομάδα. Σωματικά είναι καλά και σε φόρμα,» ξεκαθάρισε ο Γκριμάου.

Συγκεκριμένα, ο Ρότζερ Γκριμάου είπε για την ενσωμάτωση του Ρίκι Ρούμπιο στις προπονήσεις της Μπαρτσελόνα:

«Χαίρομαι που βλέπω τον Ρίκι στο παρκέ. Είναι μια ξεχωριστή είδηση και για τον ίδιο αλλά και για τη διαδικασία αποθεραπείας του. Ίσως πιο σημαντική είναι για την αποθεραπεία του. Είμαι χαρούμενος για τον Ρίκι, για την ομάδα και για τον σύλλογο εν γένει. Χαιρόμαστε που μας επέλεξε. Όλοι θα βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Εμείς εκείνον και εκείνος εμάς».

Ο Γκριμάου πρόσθεσε: «Οι καλοί παίκτες πάντα προσφέρουν περισσότερα. Σε οιεσδήποτε συνθήκες. Επιπλέον, είναι εξαιρετικός άνθρωπος. Είμαστε ήδη σε μια κανονικότητα. Σήμερα ήταν η πρώτη ημέρα μαζί μας και ήταν σαν να ήμασταν μαζί για πολύ καιρό. Ο Ρίκι απλώς προπονείται, τίποτα πέρα από αυτό. Δεν έχουμε μιλήσει για την πιθανότητα μιας μεταγραφής στην ομάδα. Σωματικά είναι καλά και σε φόρμα».

Μιλώντας για τον Ρίκι Ρούμπιο ο Νίκολας Λαπροβίτολα είπε εν συνεχεία: «Τον είδα να τα πηγαίνει πολύ καλά και ν’ απολαμβάνει την προπόνηση. Ξέρει τον σύλλογο, ξέρει πού έρχεται. Γνωρίζουμε επίσης πόσο σημαντικός είναι ο Ρίκι, γνωρίζουμε ποιος είναι. Έχει τους ρυθμούς του και πρέπει να τον στηρίξουμε σε όλα. Ο άνθρωπος είναι πιο σημαντικός από τον παίκτη».

Ρωτήθηκε αν έπεισε τον Ρούμπιο να παίξει επιστρέψει στη Μπαρτσελόνα και απάντησε: «Όχι. Δεν είναι κάτι που πρέπει να εξηγήσω περαιτέρω. Ο Ρίκι είναι αρκετά έξυπνος για να αποφασίζει μόνος του και στο σωστό χρόνο».

Στο τέλος, σχετικά με το τι σημαίνει η παρουσία του Ρούμπιο στις προπονήσεις της Μπαρτσελόνα, ο Λαπροβίτολα εξήγησε: «Είναι ένας ακόμη συμπαίκτης. Ξέρουμε ποιος είναι ο Ρίκι, αλλά αγωνιστικά είναι ένας ακόμη παίκτης που μόλις ήρθε για να προπονηθεί μαζί μας. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, να είμαστε ήρεμοι και να τον αφήνουμε να διαχειρίζεται τους ρυθμούς του».

Sports in

Το νέο «κάδρο» έχει και τον αρχηγό

Η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου αλλάζει τα δεδομένα ενόψει της τρίτης μάχης Ολυμπιακού - Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στο final 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024