Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ευρωεκλογές: «Εμπρός» το σύνθημα του Α. Λοβέρδου - «Δεν μου έκανε πρόταση η ΝΔ»

Ευρωεκλογές: «Εμπρός» το σύνθημα του Α. Λοβέρδου – «Δεν μου έκανε πρόταση η ΝΔ»

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε την δημιουργία του κόμματός με το οποίο θα κατέβει στις Ευρωεκλογές με το σύνθημα «Εμπρός». Τοποθετείται πολιτικά ως «σφήνα» ανάμεσα σε Ανδρουλάκη και Μητσοτάκη.

Στην ίδρυση νέου κόμματος για τις ευρωεκλογές προχωρά ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο έμπειρος πολιτικός ανακοίνωσε στην εκπομπή «Στο Κέντρο» με τον Γ. Κουβαρά, την ίδρυση ενός νέου σχηματισμού, ο οποίος θα κινείται ανάμεσα στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δημιουργώντας πονοκέφαλο στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Δεν αποκάλυψε ωστόσο το όνομα του κόμματος, ενώ είπε πως  «Tο Εμπρός θα είναι το σύνθημά μου που έρχεται πίσω από πολλά κινήματα στην Ευρώπη» για να συμπληρώσει πως είδε στον Άρειο Πάγο πως το όνομα δεν ήταν διαθέσιμο.

«Ο λόγος που κάνω κόμμα είναι γιατί είναι απόφασή μου» δήλωσε με στόμφο ο πρώην υπουργός

«Θα κάνω νέο κόμμα για τις ευρωεκλογές και θα είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής», ανακοίνωσε ο Α. Λοβέρδος, τοποθετώντας τον νέο πολιτικό σχηματισμό στο κέντρο, ανάμεσα στην Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ. Σημαντική λεπτομέρεια που μένει να γίνει γνωστή, αν θα πάρει μαζί του και πολιτικό προσωπικό από το ΠΑΣΟΚ.

Σε πολλές περιπτώσεις χαμογελαστός ο Ανδρέας Λοβέρδος, του έλλειψε η «βαριά» πολιτική.

Δεν ντύθηκε στα «μπλε», γιατί δεν του έγινε πρόταση ποτέ – Δεν εμπιστεύονται τα πρόσωπα, θα εμπιστευτούν εμένα

Σχετικά με την κάτι περισσότερο από επίμονη φημολογία «Δεν υπήρχε αυτό το θέμα ποτέ. Απόψε σας απαντώ γιατί θέλω να τελειώνει και μία φιλολογία. Αυτό (σ.σ. πως θα γίνει «μεταγραφή» στη Νέα Δημοκρατία) κράτησε τρεις μήνες έντονα, μετά άρχισε να κοπάζει και τώρα ξαναρχίζει. Δεν υπήρχε αυτό το θέμα ποτέ», είπε. «Από τη Νέα Δημοκρατία δεν είχα την παραμικρή πρόταση. Αν η γιαγιά μου είχε ρόδες θα ήταν αυτοκίνητο», απάντησε στον Γ. Κουβαρά απαντώντας στην ερώτηση αν θα σκεφτόταν να πάει στη Νέα Δημοκρατία.

Εξήγησε πως  θεωρεί πως υπάρχει ένα πολιτικό κενό. Όπως ανέφερε και ο ίδιος: «Ο λόγος που κάνω κόμμα είναι γιατί πιστεύω ότι υπάρχει κενό, πιστεύω ότι αυτό πρέπει να καλυφθεί. Υπάρχει ένας πρωθυπουργός που στην καταλληλόλητα για το ρόλο του παίρνει 42% και οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης παίρνουν από εφτά, έξι και παρακάτω. Άρα, υπάρχει ο χώρος από πλευράς υποκειμένου. Υπάρχει ένας πρωθυπουργίσιμος και κάποιοι που δεν είναι πρωθυπουργίσιμοι. Στοχεύω να καλύψω αυτό».

Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε πως φιλοδοξεί να γίνει μέλος σε κυβερνητικό συνασπισμό ή κυβέρνηση «Είναι δυνατόν να κάνεις ένα κόμμα αν δεν πιστεύεις ότι αυτό θα γίνει κυβερνητικό και εσύ θα γίνεις αρχηγός», εξήγησε. Στήριξε την αξιολόγηση  «όπως την είπες κ. Μητσοτάκη από το ’19, αλλά στα Τέμπη είχαμε 146 νεκρούς γιατί δεν αξιολόγησες το σταθμάρχη, το σύνθημά σου, του ’19, δεν το έκανες πράξη. Και αυτά που φέρνεις στη Βουλή είναι ημίμετρα για να καλύπτεις στον τίτλο του νομοθετήματος, όχι όμως και το περιεχόμενο».

Το «βελούδινο διαζύγιο» με το ΠΑΣΟΚ – Υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων – Εναντίον των καταλήψεων με…αντίστροφη ψυχολογία

Ο Ανδρέας Λοβέρδος εξήγησε πως ήταν στόχος του να χωρίσει τον δρόμο του με το ΠΑΣΟΚ φιλικά «Άλλωστε και η αποχώρηση μου από το ΠΑΣΟΚ, με τον τρόπο που την μεθόδευσα, δεν άφησε στοιχεία προσωπικού. Ούτε δημοσίευσα την επιστολή της παραίτησής μου που απέστειλα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ούτε εκείνος το έκανε. Του ζητούσα εγώ να μην το κάνει. Ήθελα αυτό το πράγμα να είναι βελούδινο», εξήγησε.

Σχετικά με την κουβέντα που έχει ανοίξει για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ο Α. Λοβέρδος ανέφερε σε ένα πείραμα αντίστροφης ψυχολογίας πως «όσοι δεν θέλουν τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια και καταλαμβάνουν τα δημόσια ή φθείρουν την περιουσία τους ή σταματούν τη λειτουργία τους, κάνουν καλό σε εκείνους που θέλουν τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά και υπονομεύουν αυτό που υποτίθεται ότι αγωνίζονται για να το υπερασπιστούν. Δηλαδή, το να καταλαμβάνεις ένα πανεπιστήμιο και να του διακόπτεις τη λειτουργία και τις εξετάσεις είναι όσο πιο ισχυρό γίνεται επιχείρημα υπέρ των μη κρατικών μη κερδοσκοπικών».

Οι καταλήψεις δεν αποτελούν δικαίωμα – Δεν έχουν κανένα δικαίωμα

Συνέχισε για τις καταλήψεις λέγοντας πως αυτές δεν αποτελούν δικαίωμα και τοποθετούμενος σε γραμμή Μητσοτάκη. «Δεν έχεις δικαίωμα να καταλαμβάνεις ένα δημόσιο κτήριο, μια δημόσια υπηρεσία και να σταματάς τη λειτουργία. Έχεις δικαίωμα να διαδηλώσεις, να εκφράζεις την άποψή σου με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Δεν είναι πολιτική η καταστροφή», είπε. Συγκρίνοντας ουσιαστικά τους καταληψίες με βανδάλους.

Τόνισε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον τομέα των πανεπιστημίων απέτυχε πλήρως. «Μας είπε ότι η τάξη στα πανεπιστήμια εξασφαλίζεται με την πανεπιστημιακή αστυνομία. Το μέτρο αυτό απέτυχε και πρέπει η κυβέρνηση να δει τις ευθύνες της. Γράφουν ορισμένοι πανεπιστημιακοί συνάδελφοι, ότι για να το πετύχεις αυτό, δεν χρειάζεται μόνο να θέλει μια κυβέρνηση ή μια αντιπολίτευση να μην είναι απέναντι. Πρέπει να θέλει και το ίδιο το πανεπιστήμιο, οι πανεπιστημιακές αρχές και γενικότερα η κοινωνία. Εγώ πιστεύω ότι η κοινωνία θέλει το πολιτικό σύστημα στο βασικό του κομμάτι, είναι υπέρ μιας κανονικής λειτουργίας των πανεπιστημίων, αλλά δεν γίνεται τίποτα».

O Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρθηκε σε πολλά από τα ζητήματα τα οποία χαρακτηρίζουν το κέντρο και την κεντροδεξιά, δείχνοντας τις μελλοντικές στοχεύσεις του.

«Απολύτως χαμένη η Τουρκία με τα F-16»

«Είναι μια επωφελής συμφωνία», είπε ο κ. Λοβέρδος μιλώντας για τα F-35. «Βέβαια πρέπει να δούμε λεπτομέρειες που σχετίζονται και με την ανάμειξη της Ελλάδας σε όλο αυτό το πλαίσιο. Ενισχυθήκαμε πολύ παραπάνω από αυτά που πήρε η Τουρκία με τα F-16. Η υπεροπλία που εξασφαλίσαμε στον αέρα και με τα Ραφάλ τα τελευταία χρόνια ενισχύεται έτι περαιτέρω. Δηλαδή η Τουρκία από όλη αυτή την ιστορία των τελευταίων ετών, βγαίνει απολύτως χαμένη», πρόσθεσε.

Για το αν υπάρχει περιθώριο για την Ελλάδα να πάει στη Χάγη για λύση του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας μαζί με ΑΟΖ, ο έμπειρος πολιτικός εξήγησε πως: «Δεν πιστεύω σε αυτή την προοπτική. Η επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν στην Αθήνα, που ήταν μια χαρά από όλα τα σημεία, δεν σήμανε την υποχώρησή του από τα βασικά θέματα. Με τη συνέντευξη που έδωσε στην Καθημερινή και αυτά που λέει και κάθε μέρα αποδεικνύει ότι δεν έχει κάνει πίσω ούτε μισό πόντο. Αξιοποιεί την Ελλάδα, για την έξωθεν καλή του μαρτυρία προς τη Δύση κοιτώντας – γιατί το είχε παρακάνει, είχε ξεκόψει από όλο τον κόσμο – εμάς αυτό μας συμφέρει.».

Υπογράμμισε πως δεν υπάρχει περίπτωση μονοθεματικότητας στην Χάγη ερωτώμενος ρητορικά πως «Περιμένει κανείς ότι μέσα απ’ αυτή τη συζήτηση θα φτάσουμε στη Χάγη για το ένα και μόνο θέμα, αφού την πληθωρική του ατζέντα με τη γαλάζια πατρίδα, την αποστρατιωτικοποίηση, την αμφισβήτηση κυριαρχίας, την κρατάει πάνω στο τραπέζι;».

Η θεματολογία στην οποία αναφέρθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος, καταδεικνύει και τις στοχεύσεις του, συναινώντας στα εξοπλιστικά, επικαλούμενος τον πατριωτισμό του, στηρίζοντας τα ιδιωτικά ΑΕΙ και κινούμενος εναντίον στις καταλήψεις. Πρόσθεσε δε πως δεν θα έκανε τα «νταλαβέρια του λαϊκισμού» να πάει σε αγροτικό μπλόκο.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024