Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόσο γρήγορο είναι το internet στην Ελλάδα;

Πόσο γρήγορο είναι το internet στην Ελλάδα;

Και τι να κάνετε για να απολαμβάνεται υψηλές ταχύτητες

Αν σκέφτεστε να ταξιδέψετε στην Ελλάδα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι διαθέτει το πιο αργό internet. Αντιθέτως οι επιδόσεις της σε ότι αφορά το mobile Internet είναι εξαιρετικές.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το Global Index της Ookla, η Ελλάδα βρίσκεται στη θέση 97 της παγκόσμιας κατάταξης, σε ότι αφορά το internet, ενώ στο mobile internet έχει ένα από τα καλύτερα δίκτυα στον κόσμο, καθώς βρίσκεται στην 36η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Η μέση ταχύτητα Internet στην Ελλάδα για τις σταθερές συνδέσεις βελτιώθηκε από λίγο, σχεδόν κάθε μήνα του 2023, ξεκινώντας από τον μέσο όρο των 43.63 Mbps τον Ιανουάριο για να καταλήξει στα 49.06 Mbps το Δεκέμβριο. Αυτό δείχνει πως πλέον οι VDSL συνδέσεις έχουν κυριαρχήσει στην αγορά, με την συντριπτική πλειοψηφία να κάνει τη μετάβαση από τα πακέτα των 30Mbps σε αυτά των 50Mbps μέσα στο 2023.

Αντίστοιχη ανοδική πορεία παρατηρείται και στις ταχύτητες του upload, ξεκινώντας από τον μέσο όρο των 7.18 Mbps τον Ιανουάριο για να καταλήξουν στα 9.21 Mbps το Δεκέμβριο. Τέλος, το μέσο ping των σταθερών συνδέσεων internet στην Ελλάδα ήταν 13 ms πέρυσι τον Ιανουάριο και έπεσε στα 12 ms μέσα στη χρονιά, από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα.

Τι να κάνετε για να «ανεβάσετε» ταχύτητες στο internet

Οι χαμηλές ταχύτητες Διαδικτύου είναι απογοητευτικές εάν εργάζεστε από το σπίτι και οι ανάγκες σας περιλαμβάνουν τηλεδιάσκεψη, βαριές μεταφορτώσεις και λήψεις δεδομένων ή αν απολαμβάνετε τη ροή βίντεο ή τα παιχνίδια στο τέλος της ημέρας σας.

Ωστόσο, μπορείτε πραγματικά να αυξήσετε και να βελτιώσετε τις ταχύτητες WiFi σας .

Εάν το router σας βρίσκεται στην καλύτερη τοποθεσία, αλλά εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα ταχύτητας ή συνδεσιμότητας σε ορισμένες περιοχές του σπιτιού σας, ίσως χρειαστεί να επεκτείνετε την εμβέλεια του δικτύου σας .

Αν θέλετε να αγοράσετε ένα νέο router το Archer AX50 Dual Band Gigabit Router με Wi-Fi 6 προσφέρει 3 φορές πιο γρήγορες ταχύτητες, ενώ διαθέτει 4 κεραίες για ισχυρό σήμα, OFDMA και τεχνολογία MU-MIMO.

Μπορείτε επίσης να αποκτήστε αστραπιαίες ταχύτητες διαδικτύου με το router Huawei WiFi AX2 Ασύρματο Wi‑Fi 6 με 3 Θύρες Gigabit Ethernet.

Υπάρχουν μερικές διαφορετικές συσκευές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αυξήσετε την εμβέλεια του δικτύου σας:

-Οι ενισχυτές Wi-Fi βρίσκονται μεταξύ του router σας και της νεκρής ζώνης και είτε ενισχύουν είτε αναδιανέμουν τα υπάρχοντα σήματα Wi-Fi στη νέα περιοχή.

-Τα ενσύρματα σημεία πρόσβασης συνδέονται με τον δρομολογητή σας μέσω καλωδίου Ethernet και μπορούν να διανέμουν σήματα Wi-Fi και LAN ως επέκταση του δρομολογητή σας, παρόμοια με έναν ενισχυτή Wi-Fi. Πολλές συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως σημεία πρόσβασης, συμπεριλαμβανομένων των παλιών router.

-Τα κιτ επέκτασης Powerline συνοδεύονται από δύο συσκευές—συνδέετε τη μία στον δρομολογητή σας μέσω Ethernet και τη συνδέετε σε μια πρίζα. Συνδέστε το δεύτερο στο σημείο που θέλετε καλύτερο Wi-Fi και τα σήματα του διαδικτύου ταξιδεύουν μέσω της ηλεκτρικής καλωδίωσης.

-Τα συστήματα access point Wi-Fi αντικαθιστούν το δρομολογητή σας με μία ή περισσότερες συσκευές που συνεργάζονται για να δημιουργήσουν έναν ενιαίο ιστό Wi-Fi που καλύπτει ολόκληρο το σπίτι σας από πολλά σημεία.

-Το Wifi repeater επίσης έρχεται να λύσει οριστικά αυτό το πρόβλημα του κακού σήματος και να δώσει τέλος στις νεκρές ζώνες του χώρου σας, με την επέκταση του σήματος, το οποίο επιπλέον θα καλύπτει και εξωτερικούς χώρους γύρω από το κτίριο, όπως βεράντες και αυλές.

Τέλος  αν θέλετε να απολαμβάνεται γρήγορο και αξιόπιστο Wi-Fi Internet, όπου και αν βρίσκεστε το φορητό hotspot 4G θα σας διευκολύνει. Έχετε τη δυνατότητα να το έχετε παντού και πάντα μαζί σας, χάρη στις μικρές του διαστάσεις και το ελαφρύ βάρος του.

Ο,τι και να ψάχνετε για την αναβάθμιση του internet σας και όλα τα δικτυακά προϊόντα θα τα βρείτε σε απεριόριστη ποικιλία στο SHOPFLIX.gr και θα τα παραλάβετε όλα στην ώρα τους, στην πόρτα σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Εκμεταλλευτείτε τις χειμερινές εκπτώσεις και μην ξεχνάτε ότι με κάθε σας αγορά κερδίζετε κουπόνι 5€ δώρο για την επόμενή σας παραγγελία.

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024