Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η δεύτερη... νιότη του Τάισον (vids)

Η δεύτερη… νιότη του Τάισον (vids)

Ο Τάισον μπορεί να διανύει το 36ο της ηλικίας του, όμως στον ΠΑΟΚ έχει ξαναβρεί τον καλό του εαυτό και κάνει... θραύση, έχοντας επιδόσεις ανάλογες με την περίοδο που διέπρεπε στη Σαχτάρ.

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποιεί μια ασύλληπτη σεζόν μέχρι σήμερα, είναι στην κορυφή της βαθμολογίας στη Super League, «αγκαλιά» με την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου (είχε νικήσει στις Σέρρες στον πρώτο προημιτελικό με 4-0), αλλά και στους «16» του Europa Conference League, όπου περιμένει να μάθει αντίπαλο μετά τα play off.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει την καλύτερη επίθεση στη Super League, αλλά και την καλύτερη δημιουργία, ενώ το βράδυ της Κυριακής είχε ακόμη μια εξαιρετική παράσταση στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, επικράτησε με 2-1 και παρέμεινε μόνη στην πρώτη θέση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής στο ματς μπορεί να ήταν ο Κίριλ Ντεσπόντοφ με τα δύο γκολ που πέτυχε, όμως η αλήθεια είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις αυτός που έκανε τη διαφορά και ουσιαστικά έφερε τον Βούλγαρο σε θέση βολής ήταν ο Τάισον. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ είχε για ακόμη ένα παιχνίδι μεγάλη επιρροή στον Δικέφαλο του βορρά και έδειξε ξανά πόσο σπουδαίος ποδοσφαιριστής είναι, παρότι διανύει το 36ο έτος της ηλικίας του, έδωσε δύο ασίστ πάρε βάλε στον συμπαίκτη του και έκρινε ουσιαστικά το ματς.

Μια σεζόν… καριέρας στα 36

Ο πρώην παίκτης της Σαχτάρ και νυν αρχηγός της ομάδας της Θεσσαλονίκης, υπό τις οδηγίες του Λουτσέσκου έχει επιστρέψει για τα καλά στο προσκήνιο και πραγματοποιεί μια από τις καλύτερες σεζόν στην καριέρα του με βάση τους αριθμούς που έχει.

Συγκεκριμένα, στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, έδωσε δύο τελικές πάσες, έφτασε τις 9 ασίστ στο πρωτάθλημα και ξεπέρασε τον Ντεσπόντοφ, που έχει 7, ανεβαίνοντας στην κορυφή στη δημιουργία σε όλο το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, ο Βραζιλιάνος εξτρέμ μετράει 11 ασίστ και 4 γκολ σε 31 ματς και κυνηγάει την καλύτερη επίδοση της καριέρας του που ήταν οι 15 ασίστ που είχε μοιράσει με την Σαχτάρ την σεζόν 2018/2019.

Ο Λουτσέσκου έχει βρει το… κουμπί του, ο Τάισον αισθάνεται πολύ καλά στον Δικέφαλο του βορρά και διαπρέπει, ενώ παρά την ηλικία του, απέδειξε πως είναι ένας από τους καλύτερους winger που έχουν παίξει τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Έκανε πλάκα σε έναν 22χρονο

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, όπου πήρε την μπάλα από αριστερά και αποφάσισε να πάει στο ένας με έναν με τον 22χρονο Βαγιαννίδη, πέταξε την μπάλα μπροστά και τον πέρασε σαν σταματημένο, χάρη στο ξεπέταγμα που έχει.

Στη συνέχεια γύρισε την μπάλα σωστά και έχρισε σκόρερ τον Ντεσπόντοφ. Εκτός από αυτή τη φάση όμως, ο δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού συνάντησε πολλές δυσκολίες με τον Βραζιλιάνο, ήταν ελάχιστες οι φορές που τα έβγαλε πέρα, ενώ και στο πρώτο γκολ, μόλις πήρε την μπάλα στο ανοιχτό γήπεδο, δεν μπορούσε να τον σταματήσει κανείς, με αποτέλεσμα να δώσει την πάσα την κατάλληλη στιγμή στον Ντεσπόντοφ και αυτός να τη στείλει στα δίχτυα του Ντραγκόφσκι…

Ο Τάισον «ξεχειλίζει» από ποιότητα, και με βάση τους αριθμούς, είναι πολύ πιθανό, εφόσον είναι υγιής να «σπάσει» όλα τα προσωπικά του ρεκόρ. Τόσο σε γκολ όσο και σε τελικές πάσες. Και φυσικά όλο αυτό αποτελεί δημιούργημα του Λουτσέσκου, με τον οποίο έχει μια άρτια συνεργασία και εμπιστοσύνη, κάτι που φαίνεται και βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο.

Για αυτό και ο Λουτσέσκου θέλει να τον κρατήσει και την επόμενη σεζόν και όχι μόνο, αφού ο Τάισον πέρα από εξαιρετικό ποδοσφαιριστή και δημιουργό, είναι και παράδειγμα για όλους τους παίκτες της ομάδας, ειδικά τους νέους και φυσικά πρόκειται και για μια μεγάλη φυσιογνωμία στα αποδυτήρια.

Εξάλλου μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που έχει παίξει στο υψηλότερο επίπεδο για περίπου μια δεκαετία και έχει συνολικά στην καριέρα του 583 παιχνίδια, 97 γκολ και 131 ασίστ, ενώ έχει ακόμη και 8 συμμετοχές και 1 γκολ στην εθνικής Βραζιλίας.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024