Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Μπαρτσελόνα έχει μπροστά της «μονόδρομο»

Η Μπαρτσελόνα έχει μπροστά της «μονόδρομο»

Τώρα ο δρόμος είναι ανηφορικός και δεν αναφερόμαστε μόνο στα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα της Βαρκελώνης.

Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο για την Μπαρτσελόνα και το κλίμα στην ομάδα της Βαρκελώνης δεν θυμίζει σε τίποτε τα χρόνια της ευφορίας.

Τότε που «γεννούσαν και τα κοκόρια» των Καταλανών και όλα έδειχναν ιδανικά πλασμένα για τους μπλαουγκράνα.

Τώρα ο δρόμος είναι ανηφορικός και δεν αναφερόμαστε μόνο στα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα της Βαρκελώνης.

Υπάρχουν και τα οικονομικά ζόρια που είναι μεγάλα και τα οποία σίγουρα δεν επιτρέπουν στους ιθύνοντες της Μπάρτσα να κάνουν μεγαλεπίβολα σχέδια, ειδικά τώρα που βρίσκεται σε διαδικασία προόδου το μεγάλο πρότζεκτ του συλλόγου, η κατασκευή του νέου γηπέδου.

Η αλήθεια είναι πως έχουν μαζευτεί πολλά «σύννεφα» πάνω από την ισπανική ομάδα και η βροχή είναι δυνατή.

Δεν μιλάμε απλά για μια «μπόρα» αλλά για καταιγίδα και η ομάδα της Καταλωνίας καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις.

Ο δρόμος είναι «μονής κατευθύνσεως» και στην Μπαρτσελόνα γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν αρκεί απλά μια αλλαγή προπονητή για να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος.

Ναι, ο Τσάβι ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας μετά το τέλος της φετινής περιόδου, καθώς η εντός έδρας ήττα από τη Βιγιαρεάλ έβγαλε επί της ουσίας νοκ άουτ τους «μπλαουγκράνα» από τη διεκδίκηση του τίτλου.

Είναι όμως ξεκάθαρο πως ο Τσάβι δεν ήταν το πρόβλημα της Μπαρτσελόνα ή αν προτιμάτε ο Τσάβι είναι το μικρότερο πρόβλημα που έχει να διαχειριστεί η διοίκηση των Καταλανών.

Υπάρχουν άλλα μεγάλα ζητήματα στα οποία πρέπει να βρει λύσεις η ομάδα της Βαρκελώνης και ένα από τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον ισπανικό σύλλογο, είναι η δημιουργία μιας νέας ομάδας, μετά από εκείνη την σούπερ δύναμη που σάρωσε τα πάντα στο διάβα της για μια 15ετία.

Η Μπαρτσελόνα ψάχνει να βρει τα βήματα της και δεν είναι εύκολο να παρουσιάσει ξανά μια ομάδα με την δυναμική της παρέας του Μέσι.

Καλύτερα να πούμε ότι είναι μάλλον απίθανο γιατί τέτοιες ομάδες φτιάχνονται μια φορά στα πενήντα χρόνια και αν.

Το όλο οργανόγραμμα των Καταλανών χρειάζεται δομικές αλλαγές για να διαμορφωθεί ένα νέο σκηνικό και μια παράμετρος που χρήζει ιδιαίτερης μνείας είναι να «ξεχάσει» η Μπάρτσα μοντέλα διαχείρισης που δεν ταιριάζουν στη φιλοσοφία της.

Αυτή τη στιγμή τίποτε δεν φαντάζει εύκολο για την ομάδα της Βαρκελώνης αλλά κανείς δεν… υποσχέθηκε στους «μπλαουγκράνα» ότι ο δρόμος θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Ο Τσάβι θ’ αποχωρήσει αλλά πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές στην Μπαρτσελόνα για να παρουσιάσει καλύτερη εικόνα η ομάδα της Βαρκελώνης την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Sports in

Στον «αέρα» το Μακάμπι – Παναθηναϊκός λόγω του κόσμου των Ισραηλινών

Το Game 3 της Μακάμπι με τον Παναθηναϊκό φέρεται να είναι στον… αέρα εξαιτίας των φιλάθλων των Ισραηλινών, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024