Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιατί το Παγκόσμιο Κύπελλο «πλήγωσε» τον Ολυμπιακό...

Γιατί το Παγκόσμιο Κύπελλο «πλήγωσε» τον Ολυμπιακό…

Τα προβλήματα τραυματισμών στον Ολυμπιακό όλο και διογκώνονται, την ώρα που το ίδιο συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

«Είναι πολύ άβολο αυτό το ματς για εμένα. Τέτοιο ματς είχα να κοουτσάρω από την ΕΣΚΑ. Είχαμε 6 ψηλούς και σήμερα οι 5 ήταν εκτός», λόγια τού Γιώργου Μπαρτζώκα μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ για τη 16η αγωνιστική της Basket League. Ο Ολυμπιακός κατέβηκε στην αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς έχοντας 8 διαθέσιμους παίκτες και τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος απλά για να συμπληρώσει την αποστολή.

Οι τραυματισμοί έχουν ταλαιπωρήσει αφάνταστα τον Ολυμπιακό φέτος, σε σημείο που έφτασε να μην έχει στη διάθεσή του τρεις από τους τέσσερις σέντερ του! Νίκολα Μιλουτίνοφ, Μουστάφα Φαλ και Φιλίπ Πετρούσεφ έμειναν εκτός και ο Μπαρτζώκας έτρεχε να κάνει «αλχημείες» για να καλύψει τα κενά. Και δεν είναι μόνοι οι ψηλοί, αφού όλο αυτό το διάστημα, και παίκτες της περιφέρειας όπως οι Γκος, ΜακΚίσικ κλπ έχουν μείνει ουκ ολίγες φορές στα πιτς.

Η συγκεκριμένη «πληγή» δεν αφορά μόνο τους Πειραιώτες φυσικά. Όλες οι ομάδες της Euroleague αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με πιο τρανό παράδειγμα την Αναντολού Έφες. Τα πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια έχουν ταλαιπωρήσει αφάνταστα τους παίκτες. Και παρά τις προειδοποιήσεις και τα παράπονα των προπονητών κανείς δεν κάνει κάτι για να βελτιώσει την τωρινή κατάσταση.

Η πηγή του κακού για τον Ολυμπιακού

Οι περισσότεροι τραυματισμοί στον Ολυμπιακό (και σε μεγάλο βαθμό των υπόλοιπων ομάδων) έχει να κάνει με το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ειδικά οι Ερυθρόλευκοι, που είχαν και τους περισσότερους παίκτες στη διοργάνωση, έχουν ταλαιπωρηθεί αφάνταστα. Πόσο μάλλον αν συνυπολογίσουμε πως έχει τον ίδιο κορμό με πέρυσι. Μια ομάδα που έφτασε μέχρι τον τελικό της Euroleague και παρά ένα ματς (3-1 οι τελικοί με τον Παναθηναϊκό) δεν έπαιξε τον μέγιστο αριθμό αγώνων που θα μπορούσε στη σεζόν.

Το Παγκόσμιο λοιπόν έφερε επιπρόσθετη ταλαιπωρία και λιγότερη ξεκούραση σε κομβικούς παίκτες τού Ολυμπιακού με αποτέλεσμα πλέον να βγαίνουν προβλήματα. Τρανά παραδείγματα οι Μιλουτίνοφ, Φαλ, Πετρούσεφ. Οι δύο πρώτοι έχουν χτυπήσει ήδη από δύο φορές, ενώ τρίτος έχει βγάλει μικροπροβλήματα από τότε που επέστρεψε στην Ευρώπη. Και φυσικά δεν ξεχνάμε τον Γουόκαπ που είχε έναν τραυματισμό στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά και τον Παπανικολάου που είχε χτυπήσει με την Εθνική ομάδα.

Ο… ελέφαντας στο δωμάτιο

Οι περισσότερες ομάδες πλέον αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Τα συνεχόμενα ταξίδια, οι «διαβολοβδομάδες» που μοιάζουν να… αυξάνονται και οι όλο και λιγότερες μέρες ξεκούρασης αποτελούν τον… ελέφαντα στο δωμάτιο. Τι σημαίνει αυτό; Ένα ζήτημα που οι ιθύνοντες της Euroleague βλέπουν, αλλά φαίνεται αγνοούν. Συμπέρασμα που προκύπτει και από τις συζητήσεις της λίγκας να αυξηθούν οι ομάδες της διοργάνωσης, άρα και τα παιχνίδια.

Στο παραπάνω πρόβλημα έχουν αναφερθεί ουκ ολίγοι προπονητές ανά διαστήματα. Ο Μπαρτζώκας χθες, ο Τσους Ματέο πριν λίγες μέρες, αλλά και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για την κατάσταση που υπάρχει. Το θέμα είναι τι προτίθεται να κάνει η Euroleague για να διορθώσει κάπως τα πράγματα και να κάνει τις συνθήκες περισσότερο… ανθρώπινες, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως χάνεται και η ποιότητα των αναμετρήσεων. Κάτι που στη λίγκα δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται. Πλέον η μπάλα είναι στα δικά τους… χέρια.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024