Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανατροπή με την απεργία στα γερμανικά τρένα - Τι αποφάσισαν οι μηχανοδηγοί

Ανατροπή με την απεργία στα γερμανικά τρένα – Τι αποφάσισαν οι μηχανοδηγοί

Το συνδικάτο των μηχανοδηγών διεκδικεί αυξήσεις στους μισθούς και μείωση των ωρών εργασίας σε 35 την εβδομάδα

Την πρόωρη διακοπή των απεργιακών κινητοποιήσεων ανακοίνωσε το συνδικάτο μηχανοδηγών GDL της Γερμανίας, καθώς οι διαπραγματεύσεις με τον σιδηροδρομικό φορέα Deutsche Bahn συνεχίζονται, όπως ανακοίνωσαν και οι δύο πλευρές το Σάββατο.

Η απεργία, η οποία αποτελεί την κορύφωση της πολύμηνης αντιπαράθεσης των δύο πλευρών για το ύψος των μισθών και τις ώρες εργασίας, ξεκίνησε στις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης και επρόκειτο να διαρκέσει μέχρι το βράδυ της Δευτέρας.

Πότε θα λήξει;

Ωστόσο, το συνδικάτο ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου ότι θα τερματιστεί η απεργία στις εμπορευματικές μεταφορές την Κυριακή στις 6 μ.μ. και στις επιβατικές μεταφορές τη Δευτέρα στις 2 μ.μ..

Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές σε όλη την Ευρώπη έχουν πραγματοποιήσει αρκετές ημέρες απεργίας για να απαιτήσουν υψηλότερους μισθούς ώστε να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις του πληθωρισμού.

Κατ΄ιδίαν διαπραγματεύσεις

«Οι διαπραγματεύσεις επιστρέφουν επιτέλους σε καλό δρόμο. Οι πελάτες μας έχουν ασφάλεια προγραμματισμού και οι υπάλληλοί μας έχουν την προοπτική πρόωρων αυξήσεων στους μισθούς», δήλωσε ο Μάρτιν Σέιλερ, διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού της Deutsche Bahn.

Και τα δύο μέρη συμφώνησαν να διαπραγματευτούν κατ’ ιδίαν τις επόμενες πέντε εβδομάδες και δεν θα υπάρξουν απεργίες τουλάχιστον μέχρι τις 3 Μαρτίου.

Οι συνομιλίες θα είναι αυστηρά εμπιστευτικές και τα μέρη δεν θα προβούν σε δημόσιες ανακοινώσεις μέχρι να ολοκληρωθούν, ανακοίνωσαν οι δύο πλευρές.

Μεταξύ των βασικών αιτημάτων τους η μείωση στις ώρες εργασίας

«Όλα τα θέματα συζητήθηκαν σε μια εποικοδομητική ατμόσφαιρα και διαμορφώθηκαν σε έναν οδικό χάρτη για τις τελικές διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε ο Σέιλερ.

Ένα από τα βασικά αιτήματα του συνδικάτου GDL είναι η μείωση των ωρών εργασίας σε 35 ώρες την εβδομάδα, από τις 38 ώρες που είναι σήμερα, χωρίς μείωση αμοιβής για τους εργαζόμενους

Η Deutsche Bahn είχε απορρίψει αυτό το αίτημα ως πολύ δαπανηρό και επισήμανε ότι θα χρειαστεί να απασχολήσει 10% περισσότερους εργαζομένους για να καλύψει το κενό, όταν οι αναλυτές του κλάδου προειδοποιούν για ελλείψεις ειδικευμένου εργατικού δυναμικού.

«Η προθυμία της DB να διαπραγματευτεί τη μείωση των ωρών εργασίας για τους εργαζόμενους σε βάρδιες είναι κεντρικής σημασίας», δήλωσε ο επικεφαλής του GDL Claus Weselsky.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024