Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο προπονητής Κλοπ έχασε από τον άνθρωπο Κλοπ

Ο προπονητής Κλοπ έχασε από τον άνθρωπο Κλοπ

Οι Scoucers της Λίβερπουλ τον θεωρούν έναν από αυτούς, τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας, τον προπονητή που έχει τη Λίβερπουλ στην καρδιά του.

Η ανακοίνωση του Γιούργκεν Κλοπ ότι αποχωρεί από τη Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν συντάραξε το χώρο του ποδοσφαίρου.

Στους «κόκκινους» είναι κάτι παραπάνω από Βασιλιάς, οι οπαδοί τον λατρεύουν, εισπράττει περισσότερα από 16 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο και οδεύει ολοταχώς προς την κατάκτηση και του φετινού τίτλου στην Premier League.

Κι, όμως, ο Γερμανός τα αφήνει όλα το καλοκαίρι και σταματά τουλάχιστον για ένα χρόνο, επειδή όπως τόνισε: «Αγαπώ την ομάδα, το προσωπικό, τα πάντα. Αλλά έπρεπε να πάρω αυτήν την απόφαση. Έχω ξεμείνει από ενέργεια. Δεν έχω κανένα πρόβλημα τώρα προφανώς. Το γνωρίζω καιρό τώρα. Είμαι πολύ καλά τώρα αλλά δεν μπορώ να ασκήσω αυτό το επάγγελμα πλέον.»

Αν διαβάσεις προσεκτικά αυτά τα λόγια του αντιλαμβάνεσαι γιατί ο Γερμανός προπονητής έγινε τόσο αγαπητός, πέρα από τίτλους και επικές νίκες. Ηταν πάντα ανθρώπινος και δεν είχε ποτέ το προσωπείο του manager – ρομπότ όπως ο Πεπ Γκουαρδιόλα ή του τεχνοκράτη όπως ο Κάρλο Αντσελότι

Οι Scoucers της Λίβερπουλ τον θεωρούν έναν από αυτούς, τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας, τον προπονητή που έχει τη Λίβερπουλ στην καρδιά του. Το αναγνωρίζει αλλά στέρεψε… «Είμαι ακόμα ένας κανονικός τύπος, απλώς δεν ζω μια κανονική ζωή για πολύ καιρό τώρα. Δεν θέλω να περιμένω μέχρι να γίνω πολύ μεγάλος για να έχω μια κανονική ζωή. Πρέπει τουλάχιστον να το δοκιμάσω κάποια στιγμή για να δω πώς είναι και αν θα μου λείψει», είπε ο 56χρονος προπονητής.

Ο άνθρωπος Κλοπ, είναι πάνω από τον προπονητή Κλοπ

Λίγοι καταλαβαίνουν την απόφαση του, ειδικά στο Λίβερπουλ. Ποιος άλλωστε όταν έχει τον κόσμο στα πόδια του, τον αφήνει για να κάτσει σπίτι του; Ωστόσο ο ίδιος μιλά και αποφασίζει με την καρδιά και λέει από τώρα ότι θα απορρίψει κάθε πιθανότητα να εργαστεί σε club της Premier League.

«Αν με ρωτήσεις, «Θα ξαναδουλέψεις ποτέ ως προπονητής;» θα έλεγα τώρα όχι. Αλλά δεν ξέρω προφανώς πώς θα νιώσω γιατί δεν είχα ποτέ αυτή την κατάσταση. Αυτό που ξέρω σίγουρα – ποτέ μα ποτέ δεν θα μανατζάρω διαφορετικό σύλλογο στην Αγγλία από τη Λίβερπουλ, 100%. Αυτό δεν είναι δυνατό. Η αγάπη μου για αυτόν τον σύλλογο, ο σεβασμός μου για τον κόσμο είναι πολύ μεγάλος. Δεν υπάρχει περίπτωση. Αυτό είναι μέρος της ζωής μου, είμαστε μέρος της οικογένειας, νιώθουμε σπίτι μας εδώ. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό. Αλλά όλα τα υπόλοιπα, θα ξαναδουλέψω ποτέ; Φυσικά, ξέρω τον εαυτό μου, δεν μπορώ απλώς να κάθομαι. Θα βρω κάτι άλλο ίσως να κάνω».

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, όταν όλα είναι πιθανά και το «ποτέ μην λες ποτέ» είναι τρόπος αντίληψης, ο προπονητής των «κόκκινων» δεν αλλοιώνει το «εγώ» του και δεν καταπατά τις αρχές και τα πιστεύω του. Ο άνθρωπος Κλοπ, είναι πάνω από τον προπονητή Κλοπ και από τη στιγμή που θεωρεί ότι στέρεψε από ενέργεια, δεν υπήρχε άλλη επιλογή για τον ίδιο.

Πάντα φεύγει από μόνος του…

Αλλωστε, το έχει ξανακάνει όπου έχει εργαστεί ως προπονητής. Αποχώρησε μόνος του, στη Μάιντς το καλοκαίρι του 2008 και στη Ντόρμουντ το 2015, παρότι είχε κατακτήσει δύο πρωταθλήματα και το Champions League, έχοντας αρνηθεί να πάρει οποιαδήποτε αποζημίωση από την ομάδα.

Στη Λίβερπουλ βέβαια έμεινε παραπάνω από επτά χρόνια της Μάιντς και της Ντόρτμουντ, αλλά ήρθε και πάλι το πλήρωμα του χρόνου να αποχωρήσει με την κατάκτηση του τίτλου το 2020, του Κυπέλλου το 2022 και φυσικά του Champions League του 2019, με μία ομάδα στην οποία τα μεγάλα αστέρια χωρούσαν στα δάχτυλα του ενός χεριού με τον Σαλάχ, τον Φαν Ντάικ και τον Μανέ, απέναντι στους γαλαξίες αστέρων της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι.

Ο Κλοπ δεν…καταλαβαίνει από παικταράδες και παίκτες φήμης καθώς δίνει πάντα βάρος στο σύνολο. «Ο καθένας στο στάδιο πρέπει να είναι σε απόλυτη φόρμα. Ακόμα και οι τύποι που πουλάνε χοτ ντογκ πρέπει να είναι σε απόλυτη φόρμα», έλεγε συνοψίζοντας τη φιλοσοφία του.

Πέρα από την προπονητική του φιλοσοφία ο Γιούργκεν Κλοπ, με την απόφαση του να φύγει από τη Λίβερπουλ, έδωσε και μαθήματα ζωής. Θύμισε σε όλους μας, ότι τίποτα δεν κρατά για πάντα κι ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Και κυρίως , ότι πέρα από επαγγέλματα, επιτυχίες, αποτυχίες, το ζητούμενο είναι να είσαι αυθεντικός και να επιδιώκεις πάντα αυτό που σε ευχαριστεί!

Σε ευχαριστούμε Γιούργκεν

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024