Αναντολού Έφες – Μονακό 78-80: Ματσάρα στην Πόλη με νικητές τους Μονεγάσκους
Σε ένα τρομερό παιχνίδι με ενδιαφέρον από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο, η Μονακό κατάφερε να περάσει από την Πόλη, επικρατώντας της Έφες με σκορ 80-78.
Αναντολού Έφες και Μονακό έδωσαν μια μεγάλη «μάχη» αντάξια τού επιπέδου τής Euroleague, με τους Μονεγάσκους να φεύγουν με το ροζ φύλλο αγώνα από την Πόλη, επικρατώντας με σκορ 80-78 στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.
Η ομάδα τού Σάσα Ομπράντοβιτς μπόρεσε να βρεθεί στο +7 (77-70) περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος, όμως δύο μεγάλα σουτ των Γουίλις και Μπομπουά έκαναν το 77-76. Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν το προβάδισμα (79-76) χάρη σε δύο βολές τού Οκόμπο, κι ενώ ο Μπομπουά σκόραρε από μακριά όμως πατούσε την γραμμή για χιλιοστά. Στη συνέχεια ξανά ο Οκόμπο βρέθηκε στις βολές και με 1/2 διαμόρφωσε το τελικό 80-78.
Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Μάικ Τζέιμς και Έλι Οκόμπο με 16 πόντους έκαστος, ενώ από την άλλη πλευρά, για τους Τούρκους ξεχώρισε ο Ροντρίγκ Μπομπουά με 15 πόντους, με τον Σέιν Λάρκιν να προσθέτει άλλους 14.
Τάιλερ Ντόρσεϊ και Νίκολα Μιλουτίνοφ είχαν κλείσει στην Αρμάνι Μιλάνο αλλά οι συμφωνίες χάλασαν στο παρά πέντε, όπως αποκάλυψε ο πρώην γενικός διευθυντής της ιταλικής ομάδας.
Μια από τις φάσεις της χρονιάς εκτυλίχθηκε σε ματς στην Παραγουάη, όταν ποδοσφαιριστής σκόραρε κατά λάθος με το πρόσωπο μετά από διώξιμο αντιπάλου, σαν άλλος... Κώστας Βουτσάς!