Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Vegan τροφές για κατοικίδια: Πόσο ασφαλείς είναι;

Vegan τροφές για κατοικίδια: Πόσο ασφαλείς είναι;

Είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν διατροφολόγο κατοικίδιων για να καθορίσετε τους κατάλληλους τύπους και ποσότητες τροφών για τα κατοικίδια σας

Για λόγους υγείας και ηθικής, πολλοί χορτοφάγοι και vegan άνθρωποι επιλέγουν να μοιραστούν τις διατροφικές τους προτιμήσεις με τα σκυλιά τους.

Μπορούν οι σκύλοι να κάνουν vegan διατροφή; Αυτή είναι λίγο δύσκολη ερώτηση. Θεωρητικά, η vegan τροφή για σκύλους είναι αποδεκτή με την προϋπόθεση ότι περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων βιταμινών, μετάλλων, πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λιπών που χρειάζονται οι σκύλοι για να είναι υγιείς και ευτυχισμένοι.

Τα σκυλιά στην πραγματικότητα δεν χρειάζονται κρέας στη διατροφή τους για να επιβιώσουν, σε αντίθεση με τους προγόνους τους λύκους. Είναι μια κοινή παρανόηση ότι τα σκυλιά είναι σαρκοφάγα, αλλά στην πραγματικότητα είναι παμφάγα, που σημαίνει ότι μπορούν να αφομοιώσουν και να αντλήσουν θρεπτικά συστατικά από φρούτα και λαχανικά.

Τα σκυλιά χρειάζονται μια ποικιλία από συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά και έχουν διαφορετικές απαιτήσεις από τον άνθρωπο, που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ταΐσετε έναν σκύλο με την ίδια διατροφή που θα έτρωγε ένας βίγκαν. Συγκεκριμένα, είναι δύσκολο να καλυφθούν οι ανάγκες των σκύλων σε πρωτεΐνες με μια δίαιτα που περιέχει μόνο φυτικές πρωτεΐνες και υπάρχει κίνδυνος ανεπάρκειας και σε διάφορες απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα.

Παρόλα αυτά οι σκύλοι μπορούν να απολαύσουν με ασφάλεια μια ευρεία γκάμα ξηρών τροφών φιλικών προς τους vegan, όπως:

Καρότα, μπρόκολο και άλλα λαχανικά. Ρύζι, κινόα, φακές και ορισμένοι τύποι φασολιών.

Είναι πιο εύκολο να κάνετε μια χορτοφαγική διατροφή κατάλληλη για σκύλους, επειδή αυτές οι δίαιτες τείνουν να χρησιμοποιούν αυγά και γαλακτοκομικά αντί για προϊόντα κρέατος. Τα αυγά και τα γαλακτοκομικά περιέχουν ζωικές πρωτεΐνες και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη Β12 που είναι δύσκολο να ληφθούν από τα φυτικά τρόφιμα.

Η διατροφή με μια δίαιτα που δεν έχει τη σωστή ισορροπία θρεπτικών συστατικών μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία του σκύλου σας μακροπρόθεσμα. Για παράδειγμα, έρευνες έχουν δείξει ότι οι σκύλοι που τρώνε χορτοφαγικές, βίγκαν ή προετοιμασμένες στο σπίτι δίαιτες μπορεί να έχουν έλλειψη σε ένα αμινοξύ που ονομάζεται ταυρίνη και αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου.

Είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν διατροφολόγο κατοικίδιων για να καθορίσετε τους κατάλληλους τύπους και ποσότητες τροφών και συμπληρωμάτων για την παροχή όλων των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών.

Ολες τις τροφές σκύλου θα τις βρείτε σε απεριόριστη ποικιλία στο SHOPFLIX.gr για επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στο δικό σας κατοικίδιο και αυτές θα φτάσουν στην ώρα τους στην πόρτα σας σε όποια περιοχή και αν μένετε.

Εκμεταλλευτείτε τις χειμερινές εκπτώσεις και μην ξεχνάτε ότι με κάθε σας αγορά κερδίζετε κουπόνι 5€ δώρο για την επόμενή σας παραγγελία.

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024