Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τι θα δούμε τον Φεβρουάριο στο Ολύμπια του Δήμου Αθηναίων

Τι θα δούμε τον Φεβρουάριο στο Ολύμπια του Δήμου Αθηναίων

Ο δεύτερος μήνας του χρόνου είναι πλημμυρισμένος από προτάσεις τέχνης για όλες τις ηλικίες.

Το Ολύμπια, το Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» συνεχίζει τον Φεβρουάριο το πολυσυλεκτικό του πρόγραμμα, με την υπογραφή του καλλιτεχνικού διευθυντή, Olivier Descotes και επιλογές για μικρούς και μεγάλους. Στο εμβληματικό θέατρο της οδού Ακαδημίας έχουν προγραμματιστεί παραστάσεις μουσικής, θεάτρου, χορού καθώς και εργαστήρια που αξίζει να συμπεριλάβετε στο πρόγραμμα σας.

«Still! – Ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο»

Η νέα πρόταση για το παιδικό και νεανικό κοινό που παρουσιάζεται μεταξύ 1-7 Φεβρουαρίου, τιτλοφορείται «Still! – Ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο». Πρόκειται για μια ωδή στην ειρήνη, τη φιλία, τη διαφορετικότητα και τη δύναμη της αληθινής αγάπης.

Ένα κορίτσι σε μια βάρκα ξεκινάει το ταξίδι του προς το άγνωστο, προσπαθώντας να ξεφύγει από τη φρίκη του πολέμου. Βρίσκει καταφύγιο σε μια άγνωστη χώρα και ξαπλώνει να ξεκουραστεί κάτω από το άγαλμα ενός στρατιώτη. Προς μεγάλη της έκπληξη, το άγαλμα ζωντανεύει.

Σκηνοθεσία / χορογραφίες: Κώστας Σιλβέστρος και Παναγιώτης Τοφής

Ερμηνεύουν οι: Ανδρέας Κουτσόφτας, Χριστίνα Παπαδοπούλου και Άντονι Παπαμιχαήλ

Είσοδος: 5€ (παιδιά), 10€ (ενήλικες)

Εκδηλώσεις για την Ισπανία

Viva España

Τον Φεβρουάριο εγκαινιάζεται και ο κύκλος «¡Viva España!» με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Ελλάδα και του Ινστιτούτου Θερβάντες με μία μεγάλη παραγωγή χορού (27 και 28 Φεβρουαρίου), «Sonoma» από την καταλανική ομάδα La Veronal, καθώς και με μία συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων (10 Φεβρουαρίου) με τη συμμετοχή του βαρύτονου Pablo Gálvez.

Ένα πανόραμα ήχων και εικόνων που μας μεταφέρουν τον παλμό της φλογερής ισπανικής μουσικής προτείνει η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, με επικεφαλής τον έξοχο αρχιμουσικό Ανδρέα Τσελίκα.

Η zarzuela, η μουσική που ψυχαγωγούσε ηγεμόνες και αριστοκράτες, πρωτοεμφανίζεται στη Μαδρίτη τον 17ο αιώνα και μέχρι σήμερα ερμηνεύεται από τους πιο συναρπαστικούς λυρικούς τραγουδιστές· ανάμεσά τους, ο ανερχόμενος ανδαλουσιανός βαρύτονος Pablo Gálvez, που θριαμβεύει στις λυρικές σκηνές του κόσμου.

Medge

Η αριστουργηματική όπερα «Medgé»

Στο πλαίσιο του αφιερώματός του στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη Σπύρο Σαμάρα, στις 17 Φεβρουαρίου το Θέατρο Ολύμπια παρουσιάζει σε συναυλιακή μορφή την αριστουργηματική όπερα σε τέσσερις πράξεις «Medgé» με την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών & τη Χορωδία Δήμου Αθηναίων με ένα εξαιρετικό καστ Ελλήνων και ξένων λυρικών τραγουδιστών

Η όπερα, που παρουσιάζεται στο πρωτότυπο γαλλικό λιμπρέτο του Pierre Elzéar, αποτελεί εντυπωσιακό επίτευγμα για τον μόλις 22 ετών Σαμάρα. Τον αστείρευτο μελωδικό πλούτο της ερμηνεύει μια εξαιρετική διανομή Ελλήνων και Γάλλων λυρικών τραγουδιστών.

Μουσική διεύθυνση / Νέα ενορχήστρωση: Βύρων Φιδετζής

Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής

Στις 20 Φεβρουαρίου, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής, ο Βασίλης Προδρόμου και ο Νίκος Πλιός προσκαλούν το κοινό του Ολύμπια σε μια βραδιά γεμάτη ελληνική μουσική.

Το ερμηνευτικό ταλέντο των καλλιτεχνών θα ξεδιπλωθεί, αποδίδοντας στο μέγιστο τις συνθέσεις σπουδαίων Ελλήνων συνθετών, σε ένα μοναδικό ταξίδι με ποικίλες επιρροές, ξεκινώντας από την παράδοση και φτάνοντας ως τις μέρες μας.

Ο Απόλλων Κουσκουμβεκάκης ηγείται 15μελους ορχήστρας, ενώ στη σκηνή του Ολύμπια ανεβαίνουν τρία ζευγάρια χορευτών και γνωστοί τραγουδιστές.

Tango Greco

Τέλος, στις 24 Φεβρουαρίου, η Δημοτική Αθηναϊκή Χορωδία και Μαντολινάτα Εξαρχείων-Νεαπόλεως «Ο Διονύσιος Λαυράγκας» και η Δημοτική Αθηναϊκή Εστουδιαντίνα τιμούν, με την εντυπωσιακή μουσικοχορευτική παράσταση «Tango Greco», τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από το καλοκαίρι του 1923, όταν στο θέατρο Παπαϊωάννου ακούστηκε στην οπερέτα του Νίκου Χατζηαποστόλου «Το κορίτσι της γειτονιάς» το πρώτο τραγούδι tango.

Ερμηνεύουν: Άννα Ματσούκα, Μπάμπης Τσέρτος, Κωνσταντίνος Τζέμος, Χρήστος Αμβράζης, Νατάσα Χριστοφιλάκη.

Μουσική διεύθυνση: Απόλλων Κουσκουμβεκάκης

La Veronal

Χορός

27 και 28 Φεβρουαρίου 2024

Η λέξη Sonoma συνδυάζει ρίζες από τα ελληνικά (σώμα) και τα λατινικά (sonus, ήχος). To έργο του πολυβραβευμένου χορογράφου Marcos Morau για την ομάδα του La Veronal εκκινεί από την ανάγκη της επιστροφής στη ρίζα, στο σώμα, στη σάρκα, εμπνέεται απο τον ονειρικό κόσμο του Luis Buñuel και δανείζεται στοιχεία από τις φολκλορικές παραδόσεις, τη θρησκεία, το σινεμά, την ιστορία της τέχνης.

Το σώμα των χορευτών επί σκηνής γίνεται ο αγωγός για ένα ταξίδι ανάμεσα στο όνειρο και τη φαντασία, όπου το ανθρώπινο συναντά το εξωπραγματικό.

Πληροφορίες

https://www.ticketservices.gr/el/theatro-olympia/

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 7234567

e-mail: info@ticketservices.gr

Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα

Ώρες λειτουργίας εκδοτηρίου: Δευ-Παρ: 9πμ-5μμ

Πώληση εισιτηρίων για όλες τις παραγωγές πραγματοποιείται και στο θέατρο, Ακαδημίας 59, Αθήνα, δύο ώρες πριν την έναρξη των προγραμματισμένων παραστάσεων.

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024