Φλώρινα: Έκλεβαν αυτοκίνητα και τα πουλούσαν στην Αλβανία
Η αξία κάθε οχήματος εκτιμάται στις 30.000 ευρώ, ενώ η συνολική ζημία για τους ιδιοκτήτες των ανωτέρω αυτοκινήτων ανέρχεται περίπου στις 300.000 ευρώ.
Εξιχνιάσθηκαν ακόμη 9 υποθέσεις εξαγωγής κλεμμένων οχημάτων από την ελληνική επικράτεια σε χώρα του εξωτερικού μετά από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας.
Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί την 31-03-2023 αλλοδαπός, σε περιοχή της Φλώρινας, διότι επιχείρησε να εξάγει, εκτός της ελληνικής επικράτειας, κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Ταυτοποιήθηκε ένας δράστης
Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και πλαστογραφία κατ΄ εξακολούθηση.
Μετά από ενδελεχή έρευνα οι αστυνομικοί της Κρυσταλλοπηγής σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Αλβανικές αρχές, προέκυψε ότι κλάπηκαν από την Ελλάδα και εξήχθησαν παράνομα στην Αλβανία, συνολικά 9 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία όπως και εξακριβώθηκε, ο αλλοδαπός εξήγαγε αυτά, με χρήση πλαστογραφημένων πινακίδων, αδειών κυκλοφορίας και παραποιημένων αριθμών πλαισίου.
Η αξία κάθε οχήματος εκτιμάται στις 30.000 ευρώ, ενώ η συνολική ζημία για τους ιδιοκτήτες των ανωτέρω αυτοκινήτων ανέρχεται περίπου στις 300.000 ευρώ.
Από τα προαναφερόμενα 9 οχήματα που εξήλθαν από την ελληνική επικράτεια, τα 7 εντοπίσθηκαν στην Αλβανία, τα οποία και κατασχέθηκαν από τις Αλβανικές αρχές.
- Το 1-0 της ΑΕΚ επί της Τσέλιε με κεφαλιά του Βάργκα (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ έχουν εντάξει ενεργά τις κυβερνοεπιθέσεις στις πολεμικές τους επιχειρήσεις
- Η Νικόλ Κίντμαν αποκάλυψε το χειρότερο φιλί της στη μεγάλη οθόνη – Και δεν έχει καμία σχέση με τον Τομ Κρουζ
- ΗΠΑ: Αντιδράσεις στο Κογκρέσο για την αποστολή τουρκικών F-16 στην κατεχόμενη Κύπρο
- Νετανιάχου: Συντρίβουμε το τρομοκρατικό καθεστώς στο Ιράν – Πλήττουμε και κατατροπώνουμε τους εντολοδόχους του
- Νορβηγία: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη υπόπτου μετά από περιστατικό σε συναγωγή στο Τρόντχαϊμ



