Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιατί ο Robert Downey Jr. χαίρεται που δεν κέρδισε το Όσκαρ το 1993

Γιατί ο Robert Downey Jr. χαίρεται που δεν κέρδισε το Όσκαρ το 1993

Ο λαμπερός ηθοποιός Robert Downey Jr. αποκαλύπτει γιατί χαίρεται που δεν κέρδισε το Όσκαρ το 1993.

Ήταν το 1993 που ο λαμπερός ηθοποιός Robert Downey Jr. βρέθηκε υποψήφιος για το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, με τον ηθοποιό να αναφέρει πως χαίρεται που έχασε τότε από τον Αλ Πατσίνο για την ερμηνεία του στο «Άρωμα Γυναίκας».

Ο αγαπημένος ηθοποιός Robert Downey Jr. απέσπασε την τρίτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ για τον ρόλο του ως Lewis Strauss στην ταινία Oppenheimer του Christopher Nolan.

Το χειρότερο πράγμα που μου έχει συμβεί

Βρίσκεται όμως σε πολύ διαφορετική θέση από ό,τι ήταν όταν έλαβε την πρώτη του υποψηφιότητα το 1993 για την ερμηνεία του ως Charlie Chaplin στην ταινία Chaplin.

Σε πρόσφατη εμφάνιση στην εκπομπή The View μίλησε για τον λόγο που πίστευε ότι θα ήταν το χειρότερο πράγμα για την καριέρα του αν είχε κερδίσει εκείνη τη χρονιά στα 28 του χρόνια.

«Ήμουν νέος και τρελός. Θα μου έδινε την εντύπωση ότι ήμουν στον σωστό δρόμο» σημείωσε ο Robert Downey Jr. Ο ηθοποιός έχασε εκείνο το Όσκαρ από τον Αλ Πατσίνο για την ερμηνεία του στο «Άρωμα Γυναίκας».

Μετά την πρώτη του υποψηφιότητα, ο Robert Downey Jr. είχε επανειλημμένα προβλήματα με τον νόσμο. Είχε συλληφθεί και φυλακίστηκε για κατηγορίες που σχετίζονταν με ναρκωτικά στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Ο χρόνος στη φυλακή για τον Robert Downey Jr.

Στη διάρκεια των χρόνων ο λαμπερός ηθοποιός έχει μιλήσει για τη νηφαλιότητά του και τους παλαιότερους αγώνες του με τον εθισμό. Ήταν πέρυσι που είχε μιλήσει για τη φυλάκισή του το 1999, χαρακτηρίζοντάς το «το χειρότερο πράγμα που μου έχει συμβεί».

Μιλώντας στο podcast Armchair Expert είπε ότι η εμπειρία του στη φυλακή ήταν σαν «να τον στέλνουν σε έναν μακρινό πλανήτη όπου δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής μέχρι να ευθυγραμμιστούν οι πλανήτες».

Χρόνια αργότερα η Marvel ρίσκαρε με τον Robert Downey Jr. όταν τον επέλεξε για τον ρόλο του Tony Stark/ Iron Man στην ταινία Iron Man του 2004. Μια κίνηση που τελικά τους βγήκε.

Ο λαμπερός ηθοποιός συνέχισε να υποδύεται τον καθοριστικό ρόλο για την καριέρα του για αρκετές ταινίες μέχρι και την ταινία Avengers: Endgame του 2019.

Ήταν το 2009 που έλαβε τη δεύτερη υποψηφιότητά του για Όσκαρ για τον ρόλο του στην ταινία Tropic Thunder. Ο αείμνηστος Heath Ledger κέρδισε το Όσκαρ εκείνη τη χρονιά για τον ρόλο του ως Τζόκερ στο The Dark Knight.

Η υποψηφιότητά του τώρα συγκαταλέγεται στις 13 υποψηφιότητες που απέσπασε το Oppenheimer για Όσκαρ, γεγονός που την καθιστά την ταινία με τις περισσότερες υποψηφιότητες στην τελετή απονομής των φετινών Όσκαρ.

Η 96η απονομή των Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου.

Sports in

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58 και η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 8/5

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024