Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ομόφυλα ζευγάρια: Η «μπάλα στην εξέδρα» από Μαρινάκη για υφυπουργούς

Ομόφυλα ζευγάρια: Η «μπάλα στην εξέδρα» από Μαρινάκη για υφυπουργούς

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε να μην προεξουφλούμε τη στάση βουλευτών ή και υφυπουργών, με τον Μπούγα να δηλώνει «αποχή»

Την ώρα που ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιάννης Μπούγας, ανακοίνωσε την απόφασή του να απέχει από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, προτείνει «να μην προεξοφλούμε τη στάση βουλευτών, είτε είναι υφυπουργοί είτε όχι, και να περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν στην ψηφοφορία»…

Υπενθυμίζεται ότι από χθες, Τετάρτη, δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, που παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο από τον Άκη Σκέρτσο.

«Δεν μπορώ να γνωρίζω εκ των προτέρων ποιες θα είναι οι όποιες αποφάσεις του πρωθυπουργού»

Δεκατρείς υπουργοί εκφράστηκαν υπέρ της επίμαχης ρύθμισης, ενώ ο Μάκης Βορίδης επανέλαβε τη διαφωνία του, ξεκαθαρίζοντας ότι θα επιλέξει την αποχή, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιβεβαιώνει, ουσιαστικά, το κλίμα των προηγούμενων εβδομάδων ότι θα υπάρξει ανοχή ως προς τη στάση του υπουργού Επικρατείας.

Μία μέρα μετά, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών στην Θεσσαλονίκη, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε, αρχικά, πως «δεν υπάρχει κάποιο θέμα για τον κ. Βορίδη».

«Από εκεί και πέρα», προσέθεσε, «καλό θα είναι να μην προεξοφλήσουμε τη στάση κάθε βουλευτή, είτε είναι υφυπουργός είτε δεν είναι, να δούμε πώς θα τοποθετηθούν στην ψηφοφορία. Εδώ θα είμαστε να το σχολιάσουμε και, βέβαια, δεν μπορώ να γνωρίζω εκ των προτέρων ποιες θα είναι οι όποιες αποφάσεις του πρωθυπουργού, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα τι θα γίνει στην ψηφοφορία», ισχυρίστηκε.

«Δεν ξέρω πόσα σπίτια έχει ο κ. Κασσελάκης για να δώσει»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε και την πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, να φιλοξενήσει στο πατρικό του στο Κουκάκι την Ιωάννα Κολοβού – η οποία αρνήθηκε την πρόταση – μετά την έξωση από το σπίτι της στου Ζωγράφου.

Όπως σημείωσε ο κ. Μαρινάκης, «ο κ. Κασσελάκης δεν ίδρυσε νέο κόμμα», ενώ τόνισε ότι, «επί ημερών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν 30.000 πλειστηριασμοί».

«Δεν ξέρω πόσα σπίτια έχει ο κ. Κασσελάκης για να δώσει σε συμπολίτες μας, οι οποίοι βρίσκονται σε αυτή την πολύ δύσκολη θέση, αλλά η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται αλλιώς την άσκηση της πολιτικής», ανέφερε υποστηρίζοντας πως «η κυβέρνηση προστατεύει τους οφειλέτες με νομοθετικές παρεμβάσεις, που ρυθμίζουν μια κατάσταση με δίκαιο τρόπο, προασπίζοντας τα δικαιώματά τους».

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024