Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δουδωνής: Η κυβέρνηση μοιράζεται με τον Πάπα την αξίωση του αλάθητου

Δουδωνής: Η κυβέρνηση μοιράζεται με τον Πάπα την αξίωση του αλάθητου

Ο Παναγιώτης Δουδωνής συνεχάρη σκωπτικά τον Μάκη Βορίδη

Βολές κατά του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη εξαπέλυσε ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Δουδωνής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών στην ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Δουδωνή, «αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία: Υπουργός, που δεν θα ψηφίσει νομοσχέδιο της κυβέρνησης, λαμβάνει τον λόγο και κατηγορεί την αντιπολίτευση, γιατί δεν θα ψηφίσει άλλο νομοσχέδιο της κυβέρνησης». Ακολουθώς συγχαίρει σκωπτικά τον Μάκη Βόριδη, λέγοντας ότι είναι ο «πρώτος παγκοσμίως».

«Γιατί δεν αποσύρετε την τροπολογία, που χρειάζεται 200 ψήφους για να περάσει»

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε ότι «είπατε ως προς το ζήτημα της τροπολογίας ότι δεν έγινε και τίποτα, δεν αποτελεί σοβαρό θέμα το ότι είναι εκπρόθεσμη για να το συζητήσουμε στην επιτροπή ή στον δημόσιο διάλογο. Απλώς είναι εκλογική νομοθεσία και είναι και internal corporis γιατί το άρθρο 51 παρ. 4 μιλά για 2/3. Τα 2/3 πρέπει να τα γράφουμε σε μια χαρτοπετσέτα, όπως έγραφε κάποτε τα οικονομικά στοιχεία της χώρας το κόμμα σας, που τότε δεν ήταν κόμμα σας».

Στιγμιότυπο από τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής

«Αυτή η κυβέρνηση μοιράζεται με τον Πάπα την αξίωση του αλάθητου»

Υπογραμμίζει ότι «αυτήν την τροπολογία -για την οποία λέτε ότι είναι κρίσιμος ο ρόλος μας-, δεν είπε ο πρωθυπουργός ότι θα την επανακαταθέσει μετά τις ευρωεκλογές; Σας ρωτώ: Γιατί δεν αποσύρετε την τροπολογία, που χρειάζεται 200 ψήφους για να περάσει, τη στιγμή που θα την επανακαταθέσετε;».

Καταληκτικά ο Παναγιώτης Δουδωνής τονίζει ότι «να σας πω γιατί δεν την αποσύρετε; Γιατί αυτή η κυβέρνηση μοιράζεται με τον Πάπα την αξίωση του αλάθητου ή μάλλον μοιραζόταν, γιατί και ο Πάπας άλλαξε άποψη».

Τι είπε ο Μάκης Βορίδης

«Η επιστολική ψήφος είναι μια μεγάλη μεταρρύθμιση που δεν είχε υλοποιηθεί. Η βασική επιλογή είναι αν οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, δια της επιστολικής ψήφου. Περιμένει κανείς από τις πολιτικές δυνάμεις, να τοποθετηθούν με ευθύνη και να πουν πως τοποθετούνται απέναντι σε αυτή την κυβερνητική πρωτοβουλία. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είχατε ψηφίσει στην Επιτροπή υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου. Σήμερα πρέπει να εξηγήσετε γιατί η επιστολική ψήφος είναι καλή για τις ευρωεκλογές και κακή για τις εθνικές εκλογές», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης στην ομιλία του.

«Όταν κάποιος θα διαβάσει πως νομοθετήθηκε αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση, θα διαβάζει πως τοποθετήθηκαν τα κόμματα. Είναι σοβαρή η στάση αυτή που τηρείτε για ένα τόσο μείζον ζήτημα όπως είναι η επιστολική ψήφος; Δεν συμφωνείτε με την επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές; Μην την ψηφίζετε. Ψηφίστε όμως το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές, που στην επιτροπή το είχατε ψηφίσει», είπε ο Μάκης Βορίδης.

Ακολούθως πρόσθεσε ότι «η επιστολική ψήφος θα αποτιμηθεί στις ευρωεκλογές. Θα ξαναέρθει το θέμα. Ποια θα είναι στάση σας μετά από πέντε ή έξι μήνες; Στα μεγάλα ζητήματα δεν χωρούν τακτικισμοί και τεχνάσματα. Κουράζουν τους πολίτες. Δεν μπορεί το αν είναι εκπρόθεσμη ή εμπρόθεσμη η τροπολογία, να αποτελεί «φερετζέ» για κόμματα. Μήπως εξ αρχής δεν πιστεύατε την επιστολική ψήφο και μένετε τώρα έκθετοι; Αν δεν ψηφίσετε το νομοσχέδιο, πέφτουν οι μάσκες και αποδεικνύεται ότι προσχηματική είναι η στάση σας».

Ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε και στο πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έλαβε την απόφαση να καταθέσει την τροπολογία για την επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές. «Όταν η υπουργός η κ. Κεραμέως και ο αναπληρωτής υπουργός ο κ. Λιβάνιος είδαν στην επιτροπή ότι υπάρχει στρατηγική σύγκλιση για την επιστολική στις ευρωεκλογές, είπαν να διευρύνουν το πεδίο εφαρμογής, και να συζητηθεί η επιστολική και για τις εθνικές εκλογές. Πού είναι το σοκαριστικό; Η τροπολογία κατατέθηκε στην έναρξη της διαδικασίας, ώστε να υπάρχει δυνατότητα μεγάλης συζήτησης στην ολομέλεια», κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας.

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024