Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων: Οι καταλήψεις θέτουν σε κίνδυνο την εξεταστική

Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων: Οι καταλήψεις θέτουν σε κίνδυνο την εξεταστική

Οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων εμφανίζονται υπέρ ενός ανοιχτού πανεπιστημίου το οποίο είναι το μόνο που μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για τον δημοκρατικό διάλογο και την ελεύθερη έκφραση

Συνεχίζεται ο αναβρασμός στην πανεπιστημιακή κοινότητα με αρκετές σχολές να τελούν υπό κατάληψη. Με τον αγώνα των φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια να κλιμακώνεται η Έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων δεν κρύβει την ανησυχία της αναφέροντας πως «οι συνεχιζόμενες καταλήψεις πλήττουν την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων και θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων αλλά και το εαρινό εξάμηνο».

Οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων, μετά την έκτακτη σύνοδό τους που πραγματοποιήθηκε χθες, υπογραμμίζουν: «είμαστε υπέρ ενός ανοιχτού πανεπιστημίου το οποίο είναι το μόνο που μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για τον δημοκρατικό διάλογο και την ελεύθερη έκφραση σχετικά με την σχεδιαζόμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση».

Η Σύνοδος θα τοποθετηθεί μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου νόμου για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

Το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο, σημειώνουν «έχει ανάγκη της στήριξης της πολιτείας τόσο με σημαντική αύξηση της τακτικής επιχορήγησης όσο και με θέσεις μόνιμου διδακτικού και διοικητικού προσωπικού. Ο διάλογος για κάθε νέα μεταρρύθμιση προϋποθέτει ανοιχτό και σε πλήρη λειτουργία το Δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Καλούμε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία του».

Τέλος, δηλώνουν πως μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου νόμου για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια η Σύνοδος σε έκτακτη συνεδρίασή της θα το εξετάσει και θα διατυπώσει την άποψή της.

Πανεκπαιδευτικά συλλαλατήρια

Στο μεταξύ, οι φοιτητές προετοιμάζονται για άλλον ένα γύρο μαζικών και μαχητικών συλλαλητηρίων σε όλη την Ελλάδα δίνοντας ραντεβού το μεσημέρι της Πέμπτης, για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ανάμεσα στις σχολές που συνεχίζουν να βρίσκονται υπό κατάληψη συγκαταλέγονται το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, η Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ, τα περισσότερα τμήματα του ΕΜΠ, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, σχολές του ΑΠΘ και αρκετά τμήματα στην Πάτρα και την Κρήτη.

⇒ Τις κινητοποιήσεις ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στηρίζουν η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ που κήρυξαν τρίωρη στάση εργασίας (11 π.μ.-2 μ.μ.) για την Πέμπτη.

Sports in

Στον «αέρα» το Μακάμπι – Παναθηναϊκός λόγω του κόσμου των Ισραηλινών

Το Game 3 της Μακάμπι με τον Παναθηναϊκό φέρεται να είναι στον… αέρα εξαιτίας των φιλάθλων των Ισραηλινών, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024