Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μία παράσταση από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» για την Παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου

Μία παράσταση από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» για την Παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σας προσκαλεί στην παράσταση «Η πρόσκληση»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σας προσκαλεί στην παράσταση «Η πρόσκληση». Ένα έργο της Αθηνάς Παππά γραμμένο ειδικά για τις ανάγκες της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» ανεβαίνει την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου, στις 7μμ, στο θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Η παράσταση, στην οποία συμμετέχουν μόνο γυναίκες που έχουν βιώσει προσωπικά τον καρκίνο μαστού, έχει ως στόχο να αναδείξει την ομορφιά της ζωής, σε μία ημέρα με υψηλό συμβολισμό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη κατόπιν κράτησης θέσης.

Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές.

Το έργο

Τρεις ετεροθαλείς αδελφές, τρεις μάχιμες και δραστήριες γυναίκες, με ξεχωριστές εμπειρίες και βιώματα, αλλά με ένα κοινό που τις ενώνει: τον πατέρα τους, που υπεραγαπούν. Μετά την τελετή των τριών χρόνων από τον θάνατό του, στο πατρικό τους, οι τρεις αδελφές αναπολούν τα παιδικά και νεανικά τους χρόνια, θυμούνται με συγκίνηση τον πατέρα, αλλά και την αγάπη που τους εμφύσησε για την τέχνη και κυρίως για το θέατρο, όντας ο ίδιος καλλιτέχνης και εραστής όλων των τεχνών αλλά και των ωραίων γυναικών. Αποφασίζουν να κάνουν μια γιορτή στη μνήμη του και να καλέσουν όσες γυναίκες τον ήξεραν και τον αγαπούσαν. Στη γιορτή αυτή θα παρουσιάσουν, όπως έκαναν μικρές, το αγαπημένο θεατρικό έργο του πατέρα, τις «Τρεις Αδελφές» του Α. Τσέχωφ. Έτσι, σε πείσμα των καιρών, αλλά και με σεβασμό σε μια άλλη εποχή που έχει περάσει ανεπιστρεπτί, ετοιμάζουν μια χειροποίητη πρόσκληση και την στέλνουν ταχυδρομικώς. Εξομολογήσεις, μικροκαυγαδάκια, ίντριγκες, γυναικείες κουβέντες φιλαυτείας, καταλήγουν στην πρόσκληση που αποδέχονται όλες με χαρά αλλά και με περισσή περιέργεια.

Η πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου δηλώνει: «Η θεατρική παράσταση «Η πρόσκληση» είναι πολλά περισσότερα από ένα θεατρικό έργο. Αρχικά, είναι η μεταφορά του κορυφαίου μηνύματος της ζωής μετά τον καρκίνο του μαστού και μάλιστα δίνοντας βαθύτερο νόημα και ουσία σε ό,τι ζούμε. Οι πρωταγωνίστριες της παράστασης, όλες γυναίκες που έχουν βιώσει τον καρκίνο του μαστού, χωρίς να έχουν οποιαδήποτε σχέση με το χώρο της υποκριτικής, μετουσιώνουν το βίωμά τους σε δημιουργία και μας μεταδίδουν τη χαρά της ζωής. Η επιλογή της 4ης Φεβρουαρίου, Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καρκίνου και του χώρου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών μεγιστοποιεί το αισιόδοξο μήνυμα και συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση και την αλληλεγγύη προς όφελος όλων ανεξάρτητα φύλου, ηλικίας, κοινωνικού επιπέδου. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τη δημιουργό και σκηνοθέτιδα του έργου Αθηνά Παππά που ξεκινώντας ένα θεατρικό ταξίδι ενδυνάμωσης των γυναικών κατάφερε να «ξεκλειδώσει» δυναμικές κι επιθυμίες, θυμίζοντάς μας ταυτόχρονα ότι η δύναμη της ομάδας πολλές φορές μπορεί να κάνει το ανέφικτο, εφικτό».

Η δημιουργός και σκηνοθέτιδα του έργου, κυρία Αθηνά Παππά δηλώνει: «Εδώ και τρία σχεδόν χρόνια, από την έναρξη της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου “Άλμα Ζωής”, προσπαθώ να μεταδώσω όλη την εμπειρία μου οδηγώντας τα μέλη της στον μαγικό κόσμο του θεάτρου και της υποκριτικής. Έτσι ήρθε η ώρα με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, με ταπεινότητα και πίστη να παρουσιάσουμε την πρώτη μας παράσταση μπροστά στο κοινό. Το θεατρικό αυτό έργο, γράφτηκε ειδικά για τις γυναίκες –μέλη της θεατρικής ομάδας, μέσα στο πλαίσιο των υποκριτικών μαθημάτων που παρέχονται εβδομαδιαίως από τον σύλλογο στα μέλη του, που αποτελούνται από γυναίκες που έχουν επιβιώσει του καρκίνου μαστού. Μέσα από τον παραλληλισμό των τριών αδελφών του Τσέχωφ και των τριών ετεροθαλών αδελφών, το έργο μεταφέρει ένα αισιόδοξο μήνυμα για τον έρωτα, την αγάπη, και εν τέλει για την ίδια την ζωή και το νόημά της. Μέσα από την προσπάθεια του ανεβάσματος της θεατρικής παράστασης, οι γυναίκες που επιβίωσαν του καρκίνου μαστού, δίνουν το μήνυμα ότι η ζωή είναι ωραία και αξίζει κανείς να παλεύει γι’ αυτήν».

Πληροφορίες

Τίτλος: «Η πρόσκληση»
Κείμενα – Διδασκαλία – Σκηνοθεσία: Αθηνά Παππά

Ημερομηνία & ώρα: Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, 7μμ
Τόπος: Θέατρο Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256
Διάρκεια: 80’
Είσοδος ελεύθερη
Δηλώσεις συμμετοχής: https://forms.office.com/e/xtxaENzCG7
Ευχαριστούμε θερμά την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, με την ευγενική υποστήριξη της οποίας πραγματοποιείται η παράσταση, καθώς και όλους τους συντελεστές.

Συντελεστές

• Κείμενα – Διδασκαλία – Σκηνοθεσία: Αθηνά Παππά
• Σκηνογραφία: Δήμητρα Ζίγκαρις
• Εικαστικό(Αφίσα): Marilisa Rendl
• Σχεδιασμός φωτισμού – Φωτογραφίες: Βαγγέλης Ρασσιάς
• Επιμέλεια κουστουμιών: Αθηνά Παππά
• Μουσική επιμέλεια: Μάριος Μπάρμπας
• Τραγούδι: Σοφία Πεζανάκη
• Κιθάρα: Γιάννης Μεταξάς
• Χορογραφία: Ελισσάβετ Πατσαρίσου
• Κομμώσεις: Αναστασία Παρούτη
• Βοηθοί σκηνοθέτη: Νίκη Λαμπροπούλου, Σοφία Πεζανάκη
• Βοηθός γενικών καθηκόντων: Κωνσταντίνα Τιλιγάδα
• Τεχνικός θεάτρου: Θωμάς Οικονομάκος
• Παίζουν: Κατερίνα Βαροπούλου, Πάολα Γιαννοπούλου, Άννα Δεμιρτζή, Βάλια Ηλιοπούλου, Ρένα Κωστάλου, Έρη Λούκα, Άννα Μισεμικέ, Ευγενία Ντάσιου, Αναστασία Παρούτη, Ελισσάβετ Πατσαρίσου, Σοφία Πεζανάκη, Ιωάννα Τσώνη

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024