Έκρηξη στις Βρυξέλλες – Περίπου 700 άτομα απομακρύνθηκαν από την περιοχή – Εκκενώθηκαν σχολεία
Οι κάτοικοι όλων των κτιρίων φιλοξενούνται προσωρινά σε δωμάτια σε κοντινή απόσταση
Συναγερμός σήμανε νωρίς το πρωί της Δευτέρας (22/1) σε περιοχή των Βρυξελλών, όταν σημειώθηκε έκρηξη σε σπίτι.
Όπως μεταδίσει το δίκτυο RTL, η έκρηξη ακούστηκε περίπου στις 8:25 π.μ. τοπική ώρα, στο βόρειο τμήμα της βελγικής πρωτεύουσας και συγκεκριμένα σε οικεία Νέντερ-όβερ-Χέεμπλεκ.
672 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή
Αμέσως ξέσπασε φωτιά, αναφέρει η πυροσβεστική Βρυξελλών, ενώ αιτία της πυρκαγιάς ήταν πιθανότατα διαρροή σε γραμμή αερίου χαμηλής πίεσης.
Η διαρροή πιθανόν οφειλόταν σε εργασίες στο πεζοδρόμιο, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του δικτύου διανομής Sibelga. «Ενημερωθήκαμε σήμερα το πρωί για μυρωδιά αερίου στην οδό François Vekemans στο Neder-over-Heembeek», δήλωσε ο ίδιος.

Το σπίτι όπου σημειώθηκε η έκρηξη
Στο νοσοκομείο ένα άτομο
Για λόγους ασφαλείας 672 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή, συμπεριλαμβανομένων δύο γειτονικών σχολείων.
«Η έκρηξη προκάλεσε τουλάχιστον μερική κατάρρευση της πρόσοψης του σπιτιού», δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, Walter Derieuw.
H ένοικος του σπιτιού διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ενώ δύο τραυματίες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες επιτόπου.
Οι πυροσβέστες και η αστυνομία δημιούργησαν μία ζώνη ασφαλείας. Οι κάτοικοι όλων των κτιρίων, που βρίσκονται εντός αυτής της περιμέτρου, φιλοξενούνται προσωρινά σε δωμάτια σε κοντινή απόσταση.
Η αιτία της διαρροής μένει να διερευνηθεί περαιτέρω, αλλά σύμφωνα με τον υπεύθυνο του δικτύου διανομής φαίνεται ότι εργάτες χτύπησαν σωλήνα χαμηλής πίεσης κατά τη διάρκεια εργασιών στο πεζοδρόμιο.
- Το Σάββατο 11 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσει η Γέφυρα Μανωλά
- Θεσαλονίκη: Τι λέει η Ryanair για το σπασμένο παράθυρο αεροσκάφους σε πτήση της
- Η επιδημία του Έμπολα στο Κονγκό εξακολουθεί να εξαπλώνεται «αόρατα», σύμφωνα με τον ΠΟΥ
- Ενεργοποιείται μόνιμο πλαίσιο ενίσχυσης των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας
- Η πριγκίπισσα Ιμάν της Ιορδανίας και ο Τζαμίλ Αλεξάντερ Θερμιώτης περιμένουν το δεύτερο παιδί τους
- Για «λαϊκισμό» μιλάει ο Μητσοτάκης της αισχροκέρδειας – Με «καρφιά» για το ΠΑΣΟΚ «ομολογεί» τον φόβο ΝΔ για την επάνοδο Τσίπρα
- Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή
- Για πρώτη φορά, γεωλόγοι είδαν τον γήινο φλοιό να σκίζεται και να απελευθερώνει λάβα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)









![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442