Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ για επίδομα γέννησης: Επιμένει η κυβέρνηση σε αναποτελεσματικές πολιτικές και ανούσια μέτρα

ΠΑΣΟΚ για επίδομα γέννησης: Επιμένει η κυβέρνηση σε αναποτελεσματικές πολιτικές και ανούσια μέτρα

Οι αρμόδιοι τομείς του ΠΑΣΟΚ τονίζουν πως η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει το δημογραφικό με «βραχυπρόθεσμα μέτρα ενταγμένα σε μια επικοινωνιακή στρατηγική»

Για «επιμονή σε ανούσια μέτρα» κατηγορεί την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αναφορικά με τις εξαγγελθείσες αυξήσεις στο επίδομα γέννησης.

«Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες της επιμονής της κυβέρνησης να ασκεί αναποτελεσματικές πολιτικές και να ανακοινώνει ανούσια μέτρα – δήθεν – ενίσχυσης της οικογένειας και πάταξης του δημογραφικού προβλήματος», τονίζουν με κοινή ανακοίνωση η Κατερίνα Καζάνη, υπεύθυνης Κ.Τ.Ε. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, και ο Τομέα Κοινωνικής Ένταξης και Συνοχής της Χαριλάου Τρικούπη.

«Βραχυπρόθεσμα μέτρα, ενταγμένα σε μια επικοινωνιακή στρατηγική»

Όπως σημειώνουμν, «παρακολουθήσαμε τους υπουργούς κ.κ. Χατζηδάκη και Ζαχαράκη να προσπαθούν να πείσουν ότι, αυξάνοντας το επίδομα γέννας, θα αντιστρέψουν τον δημογραφικό κατήφορο της χώρας».

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει το δημογραφικό με βραχυπρόθεσμα μέτρα, ενταγμένα σε μια επικοινωνιακή στρατηγική, ενώ για να δημιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον για τη νέα οικογένεια απαιτείται μια σταθερή μακροχρόνια πολιτική, που στο επίκεντρο της θα έχει τη σταθερή οικονομική ενίσχυση των οικογενειών με παιδιά, την ευνοϊκότερη φορολογική τους μεταχείριση, πολιτικές που θα προστατεύουν τον ρόλο της εργαζόμενης μητέρας, καθώς και τη δημιουργία των κατάλληλων κοινωνικών συνθηκών για τις οικογένειες και την ανατροφή των παιδιών τους», υπογραμμίζουν οι αρμόδιοι τομείς του ΠΑΣΟΚ.

Να σημειωθεί ότι οι αυξήσεις στο επίδομα γέννησης δεν καλύπτουν ούτε για δύο μήνες το βρεφικό γάλα, λόγω της ακρίβειας που «καλπάζει» στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με έρευνα σύγκρισης τιμών που διενήργησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού τον Νοέμβριο, το βρεφικό γάλα, μια δαπάνη απολύτως ανελαστική για γονείς με μωρά, πωλούνταν στη χώρα μας έως και 213% ακριβότερα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάλογα με την εταιρεία.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024