Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεσολόγγι: Νέες ομάδες εθελοντών στις έρευνες για τον Μπάμπη - Συγκλονιστικές σκηνές έξω από το δικαστικό μέγαρο

Μεσολόγγι: Νέες ομάδες εθελοντών στις έρευνες για τον Μπάμπη – Συγκλονιστικές σκηνές έξω από το δικαστικό μέγαρο

Εθελοντές από τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, τα Ιωάννινα και το Αγρίνιο μεταβαίνουν στο Μεσολόγγι για να βοηθήσουν στον εντοπισμό του 31χρονου

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας (22/1) στον ανακριτή ο 50χρονος κρεοπώλης, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας στην υπόθεση του Μπάμπη Κούτσικου.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες στο Μεσολόγγι για τον 31χρονου, που αγνοείται από τις 4 Ιανουαρίου, παραμένουν σε πλήρη εξέλιξη.

Για 18η ημέρα, οι Αρχές, οι συγγενείς και οι φίλοι του αγνοούμενου, με τη βοήθεια εθελοντικών ομάδων, «χτενίζουν» σημεία της λιμνοθάλασσας και βάλτους της περιοχής, προσπαθώντας να εντοπίσουν κάποιο ίχνος του.

«Πού είναι ο Μπάμπης;», φωνάζουν όλοι, ενώ η μητέρα και οι αδερφές του νεαρού άντρα συντετριμμένες ζητούν δικαίωση

Μάλιστα, μετά από αίτημα της οικογένειας του 31χρονου και του ιδιωτικού ερευνητή, Γιώργου Τσούκαλη, την προσπάθειά τους θα ενισχύσουν εθελοντές διασώστες από τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, τα Ιωάννινα και το Αγρίνιο, με drone, θερμικές κάμερες, ανιχνευτές μετάλλων και ειδικό GPS.

Όπως έκανε γνωστό ο Ο.Φ.Κ.Α.Θ. (Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού), «η ομάδα ξεκινάει για Μεσολόγγι κατόπιν εντολής της οικογένειας Κούτσικου και του κ. Γιώργου Τσούκαλη για να βοηθήσει στις έρευνες τις κρατικές αρχές για τον εντοπισμό του Μπάμπη Κούτσικου. Θα διαθέσουμε έμπειρους εθελοντές στην έρευνα καθώς και όλα τα σύγχρονα τεχνικά μέσα που διαθέτουμε. Η προσπάθεια μας αυτή θα ενισχυθεί με εθελοντές μας από τις βάσεις ετοιμότητας Σερρών, Ιωάννινων και Αγρινίου».

Στη «μάχη» και εκπαιδευμένος σκύλος

Σημειώνεται, ότι στο Μεσολόγγι ήδη επιχειρεί ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος για τον εντοπισμό ανθρώπινων υπολειμμάτων, ακόμη και σε βάθος πολλών μέτρων.

Το μεσημέρι της Κυριακής σήμανε συναγερμός καθώς φέρεται να μύρισε κάτι σε συγκεκριμένο σημείο της λιμνοθάλασσας. Ο χειριστής του ενημέρωσε αμέσως τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής, που βρισκόταν στο σημείο, ώστε να σηκώσει drone και να το ελέγξει.

Το σημείο αυτό ωστόσο δεν μπορούσε να αξιολογηθεί, διότι η μορφολογία του, αλλά και οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούσαν.

Αυτή την ώρα, ο σκύλος και ο εκπαιδευτής του βρίσκονται εκ νέου στη βάρκα στη λιμνοθάλασσα για να εντοπίσουν κάποιο στοιχείο, που μπορεί να οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου της εξαφάνισης του Μπάμπη.

«Να με κοιτάξει στα μάτια, να μου πει πού είναι το παιδί»

Εν τω μεταξύ, συγκλονιστικές είναι οι σκηνές, που διαδραματίζονται έξω από το δικαστικό μέγαρο του Μεσολογγίου, όπου έχει οδηγηθεί ο 50χρονος κρεοπώλης προκειμένου να απολογηθεί για την εξαφάνιση του 31χρονου.

Αρκετός κόσμος έχει συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο και ζητά από τον φερόμενο ως δράστη να αποκαλύψει που έχει κρύψει το σορό του. «Πού είναι ο Μπάμπης;», φωνάζουν όλοι, ενώ για άλλη μια φορά η μητέρα και οι αδερφές του νεαρού άντρα συντετριμμένες ζητούν δικαίωση.

«Ήθελα να τον δω, να με κοιτάξει στα μάτια και να μου πει πού είναι το παιδί», έχει δηλώνει η μητέρα του αγνοουμένου.

«Εάν δεν ομολογήσει, δύσκολα θα βρεθεί ο Μπάμπης»

Μιλώντας στο MEGΑ ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, έκανε λόγο για ένα αδίκημα που έχει τελεστεί από διάφορους δράστες.

«Κατά την προσωπική μου άποψη θα επιμείνω πως ότι έγινε δεν μπορεί να έγινε μόνο από τον 50χρονο. Θέλω να πιστεύω ότι είτε γνωρίζουν κάποιοι είτε συμμετείχαν. Πιστεύω θα ανοίξουν στόματα. Εάν δεν ομολογήσει ο συγκεκριμένος άνθρωπος, φοβάμαι ότι δύσκολα θα βρεθεί ο Μπάμπης», είπε και συνέχισε:

«Τον Μπάμπη τον παγίδευσαν κι αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Όσον αφορά το κινητό, ενδεχομένως τα 17.000 ευρώ που του χρωστούσε ο 50χρονος να είναι πολύ μικρό σε αυτό που μπορεί να αποδειχτεί».

Σημειώνεται πως την ημέρα της εξαφάνισής του ο 31χρονος είχε πάρει μαζί του το κυνηγετικό του όπλο, το οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί.

«Το όπλο, προφανώς, ο δολοφόνος το έβαλε εκεί που έβαλε και τον Μπάμπη, ή μπορεί σε κάποιο άλλο σημείο. Είναι σημαντικό να βρεθεί, είναι πιο εύκολο να βρεθεί από ένα πτώμα. Στο Μεσολόγγι έχουν πέσει κατακόρυφα οι πωλήσεις ψαριών, γιατί ο κόσμος θεωρεί ότι τον έριξε στη λιμνοθάλασσα και τον τρώνε τα ψάρια», τόνισε στο MEGA ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής.

Όπως εκτίμησε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, ο 50χρονος κρεοπώλης δεν «σπάει» τη σιωπή του, διότι δεν έχει βρεθεί το πτώμα του 31χρονου.

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024