Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αίγιο: Εξαπάτησαν 87χρονο λέγοντας ότι ο γιος του έχει κορονοϊό και χρειάζεται φάρμακο 1.200 ευρώ

Αίγιο: Εξαπάτησαν 87χρονο λέγοντας ότι ο γιος του έχει κορονοϊό και χρειάζεται φάρμακο 1.200 ευρώ

Τον έπεισαν να αφήσει τα χρήματα σε κάδο, τα πήραν και διέφυγαν - Δύο συλλήψεις στο Ηράκλειο Κρήτης για αντίστοιχες απάτες εις βάρος ηλικιωμένων

Θύμα απάτης έπεσε ηλικιωμένος στο Αίγιο, στον οποίο τηλεφώνησαν επιτήδειοι λέγοντάς του ότι ο γιος του είχε προσβληθεί από κορονοϊό και, για να μην πεθάνει, χρειάζεται ένα πανάκριβο φάρμακο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, οι απατεώνες είπαν στον 87χρονο πατέρα ότι ο γιος του νοσηλεύεται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Πάτρας και απαίτησαν να τους δώσει 1.200 ευρώ προκειμένου να του εξασφαλίσουν το φάρμακο που θα τον «έσωζε».

«Άφησε τα χρήματα στον κάδο αν θέλεις το παιδί σου να μην πεθάνει» ήταν το μήνυμα των απατεώνων

Έτσι, τον έπεισαν να τους αφήσει τα χρήματα κάτω από έναν κάδο απορριμάτων, τα οποία οι απατεώνες πήραν και εξαφανίστηκαν.

Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αιγίου.

Συλλήψεις για απάτη εις βάρος ηλικιωμένων στο Ηράκλειο

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών γυναικών, που εξαπατούσαν ηλικιωμένους και είχαν αποσπάσει από αυτούς χρήματα και κοσμήματα συνολικής αξίας 53.000 ευρώ, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, στην Κρήτη.

Οι δύο συλληφθείσες κατηγορούνται για απάτες, ενώ σχηματίσθηκε ακόμα μία δικογραφία εις βάρος ενός αλλοδαπού.

Στην κατοχή των δύο γυναικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 22.070 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και κοσμήματα

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, από τις 18 έως τις 20 Ιανουαρίου 2024 άγνωστοι, προφασιζόμενοι αστυνομικούς ή γιατρούς, τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους και αιφνιδιάζοντάς τους παρουσίαζαν την εμπλοκή συγγενικού προσώπου τους σε τροχαίο ατύχημα και ζητούσαν από αυτούς χρήματα ή κοσμήματα προκειμένου να αποφευχθούν ποινικές συνέπειες ή να γίνει χειρουργείο.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντόπισαν τις δύο γυναίκες και σε έρευνες που πραγματοποίησαν βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 22.070 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και κοσμήματα. Μέρος των κατασχεθέντων αποδόθηκε στις κατόχους τους.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης υπενθυμίζεται ότι θα πρέπει οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού-συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μη δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι. Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας. Να μη δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε πιστωτικό κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024