Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απατεώνες εξαπάτησαν ηλικιωμένη με «μαϊμού» τροχαίο - Έκαναν «φτερά» 20.000 ευρώ

Απατεώνες εξαπάτησαν ηλικιωμένη με «μαϊμού» τροχαίο – Έκαναν «φτερά» 20.000 ευρώ

«Αν δεν μας δώσετε το ποσό η κόρη σας θα πάει φυλακή»

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται μια 78χρονη από τη Σούρπη Μαγνησίας, που έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης με αποτέλεσμα να κάνουν «φτερά» 20.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα επιτήδειοι τηλεφώνησαν στην ηλικιωμένη γυναίκα όπου μένει στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού, και με την πρόφαση ότι συγγενικό της πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα ζητούσαν το ποσό των 20.000 ευρώ, προκειμένου να γλιτώσει τις κατηγορίες.

Πώς έγινε το περιστατικό στην Μαγνησία

Σύμφωνα με πληροφορίες από το taxydromos.gr, η 78χρονη γυναίκα σήκωσε το σταθερό της τηλέφωνο, όταν από το ακουστικό της άκουσε μία γυναικεία φωνή να ωρύεται και να την αποκαλεί «μαμά». Τότε μία αντρική φωνή, επικαλούμενη υπάλληλο της αστυνομίας, της μετέφερε ότι η κόρη της είχε εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα με θύμα ένα ανήλικο παιδί.

«Αν δεν μας δώσετε το ποσό η κόρη σας θα πάει φυλακή»

Αρχικά η γυναίκα έκλεισε το τηλέφωνο. Οι δράστες, όμως, επέμειναν. «Αν δεν μας δώσετε το ποσό η κόρη σας θα πάει φυλακή», φέρεται να της έλεγαν την ίδια στιγμή που από το βάθος της κλήσης ακουγόταν μία γυναικεία φωνή να φωνάζει «μαμά βοήθησέ με».

Αναζητούν τον δράστη

Η 78χρονη ηλικιωμένη μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα πείστηκε και έτρεξε άμεσα σε κοντινό ΑΤΜ, προκειμένου να «σηκώσει» το ποσό των 20 χιλιάδων ευρώ.

Οι οδηγίες των δραστών ήταν να μπει το ποσό σε σακούλα σκουπιδιών και να τοποθετηθεί πλησίον κάδων απορριμμάτων. Η γυναίκα μπήκε όσο πιο γρήγορα μπορούσε σε ταξί ούσα εμφανώς πανικοβλημένη. Μεταφέρθηκε στην περιοχή των Αλυκών στον Βόλο και άφησε τη σακούλα δίπλα σε κάδο σκουπιδιών.

Πολύ γρήγορα, όμως, διαπίστωσε ότι έπεσε θύμα απάτης και ότι τα χρήματά της έκαναν «φτερά», καθώς η κόρη της δεν είχε εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα. Ειδοποίησε άμεσα τις αρχές, οι οποίες αναζητούν τον δράστη.

Sports in

Το νέο «κάδρο» έχει και τον αρχηγό

Η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου αλλάζει τα δεδομένα ενόψει της τρίτης μάχης Ολυμπιακού - Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στο final 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024